Béčko dvakrát prohrávalo, přesto dokázalo zvítězit.

14. kolo OP - sobota 23.3.2024 od 15:00 - hřiště B Jaroměř

FK Jaroměř B - SK Babí 5:2 (2:2)

Branky: 26. Čenovský, 45. Smetana, 47. Toman, 86., 90. Horák - 14. Panenka (vlastní), 31. Kácovský

FK Jaroměř B: Kramář M. - Valášek Zd. (57. Čekal), Kudrnáč, Panenka (K), Hořčička - Toman, Sekyra (77. Kordina), Michálek, Smetana, Rind (46. Horák) - Čenovský (74. Kramář J.)

SK Babí: Kryštof - Adámek, Hejzlar, Braha, Kácovský (80. Kácovský), Vacek, Umlauf, Beger, Hrnčíř (68. Havryliuk), Staněk (68. Záveský), Prokop 

Po jaroměřského úvodním tlaku a intenzivním ostřelování vápna hostí, překvapil terén domácího brankáře Kramáře a tak Panenkova malá domů znamenala ve 14. minutě vedení Babí 0:1. Neznámo proč, ale do tabulek FAČR se, ke štěstí domácího kapitána, započítávají i vlastní góly. Panenka si tak v této sezóně dvěma brankami ze hry a dvěma vlastními (ta první padla v Deštném) drží krásné třetí místo v tabulce jaroměřských střelců. Ve 26. minutě vyběhl k hranici vápna vstříc útočícímu Rindovi gólman hostí Kryštof. Rind stihl přihrát doleva na nehlídaného Čenovského a ten vyrovnal do odkryté brány na 1:1. O dvě minuty později měl šanci Toman, brankář hostí mu ale zúžil výhled a míč minul svůj cíl podél tyče. Ve 29. minutě se hosté opět ujali vedení. Po nepovedené rozehrávce domácích hopsal míč od brány, až dohopsal na kopačku Kácovského, který nepromarnil svou chvíli slávy - 1:2. Těsně před poločasovým hvizdem se k dorážce dostal Smetana a do šaten šly týmy s plichtou 2:2.

OP FK Jaroměř B - SK Babí, hřiště B, 23.3.2024, foto: Václav Mlejnek Branka Martina Čenovského. Foto: Václav Mlejnek. Fotogalerie k zápasu zde.

Dvě minuty po začátku druhé půle vychytal Kryštof Čenovského a sevřel míč mezi kopačky. Poblíž číhající Toman lstivě vystihl okamžik, kdy brankář uvolnil míč, aby ho mohl odkopnout, a Jaroměř v utkání poprvé vedla - 3:2. Hvězdou druhé půle se ale stal čerstvý vítěz krajské ankety Gól roku Adam Horák. Jeho branky v pětaosmdesáté (4:2) a v devadesáté minutě (5:2) určily závěrečné skóre. Tomanův pokus o dobytí babišské brány v nastaveném čase už stav nezměnil.

VM

Trenéři FK Jaroměř B: V prvním mistrovském zápase, na těžkém terénu a za nepříznivého větru, se nám dvakrát podařilo dotáhnout vedení soupeře a zaslouženě zvítězit.

ŽK: 74. Panenka - 57. Adámek, 85. Braha

Rozhodčí: Havrda - Martínek, Flígr

Diváků: 80

Thursday the 2nd.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.