Starší přípravka - sezona 2012/2013 (ročník 2002 a mladší)

Sezona zakončená výhrou

22.06.2013 Starší přípravka - 8.kolo Krajského přeboru

FK Jaroměř – Baník Rtyně/Sparta Úpice 1:2 (1:0)

Branka: Rind

FK Jaroměř – AFK Hronov 4:0 (1:0)

Branky: Smetana 2x, Bano, Kňourková

Sestava FK Jaroměř: Kňourková, Adamovič, Bano, Beran, Chroust, Kudrnáč, Kuna, Paradi, Rind, Smetana, Tichý, Vacek, Vach, Žák, Horčička.


Sobotou byl pro nás, závěrečný turnaj dohrávaného 8. kola KP, kde jsme přivítali na domácím hřišti soupeře - spojený tým Rtyně/Úpíce a Hronova.
Družstvo Rtyně/Úpice není pro nás, až tak obtížný soupeř, kde v úvodu utkání se ujímáme vedení a dostáváme se i do dalších brankových situací, ale bohužel nadměrně tvrdé podání ze soupeřovy strany podpořené chováním trenéra, který v průběhu utkání vstoupí do hrací plochy, sebere rukou míč a začne udělovat pokyny rozhodčímu, jak má toto utkání řídit, nevěstí nic dobrého. Potvrzení na sebe nenechá dlouho čekat a následně rozhodčí již neodpíská vůbec nic, kde po faulu na brankáře dostáváme srovnávací branku a při neustále nepotrestaném velkém počtu hráčů soupeře na hřišti dostáváme po závaru před naší brankou gól, který rozhoduje o naší prohře.
Proti Hronovu nastupujeme s odhodláním v našem posledním zápase vyhrát a to se nám začne vyplňovat hned od začátku utkání. Akce, na které se dá i dívat, konečně jsme schopny i zakončit gólově a tento zápas vyhráváme naším největším rozdílem v celé soutěži.
V poslední kole jsme si zasloužili vyhrát oba zápasy, ale bohužel zasáhla „vyšší moc", proti které nemáme absolutní šanci se postavit. Zarážející ovšem je, že družstvo mládeže vede člověk (trenér Rtyně/Úpice), který má absolutní neznalost pravidel a v této se utvrzuje a co je ještě horší, že tomuto učí malé děti.

Bez vstřelených gólů nelze vyhrávat

16.06.2013 Starší přípravka - 10.kolo Krajského přeboru

FK Jaroměř – TJ Dvůr Králové n/L 0:2 (0:1)
FK Jaroměř – TJ Slovan Broumov 0:4 (0:3)
FK Jaroměř – Baník Rtyně/Sparta Úpice 1:2 (1:1)
Branka: Rind

Sestava FK Jaroměř: Kňourková, Adamovič, Babušík, Bano, Beran, Chroust, Paradi, Puška, Rind, Smetana, Tichý, Vach, Žák, Horčička.

V neděli nás čekalo 10.kolo, které jsme jeli odehrát do Rtyně v Podkrkonoší a utkali jsme se s Broumovem, Dvorem Králové n/L a vlastně domácím spojeným týmem Rtyně/Úpice.
Dvůr Králové je pro nás vždy silný soupeř, ale tentokrát jsem byl překvapen, když jsme to byli právě mi, kteří jsme dokázali prosadit se a soupeře přehrávali a nebýt nepřesného zakončení, tak jsme mohli myslet každopádně v nerozhodný výsledek. Branky soupeře jsme si dali vlastně sami – z nenápadné střeli si Tadeáš míč podsunul do branky pod tělem a střelu, která mířila 2 metry vedle, si ji Milan, čistokrevným vlastencem umístil přesně doprostřed branky.
Druhý soupeř Broumov. Zde opět dokážeme držet krok, ale v prvním poločase dostáváme dva góly s nádherných dalekonosných přesně umístěných střel a takřka je zápas rozhodnutý. V druhém dějství zápasu se snažíme dostat před Broumovskou branku, ale nejsme schopni vystřelit, protože góly chceme dávat z metrové vzdálenosti.
Závěrečné vystoupení na tomto turnaji proti domácí Rtyni/Úpice, pokračujeme ve vcelku dobrém výkonu a rozehráváme opět vyrovnaný duel. Naše bolest je, ale opět zakončení. Jak již jsem psal, góly chceme dávat až „do kuchyně" a to na fyzicky vyspělejšího soupeře neplatí a nebere si žádné servítky a právě on naopak pálí z každé pozice a vítězství si vlastně vystřílí.
Tento turnaj nám žádné vítězství a ani body nepřinesl, ale dokázali jsme důstojně odehrát vcelku dobré zápasy a nemít smůlu na kopačkách, tak jsme určitě mohli myslet i na lepší výsledky.

Zlepšená hra přinesla i vítězství

8. 6. 2013 Starší přípravka – 9. kolo Krajského přeboru


FK Jaroměř - TJ Červený Kostelec 1:0(1:0)
Branka: Rind
FK Jaroměř - AFK Hronov 1:3(1:1)
Branka: Smetana
FK Jaroměř - TJ Dvůr Králové n/L 0:4(0:1)


Sestava FK Jaroměř: Kňourková, Babušík, Bano, Beran, Chroust, Paradi, Puška, Rind, Smetana, Tichý, Vacek, Vach, Žák, Horčička.

Po odloženém 8. kole (nebezpečí povodně) jsme v sobotu nastoupili k zápasům 9. kola KP opět Hronově, kde nás čekala utkání s Červeným Kostelcem, Dvorem Králové a domácím Hronovem.
První zápas jsme rozehráli proti Červenému Kostelci, kde začínáme ve svižném tempu, dokážeme se i dostat do šancí a po jedné z nich se ujímáme vedení. V závěru zápasu má soupeř více ze hry, ale po pravdě řečeno velký kus štěstí se přiklonilo k naší straně a hubené vítězství jsme již ubránili.
No a to co jsme si vybrali v prvním zápase nám chybělo v druhém proti domácímu Hronovu. Po hrubce rychle prohráváme, do poločasu ještě stačíme vyrovnat, ale bohužel to je od nás vše. Jasné tutovky takřka z brankové čáry neproměňujeme a soupeř trestá v podobě dvou branek v naší síti. Dobrý zápas, bohužel se špatným koncem.
Do posledního zápasu nastupujeme za vytrvalého deště proti Dvoru. Od začátku se snažíme držet krok se soupeřem a vcelku se nám to i daří a nebýt nešťastné inkasované branky, tak jsme mohli myslet i na lepší výsledek. V zesilujícím dešti nám rychle odcházejí síly a opět „šmudlák" v naší síti nás již definitivně sráží na kolena a zápas odevzdaně dohráváme.
Dnes jsme dokázali předvádět vcelku i slibné akce a chvílemi se naší hře dalo říkat fotbal. Tak budeme věřit, že v nastoupeném trendu budeme pokračovat i v dalších zápasech.

Tragedie v Hronově - 3x prohra !!!

25.05.2013 Starší přípravka - 7.kolo Krajského přeboru

FK Jaroměř – Slovan Broumov 0:5(0:3)
FK Jaroměř – AFK Hronov 1:2(1:1)
Branka: Smetana
FK Jaroměř – RSCM Rozkoš Česká Skalice 1:2(1:1)
Branka: Rind


Sestava FK Jaroměř: Adamovič, Babušík, Bano, Beran, Chroust, Kudrnáč, Kuna, Paradi, Rind, Smetana, Tichý, Vach, Žák, Horčička.


V sobotu jsme zajížděli k dalším zápasům, tentokrát 7. kola KP do Hronova, kde nás čekala utkání s Broumovem, Českou Skalicí a právě domácím Hronovem.
První zápas jsme rozehráli proti Broumovu, kde jsme byli znalí kvalit soupeře, které se začali projevovat hned od začátku zápasu. Je pravdou, že kdyby někteří jedinci byli méně zbrklí a naopak někteří zase více aktivní, tak by závěrečný výsledek nebyl takový jaký je, ale každopádně o výhře by se nedalo ani mluvit.
V druhém utkání turnaje nastupujeme proti domácímu Hronovu a právě zde se začalo odehrávat něco, co se může odehrát pouze jen v nejčernějším snu. Sen to nebyl, ale bohužel tvrdá realita. Neuposlechnutí rad a taktických pokynů, zbrklost, chybějící zápal, bojovnost do hry, nechuť se po hřišti vůbec pohybovat - prostě absolutní nezájem o cokoli a mluvit o něčem jako fotbal už nemůže být ani řeč. A tak zápas končí spravedlivou prohrou.
Snaha o zlepšení v dalším zápase proti České Skalici veškerá žádná, pokračujeme v našem, řekl bych v trapném a zároveň i ostudném vystoupení a po zásluze prohráváme i tento zápas.
Tyto řádky se mě píší těžce, ale právě toto je realita, kde o kamarádství a o výkony na hřišti je absolutní nezájem, ale které však předčí chování vyznačující se na počátku sprostými nadávkami (Bano, Babušík, Beran, Horčička), rvačkami (Bano, Chroust) a končící ničením vybavení zařízení fotbalových areálů (Beran, Chroust). Bohužel to neradi slyšíme, anebo nechceme slyšet, ale chování, které hoši předvádějí, začíná někde jinde než na fotbale a to je potřeba si uvědomit a přiznat, ale hlavně k tomu také zaujmout postoj vedoucí k nějakému reálnému zlepšení.

Body nejsou vše – hra pokulhávala

Starší přípravka  Krajský přebor 6.kolo - 18.05.2013 sobota 9:00

FK Jaroměř – Rtyně/Úpice 0:0

FK Jaroměř – RSCM Rozkoš Česká Skalice 1:0(0:0)

Branka: Adamovič

FK Jaroměř – TJ Červený Kostelec 2:1(1:0)

Branky: Smetana, Rind

 

Sestava FK Jaroměř: Adamovič, Babušík, Bano, Beran, Chroust, Kudrnáč, Kuna, Paradi, Puška, Rind, Smetana, Tichý, Vach, Žák.

Za silného deště jsme zajížděli k zápasům 6. kola do Úpice, kde nás čekala utkání s Českou Skalicí, Červeným Kostelcem a s domácím spojeným týmem Úpice se Rtyní v Podkrkonoší.
První zápas jsme rozehráli proti domácím a bylo po pár minutách jasné, že bychom neměli odejít bez vítězství. Ale to by nesměla být pro nás, tak neuvěřitelným problémem koncovka. Soupeře přehráváme, jasné brankové šance neproměníme a výsledkem je konečná bezbranková remíza.
V druhém zápase proti Skalici se zbytečně přizpůsobujeme tempu soupeře, vše se zpomaluje a kluci nejsou schopni hru zrychlit, buď větším nasazením, nebo jednoduchou přihrávkou a tím ohrozit jeho branku. Pak se nemůžeme divit, že se na závěr musíme strachovat o hubené vítězství 1:0.
Závěrečné utkání dnešního turnaje rozehráváme proti houževnatému a fyzicky dobře připravenému Červenému Kostelci. Dokážeme si vytvořit i šance, ale prostě dát gól je pro nás neuvěřitelně složité. V hektickém závěru po našich únicích do otevřené obrany a následných faulech soupeře ve vlastním brankovišti, přeci jenom jednou rozhodčí zapíská a po nařízeném pokutovém kopu nakonec vyhráváme 2:1.
Vítězství je pěkná věc a určitě jsme za ně rádi, ale hra opravdu ještě pokulhává a ve spojení s neschopností dát i ten nejvyloženější gól, jsou pro nás zápasy trápením, které ještě zbytečně umocňují chováním některí jedinci a to jak při tréninku, přípravě, tak při zápasech.

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.