Rozhovor s útočníkem Jirkou Kořínkem

Staronovou posilou v útoku Jaroměře je Jiří Kořínek. Ačkoliv raději dává góly než obsáhlé zpovědi, o pár názorů se s námi podělil alespoň v krátkém rozhovoru.


Za svou fotbalovou kariéru jsi prošel řadou předních východočeských týmů, namátkou FK Náchod, FC HK, Olympia HK, ale také starším dorostem Bohemians 1905. Které angažmá bys označil za top?
Vyzdvihl bych víc než jen jedno angažmá. Skvěle jsem se cítil v České Skalici, Dvoře Králové, Kratonohách. Nejvíce však v Živanicích a na Olympii Hradec Králové, kde bylo vše na profesionální úrovni.


 Jiří Kořínek (* 1991)

V roce 1997 začínal v Jiskře Jaroměř, ale záhy nastupoval v žácích za FK Náchod. Hostoval v FC HK, RMSK Cidlina, Bohemians Praha 1905. Jako dospělý hrál za Českou Skalici, Dvůr Králové, Živanice, FC Havlíčkův Brod, FK Kratonohy a Olympii Radotín. Do Jaroměře se vrátil z Dobrušky.

Do Jaroměře přicházíš z Dobrušky, kde jsi působil dvě sezóny. Cítíš, že potřebuješ změnu, že se potřebuješ fotbalově posunout někam jinam?
Mám pocit, že jsem v Dobrušce působil déle, dva a půl roku. A ano, potřeboval jsem určitě změnu, aby mě fotbal zase začal bavit.

Podle některých statistik jsi kanonýrem desetiletí východních Čech. V Jaroměři jsi působil v sezóně 13/14, tehdy jsi vedl tabulku střelců krajského přeboru. Fanoušci možná očekávají, že navážeš tam, kde jsi skončil. Nepociťuješ svůj návrat jako závazek, který by Tě mohl omezovat?
Góly se ode mne očekávají asi všude kam přijdu, protože jsem nějaké góly dal. Ale mám raději, když se o mně moc nemluví a nespoléhá se jen na mé góly.

Na jaře se fotbal prakticky zastavil. Odpočinul sis psychicky od fotbalu, nebo Tě to naopak mrzelo?
Když jsem přišel před půl rokem do Jaroměře, tak mě konečně zase začal fotbal bavit po všech stránkách. Takže jsem se těšil na první soutěžní zápas. Mrzelo mě, že ta pauza nastala.

V přípravě se týmu celkem dařilo, v Poháru hejtmana však 1. srpna vypadl s celkem FC Nový Hradec Králové, který hraje třídu B.
Zápas se nám nepovedl. Nic se nedařilo. Domácí k nám na úzkém hřišti rychle přistupovali a nám se nedařila finální fáze. Tím bych nechtěl nějak znehodnotit výkon domácích, kteří určitě budou hrát v B třídě o nejvyšší pozice.

Pohár hejtmana proti FC Nový Hradec Králové 1.8.2020. Foto: Václav Mlejnek


Jak vidíš svou fotbalovou budoucnost?
Jsem rád, že můžu hrát v Jaroměři s takovými hráči, kteří u nás jsou. Nepřemýšlím o tom, že bych v brzké době tým opustil.



Thursday the 2nd.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.