Exnar: Kilevník nám bude chybět

Trenéra Miloše Exnara vyzpovídal před začátkem jarních soutěží sportovní redaktor Náchodského deníku Michal Rojšl. Článek vyšel 11.3.2016

Stihli jste v zimní přípravě vše, co jste měl naplánováno?

Odehráli jsme výrazně větší počet utkání než tomu bylo v minulých letech a s výrazně kvalitnějšími soupeři. Smysl byl zřejmý – ještě více si zvyknout na divizní styl. Zrcadlo naší přípravě nastaví ale až vlastní divizní soutěž.

V přípravném období jste odehráli slušnou porci deseti utkání. Ve kterém z nich se výkon vašich svěřenců nejvíce podobal tomu, s jakým byste byl v mistrovské části spokojen?

Výsledkově nebyla naše příprava určitě optimální, ale víceméně až do generálky s Náchodem jsme různě experimentovali a hledali tu nejoptimálnější sestavu, rozestavení, styl hry. Největší spokojenost panuje v tomto ohledu s již zmiňovaným zápasem s Náchodem. Tam byly ze strany mých hráčů emoce, touha zvítězit a rvát se o výsledek, s kterými jsem byl spokojen. A to jsou ty atributy, které nás mohou posunout k divizním bodům.

PUTrenér Miloš Exnar v rozhovoru s Ondřejem Častvajem. Foto: Václav Mlejnek

Před jarem přišlo do týmu několik nových tváří, stihli se už s novým týmem fotbalově sžít?

Hráči, kteří budou nakonec nováčky v našem týmu, byli s námi již od začátku přípravy, takže na adaptaci s týmem měli dostatek času. Výjimkou je Petr Hrabík, který ale díky své povaze zapadl do kabiny velmi rychle.

Generálku v Náchodě nedohrál váš klíčový hráč Martin Kilevník, bude do prvního jarního mistrovského zápasu k dispozici?

Martin se podrobil lékařskému vyšetření a podle prvních zpráv nemělo být zranění tak vážné. Bohužel následná vyšetření ukázala, že nám Martin bude v našich záchranářských soubojích chybět.

PUZranění Martina Kilevníka v 73. minutě přípravného utkání s FK Náchod.

Ve druhé části sezony se budete pokoušet o takřka nemožné, přizpůsobíte tomu nějak i svůj herní projev?

Dnešní fotbal není o tom, kolik je na hřišti útočníků, ale o tom, kolik hráčů je ochotno se obětovat pro tým a odehrát devadesát minut na maximum. S největší pravděpodobností budeme nastupovat s jedním hrotovým hráčem. Kolik ostatních hráčů jej ovšem podpoří, bude jen otázkou pro hráče samotné. Na mě je vybrat ty správné vítězné typy, které se nebudou chtít smířit s tím, že jsme pasováni na jistého sestupujícího.

Jaro začínáte doma s Kutnou Horou, které jste na podzim po nepovedeném úvodu podlehli 1:3. Co by mělo na tohoto soupeře podle vás platit?

V naší divizní premiéře jsme vloni na podzim velmi rychle prohrávali, Kutná Hora na nás doslova vlétla. Nyní jsme ale o patnáct divizních zápasů zkušenější. Soupeř je velmi silný ve standardních situacích. Těch se budeme chtít určitě vyvarovat. Jsem přesvědčen, že jaroměřský tým má charakter, který ukáže právě v premiérovém utkání jara.

Nemáte s ohledem na počet přípravných zápasů obavy s přechodem z umělé na přírodní trávu?

V žádném případě. Tento problém budou mít všechna mužstva. Hráči se na přírodní trávu už těší. Sebelepší umělá tráva tu přírodní nenahradí.

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.