Povedený výkon starší přípravky na turnaji v Kuklenách.

5. kolo KP starších přípravek - skupina G - Jaro - 28.4.2018 - hřiště Kukleny - Olympia HK

Za krásného počasí, na krásném hřišti v HK - Kuklenách, jsme se v sobotu, 28.4.2018, představili na dalším mistrovském turnaji jarní části. Našimi soupeři dnes byli domácí Olympie a mužstvo Chlumce n.C./RMSK. Dnes jsme si chtěli fotbal především užít a stabilizovat náš výkon, který bývá občas jako na houpačce.

Olympia HK - FK Jaroměř/Sokol Stěžery 4:21 (2:11)

Branky: Dítě 5x, Baudyš 4x, Pospíšil 2x, Prokš, Poděbradský, Mrkos, (Stěžery: Lounek 3x, Balcar V. 2x, Pácal 2x)

Úvod prvního poločasu zápasu s domácím mužstvem, složeným pouze z "2008ček", se nám příliš nepodařil a pár minut trvalo, než jsme spřesnili hru a zlepšili náš pohyb. Poté jsme míč dostali na zem a začali hrát kombinačně a dostavily se i goly. Při chuti byl hlavně Adam Dítě, který si správně posouval míč do rychlosti, zbytečně se s ním nezastavoval a oproti minulému týdnu většinu svých šancí proměnil. Toto bychom však chtěli od všech hráčů, hrát přímočaře a zbytečně nezasekávat míče, když před sebou máme volný prostor. K vidění byla spousta krásných akcí a dvě branky vsítil i Pospa z pozice brankáře. Průběžný výsledek : 8:0. Druhý poločas proti starším klukům Olympie jsme věděli, že bude za potřebí většího důrazu a to se nám docela povedlo a díky větší fotbalovosti jsme i tento tým Olympie přehráli a výhrali 6:1. V součtu poločasových výsledků Stěžer se celkové score zastavilo na čísle 4:21 v náš prospěch. 

FK Jaroměř/Sokol Stěžery - Chlumec/RMSK 7:7 (5:5)

Branky: : Bedlek 2x, Dítě, Poděbradský, ( Stěžery: Zadrobílek 2x, Balcar Š.)

Do druhého zápasu jsme vstupovali s vědomím, že nás čeká daleko fotbalovější a vyspělejší soupeř, se kterým jsme před třemi týdny na domácím hřišti prohráli 10:15. První poločas jsme narazili na RMSK Nový Bydžov. Zápas to byl od začátku vyrovnaný a hraný v daleko větším tempu. Soupeř měl ve svém středu šikovné hráče, hlavně jejich střední záložník byl velice šikovný a jeho levačka nám dala zabrat. Kluci se však nebáli hrát a silnější soupeř přispěl k našeho slušnému výkonu. Ujali jsme se brzy vedení 2:0, soupeř poté snižil, ale naše trpělivá a zodpovědná hra mu nedovolila srovnat a naopak jsme přidali další branku a zaslouženě tento poločas vyhráli 3:1. Stěžery vedle prohrávají s Chlumcem 2:4 a tudíž je poločasový výsledek 5:5. Poslední náš dnešní poločas proti nejtěžšímu soupeři z Chlumce nezačínáme vůbec dobře. Soupeř nás tlačí a využívá většího důrazu. Několikrát nás skvěle drží Pospa, ale po vlastním golu se soupeř zaslouženě ujímá v 8.minutě vedení 1:0. Vypadalo to, že se již nedokážeme herně zvednout, ale opak byl pravdou a to jak kluci před polovinou poslední půle začali hrát a hlavně bojovat, bylo skvělé. Obrázek hry se úplně otočil, byli jsme fotbalovější a živější a hlavně na nás byla vidět chuť s výsledkem něco udělat. Chlumec jsme mačkali, šancí bylo dost, ale hlavně Tomik se "zastřeloval" a jen těsně míjel soupeřovu bránu. Pět minut před koncem přišla zasloužená vyrovnávajicí branka z kopačky důrazného Ády Dítěte. Ani pak kluci nepolevili a náš tlak ještě sílil, ale již se nám nepodařilo vstřelit vítěznou branku, a to ani po posledním rohu a velikém závaru před soupeřovou svatyní. Stěžery na vedlejším hřisti podaly velice bojovný výkon, remizovali s Bydžovem a celkový výsledek je tedy 7:7! 

Martin Čenovský - trenér FK Jaroměř: Dnes musím být s naším vystoupením v celku spokojený. Jsou sice stále činnosti, na kterých musíme zapracovat, především tedy na větší přímočarosti a tahu hráčů s míčem, ale na druhou stranu jsou činnosti, ve kterých se zlepšujeme a to je důležité. Zápas s Olympii jsme zvládnout "museli", ale co mě dnes těší nejvíce je druhý zápas s kvalitním soupeřem. První poločas kvalitní, ale hlavně bych dnes vypíchnul naše vzepětí v závěrečném poločase s Chlumce, kde se nám první minuty vůbec nedařily a v této kategorii bývá zvykem, že když se týmu nedaří, tak se již v průbehu zápasu nedokáže mentálně zvednout. Přesně to se nám však dnes povedlo a za to chci kluky moc pochválit. Hráli jsme jako tým, ale i přes to bych dnes vyzdvihl Adama Dítěte v útoku, navrátilce Bedlu v obraně, který hrál velice dobře pozičně a důrazem předčil i daleko vyšší protihráče a k tomu přidal dva goly a také Pospu v bráně, který se i přes pár nepřesností nebál hrát s míčem na noze a také on se zapsal mezi střelce. Všem dnes velká pochvala a jedeme dál.

Sestava: Pospíšil - Mrkos, Bedlek, Hanák, Wache - Poděbradský - Dítě, Baudyš, Prokš 

Rodičům děkujeme za dopravu na zápas a za fandění po celý turnaj!

Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.