Rozhovor s osobností jaroměřské kabiny Janem Holubem

Pokračujeme v seriálu posezonních rozhovorů. Naším dnešním respondentem je základní stavební kámen jaroměřského týmu, fotbalista respektovaný fanoušky i kabinou, hráč schopný odehrát 90 minut na jakémkoliv postu, Honza Holub.

Tvoje komplexnost a univerzálnost je mimořádná, Tvůj přístup k fotbalu je na profesionální úrovni a přesahuje úroveň krajského přeboru. I proto jsi byl v předsezonních prognózách jasně definován jako "osobnost týmu". Jak jsi se s tím, Honzo, vyrovnával?

V pohodě. Někoho jste přeci označit museli. :-)

V loňské premiérové sezóně v KP obsadil tým solidní 7 místo. Bylo tedy nutno realizovat tolik hráčských příchodů?

Změna v kádru je čas od času potřeba, obzvláště, pokud chceme hrát o příčky nejvyšší! Mužstvo chytí nový impuls, když přijdou dobří fotbalisté!!! :-)


Jak tým přijal nové hráče?

Velice dobře. Kluky známe už dlouho, takže nebyl, není a doufám, že ani nebude žádný problém!


Podzimní sezonu jsi zahájil s kapitánskou páskou. Po několika zápasech jsi ji však vrátil Honzovi Hrobskému. Proč?

Týmu se nedařilo. Chtěl jsem udělat změnu a tak jsem se rozhodl pásku vrátit! Ale v případě postupu do divize si ji vezmu zpět! :-)


Co se dělo s týmem v úvodních zápasech, kdy inkasoval poměrně mnoho gólů a pohyboval se na jiných postech tabulky, než kam byl před sezónou pasován?

Přípravná utkání nám vyšla na jedničku. Ale mistráky jsou jiný! Mysleli jsme si, že to půjde snadno, ale opak byl pravdou! Tým si na sebe musel postupně zvykat.

Vybavíš si, kdy se situace "zlomila" a co bylo příčinou této změny?
Změnil se celkově přístup. Začalo se více makat na tréninkách (někdy i na 110%) a už nechybí občerstvení v ledničce! :-)

Jan Holub

Trenér Tě příliš "nešetřil" a putoval jsi sestavou od pod-hrotového hráče, přes defenzivního záložníka až na místo středového obránce... Jak jsi to snášel?
Celkem dobře! Hráč se musí přizpůsobit! Hlavně, když to pomůže týmu.

Mimochodem... Na jakém postu se cítíš nejlépe a proč?
Podhrotový hráč. Vůbec nebránit a hlavně útočit. :-)

Jsi vnímán jako jednoznačná osobnost jaroměřské kabiny, máš mnohaleté divizní zkušenosti. Závěr podzimu jste jako tým zvládli excelentně. Kam až tento tým kolem Tebe může dojít?
Troufám si říct, že můžeme hrát o příčky nejvyšší. Jak na tom doopravdy jsme ukáže až jarní část sezóny.

Je o Tobě všeobecně známo, že Tvá tréninková morálka je příkladná. Trenér Exnar však avizuje tvrdou zimní přípravu, v rámci které budou sehrány přátelské zápasy s minimálně čtyřmi divizními týmy... Jak se těšíš?
Těším se moc. Utkání s týmy z vyšší soutěže jsou vždy lepší a doufám, že to dobře zvládneme!

Na sociálních sítích se objevily informace o povedené hráčské rozlučce se sezónou. Byla rozlučka a podzimní sezóna opravdu povedená?
Rozlučka se určitě povedla. Nebyl bych proti, kdyby byla častěji, ale trenér bude určitě opačného názoru! :-)

Jan Holub

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.