Zhodnocení sezóny předsedou oddílu Jiřím Lebedinským

Jak hodnotil sezónu ,,A" mužů v Krajském přeboru předseda oddílu Jiří Lebedinský? Rozhovor z Náchodského deníku přinášíme zde:

Po skvělé první polovině sezóny fotbalisté Jaroměře ve druhé části klopýtali, přesto je nakonec 48 bodů a šestá příčka velmi slušným umístěním a zároveň tím nejlepším, kterého regionální tým letos v krajském přeboru dosáhl.

Zatímco Jaroměř na podzim šlapala jak dobře namazaný stroj, na jaře to byl hodně přidřený stroj. Čím si vysvětlujete ty znatelně odlišné poloviny soutěže?
Máte pravdu. Podzim nám vyšel na výbornou a figurovali jsme na krásném třetím místě. Jako jedna z hlavních příčin nepovedeného jara byl podle mě odchod Martina Diviše do Německa, který nastřílel devět branek a na hodně dalších přihrál. Dalším aspektem byla určitým způsobem nepovedená zimní příprava, a to hlavně co se týče výsledku zápasů s týmy z vyšších soutěží. To na sebevědomí hráčům mnoho nepřidalo…

… a podepsalo se to na špatném vstupu do soutěže.
Přesně tak. Vyvrcholilo to ztrátou bodů v prvních dvou utkáních jarní části sezóny s celky zespodu tabulky – Dobruškou a Úpicí. Po těchto kolech šla nálada v kabině bohužel rapidně dolů. K mizerným výsledkům přispěla rovněž i zranění našich hráčů, a to především z obrany (Ruprich, Ponikelský, Svoboda), takže jsme tyto klíčové posty lepily, jak jen to šlo a ne vždy se to podařilo.

Mohl se na projevu týmu podepsat i fakt, že Jaroměř prakticky hned v úvodu ztratila kontakt s nejlepšími?
Rozhodně ano. V neposlední řadě se na nepovedeném jaru podepsal právě i tento fakt, že tým po dvou kolech de facto o nic nehrál. Nahoru to nešlo a dolů rovněž ne.

Rezervní tým postoupil do I. B třídy. Bude to mít v letní přípravě, potažmo následně v samotné soutěži nějaký vliv na jaroměřské áčko?
Příprava obou týmů bude probíhat zvlášť, protože áčko začíná 14. července a béčko o týden později. To samé se týká i přípravných zápasů, kde každý z týmů bude hrát svá přípravná utkání. Samozřejmě, že letní přípravu ovlivní dovolené, a tak uvidíme, v jakých sestavách naše týmy tyto přípravná utkání nakonec odehrají. Co se týče soutěže samotné, tak věřím, že se nám podaří mít takový počet hráčů, aby nebylo nutné, že hráči béčka budou chodit ve velkém pomáhat áčku a opačně.

Na druhou stranu to ale asi nelze vyloučit.
Samozřejmě. K takovým situacím může dojít ať už z výkonnostních důvodů nebo kvůli zraněním, ale určitě to není naším cílem. Vzhledem k systému soutěží I. B tříd chceme, aby béčko odehrálo podzim pokud možno se svými hráči a uvidíme, na co to bude stačit, neboť kvalitu B-třídy budeme teprve poznávat.

Pro vás funkcionáře nyní začíná klíčové období o jednání s hráči. Podaří se vám současný kádr udržet pohromadě, nebo čeká vaši soupisku během krátké pauzy průvan?
Volno jsem měl víceméně pouze dva dny, neboť se samozřejmě již rozběhl kolotoč shánění hráčů, řešení kádrů, organizování příprav obou týmů atd. Chci pevně věřit tomu, že se nám podaří stávající kádr udržet, i když o některé hráče určitě bude zájem a již ho registrujeme. Ale znovu opakuji. Pro nás je priorita tento kádr udržet a uděláme pro to maximum!

Posilovat tedy nehodláte?
Víme, že je potřeba kádr A-týmu bezpodmínečně posílit jedním až dvěma hráči, a to hlavně v obraně, neboť tam nás tlačí bota nejvíce. Nehledě na to, že se hráči jako Svoboda, Hrobský vzhledem k osobním, či pracovním povinnostem přesunou od příští sezóny pravděpodobně do našeho B-týmu. (mr)

Odkaz na rozhovor v Náchodském deníku naleznete ZDE:

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.