Béčko vyhrálo nad dosud neporaženým Provodovem a dotáhlo se na čelo tabulky

6. kolo OP - sobota 16.9.2023 od 16:30 - hřiště Jaroměř

FK Jaroměř B - Sokol Provodov 4:1 (2:0)

Branky:  16. Čenovský, 35. Beran, 52. Seifert, 90. Panenka - 78. Cvrček

FK Jaroměř B: Prokhyra - Kudrnáč, Sekyra, Poděbradský, Toman - Souček (38. Kordina), Panenka (K), Beran, Seifert (90. Kašpar) - Čekal (53. Vach), Čenovský (90. Kramář)

Sokol Provodov: Weisser - Horkel, Šrajbr (68. Bogusz), Zelenka, Lukáš (55. Franěk), Štrof (55. Dudek), Balcar, Cvrček, Runkas (K), Berger (46. Hladík), Káva

 

B-tým před početnou diváckou kulisou útočil na první příčku tabulky. Soupeř inkasoval v pěti mistrovských utkáních podzimu pouhé dvě branky, a Jaroměř potřebovala k jeho vystřídání v čele okresního přeboru nejen vyhrát, ale vstřelit hostujícímu Weisserovi minimálně branky čtyři!

Hned v 10. minutě měla Jaroměř namále. Káva zachytil centr Šrajbra a vystřelil z ostrého úhlu od pravé tyče, Prochyra ale prostor po straně vykryl a míč prosvištěl těsně před bránou. V 17. minutě vhazoval od domácí lavičky Panenka, a jeho míč, který doletěl až k vápnu, odpálil z první Čenovský. Jako bájný Šemík z výskoku nad padajícím obráncem nakopl odražený balón a ten vysokým obloučkem překonal Weissera - 1:0. Následovalo několik nebezpečných střel Provodova. Nicméně ve 36. minutě se opět postavil ke vhazování Panenka. Jeho dlouhý hod usměrnil nohou Čenovský na vzdálenější tyč, kde se role kurýra ujal Beran a zásilku doručil až za vrata zákazníkovi - 2:0.

OP mužů FK Jaroměř B - Sokol Provodov, 16.9.2023, foto: Václav Mlejnek Kapitán Panenka dokáže svým zraněným spoluhráčům pomoct i bez nosítek, obsazených z dřívějšího karambolu hráčem soupeře. Foto: Václav Mlejnek.Fotogalerie k zápasu zde.

V 53. minutě rozběhl z půlky útočnou akci Panenka, přihrál na Seiferta před vápnem a ten po baletním čísle s obráncem a kličce kolem brankáře skóroval - 3:0. Kolem 70. minuty přišla pětiminutovka soustavného, ale nepřesného ostřelování brány hostí. Škoda neuhlídaného Adama Cvrčka, který si v 77. minutě naběhl na centr Matěje Kávy a přepsal stav utání na 3:1. Čtvrtý gól Jaroměře nakonec padl v osmé minutě prodloužení. Po faulu na Tomana využil nepozornosti hráčů soupeře, kteří diskutovali s rozhodčím, Petr Panenka. Rychle rozehrál a do zcela prázdné brány uzavřel skóre zápasu na 4:1. Na úplné překopání pořadí v čele tabulky to už ale nestačilo.

Trenéři FK Jaroměř B: V zápase s lídrem tabulky jsme v prvním poločase opět dokázali získat vedení a po kvalitním výkonu dovést utkání do vítězného konce. Hráči dnes zaslouží pochvalu, za svůj zodpovědný a týmový výkon na hřišti. Děkujeme také všem našim fanouškům za skvělou podporu.

 

ŽK: 58. Sekyra, 79. Panenka, 80. Beran - 7. Weisser, 22. Lukáš, 38. Balcar

ČK: 62. Vach - 45. Horkel

Rozhodčí: Riabec Petr - Riabec Filip, Tokár Pavel

Delegát: Zvolánek Evžen

Diváků:  230

 


Zkrácený sestřih:



Thursday the 2nd.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.