Áčko padlo po špatném výkonu na hřišti poslední Dobrušky !

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

17. kolo VOTROK KP - 15.3.2014 od 15:00 - hřiště Dobruška

TJ Dobruška - FK Jaroměř 3:2 (0:0)

Branky: 47. Hašek, 53. Mikušík, 76. Reichl - 82. Holub, 88. Kořínek

TJ Dobruška: Klofanda – V. Malý, P. Krahulec - K, J. Effenberk, Šotola – M. Dostál, Mikušík (90. M. Eimann), Reichl, D. Eimann, Kováč (84. Michalík) – Hašek (76. L. Danč).

Sestava FK Jaroměř: Ondráček – Hrobský - K, Svoboda (58. Böhm), Rejchrt (86. Ruprich), Ponikelský – Michálek - Škoda, Horák A. (58. Čenovský),  Kašajík (58. Exnar), Kořínek – Holub

Úvod zápasu byl opatrný a bez výraznějších šancí. Od 10 minuty přebrala iniciativu na kopačky Jaroměř a byla lepším týmem. Dobře kombinovala a domácí přehrávala. Vrcholem jejího tlaku byla šance Kořínka, který obešel všechny obránce včetně brankáře Klofandy, ovšem úplně prázdnou branku z hranice vápna minul. Ve 40. minutě se uvolnil nalevo Holub, ovšem jeho střelu k tyči vyrazil Klofanda na roh.

Druhý poločas začal pro Jaroměř katastrofálně. Klofanda vykopl z branky dlouhý balón, který propadl až za Svobodu, kde číhal domácí Hašek a střelou k tyči nedal Ondráčkovi v samostatném nájezdu šanci - 1:0. Ještě hůř bylo pro hosty v 53 minutě, kdy se dostal za obranu hostů po dalším nakopnutém balónu domácí Mikušík a v samostatném nájezdu ze strany se nemýlil - 2:0. Jaroměř poté prostřídala hned 3 hráče a snažila se o vyrovnání. V 69 minutě dostal krásný balón za obranu od Holuba hostující Škoda, ovšem v samostatném nájezdu domácí branku netrefil. V 72 minutě měl další šanci Škoda, ovšem místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče volil střelu, kterou domácí obrana zblokovala. V 73 minutě přihrál na polovině hřiště špatně míč Böhm a domácí šli do brejku 4:2, který proměnil Reichl - 3:0. Jaroměř byla v tuto chvíli na ručník a v 78 minutě mohla inkasovat další branku, když Danč po rohu trefil tyč. V 82. minutě rozehrával standardní situaci ze 35ti metrů Holub a krásně vymetl pavučinu v šibenici brankáře Klofandy - 3:1. V 88. minutě se v mlýnici ve vápně domácích prosadil svým důrazem Kořínek a dal hostům ještě naději - 3:2. Jaroměř se ještě tlačila do útoku, ale domácí hru chytře rozkouskovali a pro ně cenné vítězství uhájili.

Jaroměl byla první poločas lepším týmem, snažila se kombinovat a jen vstřelený gól chyběl ke spokojenosti. Druhý poločas měla Jaroměř katastrofální 5ti minutový výpadek, který ji stál vítězství v dnešním zápase. 

Bohuslav Jakoubek, trenér Dobrušky: Nastoupil jsme proti velmi kvalitnímu soupeři, proto předvedená hra i dosažený výsledek o to víc těší. Hráči na hřišti odvedli přesně to, co jsme si v šatně řekli. S výjimkou závěrečné desetiminutovky, kdy nás Jaroměř zatlačila, byla hra vyrovnaná. My jsme si překvapivě vytvořili více gólových šancí. V klíčových momentech nás podržel brankář Klofanda. Dominovali jsme však zejména zásluhou kolektivního pojetí hry a zodpovědného bránění. Tři body pro nás mají doslova cenu zlata, protože jsme s nimi v bojích o záchranu nepočítali.

Miloš Exnar, trenér Jaroměře: Příčina naší porážky tkví v prvním poločase, kde jsme měli vstřelit góly a zápas by měl zcela jiný ráz. Na těžkém terénu jsme se snažili kombinovat a držet míč na zemi. To je způsob fotbalu, který chceme praktikovat. Dnes přišly individuální chyby, které nás sice stály tři body, ale v žádném případě nás nesmí odradit od fotbalu a nesmíme se uchýlit k překopávané. Naše vítězná podzimni série skončila na hřišti, kde jsem to nečekal. Krajský přebor ale není olympiáda. Reparát je možný už za týden na domácím hřišti v Růžovce.

Rozhodčí: Krucký, Hůlka, Koutník

ŽK: 55. Mikušík, 63. Hašek, 74. D. Eimann - 54. Kořínek

Diváků: 90

TJ Dobruška- FK Jaroměř - 15.3.2014, foto: Václav Mlejnek

Foto: Václav Mlejnek. Galerie k zápasu zde.

Zkrácený sestřih zápasu:


TVcom

Celý videozáznam můžete shlédnout zde na odkazu TVcom.cz.

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.