Muži A - sezona 2021/2022

Miroslav Martinovský shrnul jaro 2022

Miroslav Martinovský se dlouhodobě věnuje rozborům jaroměřského Áčka. Také letos poskytl v předstihu našemu klubovému webu článek sepsaný pro zdejší městský Zpravodaj.

Fotbalové jaro FK Jaroměř

    V neděli 13.března 2022 sehráli fotbalisté Jaroměře první mistrovské utkání jarní části krajského přeboru dospělých v Hořicích a bylo to pořádné drama! Bleskový přechod do útoku Miloše Exnara a excelentní trestný kop Gorola nás dostal po dvaceti minutách do dvoubrankového vedení. Domácí hráči, hrající s obrovským nasazením, však nejen vyrovnali, ale začátkem druhého poločasu otočili výsledek. Další výstavní trestný kop Gorola však rozhodl o výsledku 3:3. V penaltovém rozstřelu tradičně „čaroval“ brankář Červenka a tak bod navíc putoval k nám. Je však třeba říct, že hostitelé byli po většinu utkání lepším celkem. V domácím utkání se Slavií Hradec Králové se utkal třetí celek s druhým a tak se očekávala vyrovnaná bitva. Sportovní televizní konkurence byla tentokrát veliká a zřejmě proto přišlo jen 155 platících diváků. První poločas byl z obou stran opatrný, jedinou vyloženou šanci měl náš celek, ale branka nepadla. Druhou část však ovládli hosté, kteří góly v 74. a 84. minutě rozhodli o zasloužené výhře 0:2. V Novém Bydžově se nám podařilo překvapit suverénního lídra tabulky RMSK Cidlina již v 5. minutě pohotovým Votrubcem. Od 13. minuty však během deseti minut otočil favorit třemi góly výsledek a zcela ovládl hru. Druhý poločas už domácí hráči průběh utkání kontrolovali a vstřelili další dva góly. Stejně jako první měla i poslední slovo Jaroměř, která opět Votrubcem upravila z penalty na konečných 5:2.

Lukáš Červenka, foto: Václav Mlejnek Brankář Lukáš Červenka si čisté konto udržel v osmi zápasech. V krajském přeboru skončil mezi brankáři na třetím místě.

    Za mimořádně chladného počasí před zraky pouhých 97 platících diváků jsme přivítali Libčany. První poločas se hrál za naší mírné převahy, ale bez góĺu. V druhé části byla převaha Jaroměře místy drtivá, bohužel s malým důrazem před brankou. Teprve v 80. minutě se hlavička Kocourka odrazila od břevna těsně za brankovou čáru a protože v nastaveném čase nás zachránil praporek asistenta rozhodčího, skončilo utkání výsledkem 1:0. V Dobrušce se již v 10. minutě prosadil Kocourek pohotovou střelou z hranice trestného území. Za pět minut však domácí vyrovnali a vytvořili si další šance, které neproměnili. V 53. minutě zachytil domácí útočník jednu z našich riskantních přihrávek na vlastní branku a pohodlně skóroval. V 89. minutě pak potvrdili hráči Dobrušky zaslouženou výhru 3:1 z penalty. V domácím utkání s Vysokou nad Labem měl střelecký den Miloš Exnar, který v 22. minutě pohotovou střelou z pravé strany trestného území a v 62. minutě po úniku do otevřené hostující obrany zajistil dvoubrankový náskok. Hosté však dokázali v 71. a 72. minutě vyrovnat během necelých dvou minut proměněnou penaltou a důrazem před naší brankou. Do konce utkání se už nic nezměnilo a tak došlo na penaltový rozstřel, který nám stejně jako v zahajovacím utkání zajistil dva body. Hosté si však získaný bod za dobrou kombinační hru a velkou bojovnost zasloužili.

Zdeněk Kocourek, foto: Václav Mlejnek Stále pohodový Zdeněk Kocourek (na snímku z týmové rozlučky zcela vpravo), se 14 brankami nejlepší klubový střelec sezóny.

    V Kostelci nad Orlicí nás čekal soupeř bojující o záchranu. Měli jsme územní převahu, ale v 36. minutě unikl naší obraně Hašek, který nás často porážel i v jiných klubech a dostal domácí do vedení. Téměř celý druhý poločas se hrál na polovině soupeře. Vytvořili jsme si asi osm „pološancí“, bohužel však končili budˇnad brankou, nebo v rukou brankáře. Domácí se k naší brance dostávali málokdy, ale vždy to bylo nebezpečné. Definitivní pojistku přidali v 80. minutě a po výhře 2:0 získali tři cenné body. V 24. kole zavítal do Jaroměře FK Chlumec B. Herní převahu měl soupeř, ale góly dal v 14. a 26. minutě náš celek zásluhou Gorola a Kocourka. V druhé části hosté stupňovali nápor a během čtvrt hodiny vyrovnali. Když už to vypadalo na penaltový rozstřel, dopustili jsme se zbytečného hraní rukou v trestném území a hosté v 82. minutě z pokutového kopu otočili výsledek na 2:3. Stejně jako v minulém domácím utkání jsme ztratili dvoubrankový náskok a tak se nabízí otázka na fyzickou kondici. V dalším domácím utkání s Červeným Kostelcem jsme po delším čase předváděli hru, která 163 platících diváků bavila. V 25. minutě proměnil Miloš Exnar ideální přihrávku Votrubce a v 63. minutě si našla cestu do sítě střela Gorola, která prošla hradbou snad patnácti těl. Oba celky si vytvořili několik dalších šancí, ale protože brankáři měli svůj den, zůstal výsledek 2:0 nezměněn.

Oleh Prochyra, foto: Václav Mlejnek Dva zápasy odchytal druhý brankář Áčka Oleh Prochyra. Proti Černilovu uhájil čisté konto.

    V Třebši došlo k souboji pátého celku tabulky s čtvrtým. Zpočátku hráli více domácí, ale v 13. minutě se z první vážnější akce Jaroměře prosadil Kocourek. V 19. a 39. minutě se skóre posunulo po hezkých gólech, při kterých se brankáři nestačili ani pohnout. Nejdříve hostitelé vyrovnali z trestného kopu a o dvacet minut později poslal Kocourek hlavou míč pod břevno soupeřovy branky. Druhý poločas jsme pokračovali ve skvělém výkonu a když v 58. minutě Miloš Exnar nekompromisně zvýšil na 1:3, bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. S beznadějně posledním Černilovem se nám v domácím prostředí dlouho nedařilo. Hosté bojovali ze všech sil a tak první gól padl až v 62. minutě, kdy penaltu proměnil Votrubec. Potom potvrdil Gorol z trestného kopu skvělou kopací techniku a soupeř se „rozsypal“. Za chvíli opět skórovali Votrubec s Gorolem a těsně před koncem utkání po přihrávce talentovaného Lebedinského zvýšil Kocourek na konečných 5:0. Ještě je třeba zaznamenat první účast v základní sestavě brankáře Prochyry a návrat Pohořálka po vleklém zranění. V Rychnově nad Kněžnou se domácí ujali vedení v 16. minutě po hlavičkovém „koníčku“. Potom si hráči Jaroměře vytvořili velkou územní převahu, ale bez vyložených šancí. Až v 87. minutě Matěj Exnar svým prvním gólem v sezóně vyrovnal na 1:1. V penaltovém rozstřelu se nedařilo oběma celkům, protože z deseti pokusů skončil míč v síti pouze třikrát. Bod navíc jsme s jediným úspěšným pokusem získat nemohli.

Artur Musil, foto: Václav Mlejnek Během jara si krajský přebor premiérově zkusilo několik dorostenců. Matěj Lebedinský (ročník narození 2006, na snímku uprostřed z utkání v Třebši), Luciáno Oláh a Jiří Rezek (oba ročník 2005)

   V prestižním domácím utkání s Policí nad Metují, ve kterém se bojovalo o konečné třetí místo tabulky, byli jaroměřští hráči aktivnější. Po celé utkání předváděli 254 platícím divákům dobrou kombinační hru, vytvořili si několik střeleckých příležitostí, ale skvělého hostujícího brankáře Vacha nepřekonali. Jak by řekl trenér Pospíchal, fotbal tentokrát neměl logiku a proto utkání skončilo 0:0. V penaltovém rozstřelu opět „čaroval“ brankář Červenka a tak bod navíc zůstal v Jaroměři. Poslední utkání jsme sehráli ve Vrchlabí. Po jediné minutě hry našel Beran krásnou přihrávkou Miloše Exnara a ten se nemýlil. Druhý poločas hráli více domácí se snahou vyrovnat. V 65. minutě však Gorol potvrdil svoji kvalitu přesnou střelou z trestného kopu. Bojovný soupeř v 69. minutě ještě snížil na rozdíl jednoho gólu, ale v nastaveném čase Votrubec potvrdil výhru 1:3 pro hostující Jaroměř.

Miroslav Martinovský, foto: Václav Mlejnek Na závěrečném posezení celého týmu předal Miroslav Martinovský (na snímku vlevo) dvě ručně kované plastiky znázorňující fotbalistu kopajícího do míče. První získal nejlepší střelec Áčka Zdeněk Kocourek, druhou vedoucí mužstva Evžen Zvolánek za dlouholetou práci pro jaroměřský klub.

   Jako vždy na závěr trochu statistiky: skvělé 3. místo (16-4-2-8), 58 bodů, skóre 53:40. Na podzim zisk 36 bodů, skóre 28:17. V jarní části 22 bodů, skóre 25:23. Střelci branek: Kocourek 14, Exnar Miloš a Votrubec 12, Gorol 10, Petráček 3, Valášek a Exnar Matěj 1.

Miroslav Martinovský, foto: Václav Mlejnek Trenér Miloš Exnar obklopen hráči na přípravném únorovém utkání proti MFK Trutnov vytyčuje přímou cestu vpřed k obhajobě podzimní třetí příčky v krajském přeboru.
Foto 6x: Václav Mlejnek

   Trenéra Miloše Exnara nečeká v dalším ročníku krajského přeboru snadná práce. Jaroměřští diváci budou očekávat nejméně stejné umístění – a to bude stát hodně úsilí! Také je třeba se zamyslet nad tím, že hlavní opory mužstva, jakými jsou Jirka Poděbradský a Radek Gorol, nebudou hrát věčně.

    Můžeme se radovat z úspěchu, ale přitom nesmíme usnout na vavřínech. Radost a zklamání se často střídají a proto si radosti v této nelehké době co nejvíc užívejme!

Pro jaroměřský Zpravodaj připravil Miroslav Martinovský
V Jaroměři 12.6.2022

Zasloužené vítězství áčka v bojovném zápase ve Vrchlabí v posledním utkání úspěšné sezóny

30. kolo MIACOM KP mužů - sobota 11.6.2022 od 15:00 - hřiště Vrchlabí.

FC Vrchlabí - FK Jaroměř 1:3 (0:1)

Branky: 70. Kout - 2. Exnar Mi., 65. Gorol, 93. Votrubec

FC Vrchlabí: Janalík - Cink, Hawel M., Kout, Hawel L. (K) - Mlejnek, Blažej (82. Kučera), Žďárský (35. Slavík), Novotný - Tauchman (46. Šimůnek), Tomčík

FK Jaroměř: Prokhyra - Pohořálek, Exnar Ma., Poděbradský (K) - Beran (46. Gorol), Častvaj, Valášek, Bano, Exnar Mi. (76. Kocourek) - Votrubec, Petráček (86. Toman)

Michael Hradecký, trenér domácích: Vyrovnané utkání, kterému by více slušela remíza.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Dát gól hned z první akce je vždy příjemným vkladem do celého zápasu. Jsem velmi rád, že jsme sezónu zakončili výhrou, je to důležité do letní přípravy z hlediska sebevědomí týmu. I touto cestou děkuji všem hráčům a realizačnímu týmu za velmi povedenou sezónu. A samozřejmě fanoušky našeho týmu zvu na tu další.

ŽK: 31. Hawel - 42. Valášek, 69. Exnar Ma.

Rozhodčí: Vích, Fryš, Matula

Diváků: 100

 

KP mužů FC Vrchlabí - FK Jaroměř, 11.6.2022, foto: Václav Mlejnek Gól Radka Gorola z přímého kopu v 66. minutě. Foto z videa: Václav Mlejnek


Krátký sestřih zápasu:


TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.

Jaroměř porazila Polici nad Metuji až v penaltovém rozstřelu

29. kolo MIACOM KP mužů - neděle 5.6.2022 od 17:00 - hřiště Jaroměř.

FK Jaroměř - Police nad Metují 1:0P (0:0)

Branky: 

FK Jaroměř: Červenka - Pohořálek (76. Horák), Exnar Ma., Poděbradský (K) - Valášek, Gorol, Častvaj (62. Bano), Votrubec, Petráček (89. Beran) - Kocourek, Exnar Mi.

Police nad Metují: Vacho - Nessoumou, Franc, Mbah, Kudláček - Awuku, Hauschke, Jandík (K) (76. Rotter), Ansuma - Gregar, Mucha (85. Martinec)

 

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Dnes k maximální spokojenosti chyběl jen vstřelen gól. Celých devadesát minut jsme byli herně jasně lepším týmem, gólman Vacho však ukázal své kvality a vychytal nás i ve 100% šancích.

Karel Klimeš, předseda hostujícího oddílu: Dnešní utkání pro nás bylo velmi těžké. Jednak nehrálo několik hráčů základní sestavy a moc dobře jsme věděli, že jedině bodový zisk nás nechá ve hře o třetí příčku. Duel se nesl v nervózním duchu, akce domácích kolikrát byly opravdu velmi nebezpečné, ovšem náš brankář míč do sítě prostě nepustil. Z naší strany nesmírná bojovnost a tento bod je opravdu vydřený. Osobně jsem nesmírně rád, že jsme stále ve hře o třetí místo. Poslední kolo rozhodne.

ŽK: 0-0

Rozhodčí: Beránek, Nývlt, Škoda

Diváků: 254

 

KP mužů FK Jaroměř - Spartak Police nad Metují, 5.6.2022, foto: Václav Mlejnek Polický trenér a neprůstřelný brankář v jedné osobě Libor Vacho. Foto 2x: Václav Mlejnek


Zkrácený sestřih zápasu:



Áčko prohrálo v Rychnově po penaltovém rozstřelu

28. kolo MIACOM KP mužů - neděle 29.5.2022 od 14:00 - hřiště Rychnov nad Kněžnou.

Rychnov nad Kněžnou - FK Jaroměř 2:1P (1:0)

Branky: 16. Zajíček - 88. Exnar Ma.

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: Šebesta (89. Finke) - Vacek, Kábrt, Pohl (K), Effenberk - Lihařík, Rücker, Veselý, Drašnar (70. Kocman) - Zajíček, Markovič (61. Vavera)

FK Jaroměř: Červenka - Horák (46. Pohořálek), Exnar Ma., Poděbradský (K) - Valášek, Exnar Mi., Bano (76. Beran), Gorol, Votrubec - Kocourek, Petráček (46. Častvaj)

První poločas přinesl mírnou převahu hostující Jaroměře, když nastřelila tyčku a měla další solidní šance. Paradoxně se vedení ujali v 16. minutě domácí po rychlém brejku, který zakončil kanonýr Zajíček - 1:0

 

KP mužů Spartak Rychnov n. Kn. - FK Jaroměř, 29.5.2022, foto: Václav Mlejnek Lukáše Červenku v bráně Jaroměře překonal v 16. minutě domácí kanonýr Roman Zajíček (zcela vlevo), aktuálně s 19 góly čtvrtý nejlepší střelec krajského přeboru.

Druhý poločas se pak hrál již pouze na jednu branku, a to tu domácí. Hosté dobře kombinovali a přikovali domácí k jejich vápnu. Zaslouženého vyrovnání se hosté dočkali v 88. minutě, když po bratrské spolupráci vyrovnal Matěj Exnar - 1:1. Jaroměřští penaltoví střelci dnes mušku neměli, a tak si bod navíc připsali domácí.

Václav Brůžek, předseda Spartaku Rychnov n. K.: Vzhledem k posledním překvapivým výsledkům, jsme dnes získali veledůžité dva body. Druhý poločas nás soupeř mačkal na naší polovině, ale bez vyložených šancí. Paradoxně v jediné 100% šanci selhal Zajíček. Jaroměř nakonec zaslouženě vyrovnala. V penaltách předvedly oba týmy velké trápení, když z deseti exekutorů uspěli pouze tři!

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Zejména druhý poločas byl pouze o dobývání domácí branky, když Rychnov bránil v hlubokém bloku. Vyrovnat se nám podařilo až v samotném závěru a na otočení celého zápasu už tím pádem nebyl čas.

ŽK: 87. Exnar Ma., 89. Červenka

Rozhodčí: Otava, Miškář, Říha

Diváků: 60

 

KP mužů Spartak Rychnov n. Kn. - FK Jaroměř, 29.5.2022, foto: Václav Mlejnek Foto 2x: Václav Mlejnek

Fotogalerie Petra Reichla k zápasu zde


Krátký sestřih zápasu:


Ohlasy v tisku:

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.

Jaroměř udolala houževnatý Černilov až díky 5ti gólům ve 2. poločase

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

27. kolo MIACOM KP mužů - neděle 22.5.2022 od 17:00 - hřiště Jaroměř.

FK Jaroměř - FK Černilov 5:0 (0:0)

Branky: 62. Votrubec (p.k.), 70. Gorol, 78. Votrubec, 86. Gorol, 88. Kocourek

FK Jaroměř: Prochyra - Horák (61. Pohořálek), Exnar Ma., Poděbradský - Valášek, Gorol, Bano, Votrubec, Petráček (81. Lebedinský) - Kocourek, Exnar Mi. (61. Častvaj)

FK Černilov: Novák - Schwarzer (K), Franc, Matoušek, Etflaiš - Houdek, Václavíček D., Daněk, Bešík (65. Petrikovič) - Holeček, Václavíček M.

Celý první poločas se nesl v duchu velké herní převahy domácího týmu, který dobýval obranný val hostů, což se mu moc nedařilo. Domácí se sice snažili, ale hosté hráli velmi aktivně a obětavě, což dělalo domácím hráčům velké potíže. Domácí tým se tak defakto za celý první poločas nedostal do žádné vyložené šance.

KP mužů FK Jaroměř - FK Černilov, 22.5.2022, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek

Druhý poločas se obraz hry moc nezměnil, domácí hráli a hosté se bránili. Při jednom z obléhání hostujícího vápna pronikl v 62. minutě do vápna domácí Votrubec a byl faulován. Sám faulovaný pak nařízenou penaltu s přehledem proměnil - 1:0. Další góly na sebe pak nenechaly dlouho čekat. V 70. minutě byl před vápnem hostí faulován Votrubec a Gorol trestný kop parádně proměnil - 2:0. Jaroměř pak měla od této branky utkání plně ve své režii a vytvářela si jednu šanci za druhou. Další změna skóre pak přišla v 78. minutě, když Matěj Exnar vybojoval míč u autové čáry, přihrál Častvajovi, který nacentroval na zadní tyč na Kocourka, a ten ho sklepl hlavou pod sebe na Votrubce - 3:0. V 86. minutě pak bylo ještě veseleji, Jaroměř zahrávala rohový kop a po sérii odrazů pálil Votrubec do břevna hostující branky, míč se odrazil k volnému Gorolovi a ten střelou na zadní tyč šikovně skóroval 4:0. Poslední branka přišla v 88. minutě, když hostující brankář Novák špatně odkopl míč, ten si zpracoval Matěj Lebedinský a ideálně přihrál do gólové šance Kocourkovi, který se nemýlil - 5:0.

Vítězství Jaroměře je zasloužené, ale hosté zaslouží pochvalu za to, jak po celé utkání hráli a domácím neusnadnili ani minutu hrací doby.

Miloš Exnar, trenér domácích: Na úvodní gól jsme čekali šedesát minut. Po jeho vstřelení jsme již měli zápas výsledkově definitivně pod kontrolou. Navíc hosté již začali chybovat a my jsme přidali další branky.

Jaroslav Šlégr, trenér hostů: Náš problém se pořád opakuje - první inkasovaná branka, nebo 70 minuta utkání nás úplně zlomí a nejsme schopni pokračovat ve hře, ale bohužel ani zápasy důstojně dohrát. Samozřejmě to souvisí s psychickým stavem mužstva a tím, že nejsme schopni se sejít na trénink.

ŽK: 63. Bešík

Rozhodčí: Škoda, Kafka, Dorotík

Diváků: 143


Gólový sestřih zápasu:



Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.