Muži A - sezona 2022/2023

Hodnocení podzimu pohledem Miroslava Martinovského

Fotbalový podzim 2023

    V podzimní části krajského přeboru dospělých čekalo FK Jaroměř několik prestižních utkání, a tak se příznivci fotbalu měli na co těšit.

   Plánované zahájení 6. srpna 2023 se vzhledem k špatnému počasí nekonalo, a proto bylo první utkání sehráno až o týden později, kdy k nám zavítal celek Libčan. Na začátek sezóny sledovali diváci dobrý fotbal. Dle očekávání jsme měli převahu, více gólových šancí, ale soupeř pozorně bránil a vyrážel k nebezpečným protiútokům. V nastavené 92. minutě mohl protivník rozhodnout, ale brankář Červenka nařízenou penaltu skvělým zákrokem zlikvidoval a postaral se tak o výsledek 0:0. Penaltový rozstřel se nekonal, protože byl zrušen. V odloženém utkání 1. kola jsme, opět doma, přivítali mužstvo Třebše. Už ve 4. minutě proměnil Votrubec penaltu, a když ve 20. minutě zakončil Valášek svůj dlouhý únik elegantním lobem, vypadalo to na bezproblémovou výhru. Do poločasu se nám však nepodařilo ani přes několik šancí zvýšit, a tak převzal iniciativu soupeř. Naštěstí pro nás však neměl střelecký den, a proto po výsledku 2:0 zůstaly tři body doma. V Jičíně se nám vůbec nedařilo. Domácí se ujali vedení brankou z penalty ve 42. minutě. Druhý poločas jsme byli aktivnější, a i když v 59. minutě neproměnil Votrubec penaltu, naše prostorová převaha se stupňovala. V 75. minutě však po samostatném úniku přidali domácí druhý gól a v nastaveném čase přišla třetí pohroma. Soupeř většinou bránil, ale v rychlosti přechodu do útoku nám dával lekci. Jak řekl po utkání domácí moderátor, výsledek 3:0 je pro hosty krutý, ale takový je fotbal.

Pohár 23082023 Láz. Bělohrad - FK Jaroměř, 6.8.2022, foto: Václav Mlejnek Po vyřazení Spartaku Hajnice, vítěze okresního přeboru Trutnov, v předkole Poháru hejtmana KFS KHK 1:4 (0:1), čekal Áčko pohárový soupeř z krajského přeboru, TJ Lázně Bělohrad. Domácí vedli od 18. do 36. minuty, kdy na 1:1 srovnal Rind. Bělohrad se opět ujal vedení v 76. minutě. Až v nastavení, po rohovém kopu v 93. minutě, se k míči dostal Votrubec (na snímku vpravo), jeho hlavičku domácí gólman vyrazil, ale Votrubcova dorážka už prošla za gólmanova záda. Penaltový závěr rozhodl Červenka, který v páté sérii dohmátl na míč bělohradského Trunečka. Foto 5x: Václav Mlejnek

    Ve 4. kole k nám zavítal loňský vítěz přeboru ze Solnice. Před zraky 185 diváků se hrál velice atraktivní fotbal. V 27. minutě potvrdil Gorol vynikající kopací techniku a přesnou střelou dokončil akci Miloše Exnara. Nejlepší hráč hostů Vítek však dokázal únikem v 43. minutě a pohotovou hlavičkou v 55. minutě otočit výsledek. Za dvě minuty však proměnil Gorol penaltu, a i když oba celky mohly rozhodnout, na stavu 2:2 se už nic nezměnilo. V Náchodě se nám v utkání s lídrem tabulky dařilo hrát vyrovnanou partii a když minutu před koncem poločasu proměnil Gorol pokutový kop, odcházeli jsme do kabin spokojeni. V druhé části zůstával výsledek nezměněn až do 75. minuty, kdy se po odraženém míči objevil v trestném území domácí útočník až neskutečně osamocen a vyrovnal. V 87. minutě po centru z pravé strany otočil soupeř výsledek na konečných 2:1. Dá se říct, že se nám herně dařilo, ale před brankou jsme byli naprosto neškodní. V 6. kole k nám přijela Dobruška a bylo to velice zajímavé utkání. Na obou stranách přibývaly neproměněné šance, jaroměřský celek dvakrát nastřelil tyč, ale gól stále nepřicházel. V 60. minutě vytvořili hosté před naší brankou obrovský závar, který byl odvrácen s velkou dávkou štěstí. Oba brankáři předváděli vynikající postřeh, a tak nejdůležitější moment přišel až v 85. minutě, kdy střídající dorostenec Rezek přesnou střelou z hranice trestného území rozhodl o výsledku 1:0 pro domácí.

Jiří Rezek, foto: Václav Mlejnek Osmnáctiletý Jiří Rezek (v popředí s číslem 7), který rozhodl utkání mužů proti Dobrušce, vede ve své kategorii U-19 žebříček jaroměřských střelců, a v rámci kraje přezimuje s devíti brankami na osmé pozici. Foto je z listopadového zápasu staršího dorostu se spojeným týmem Dvora Králové a Bílé Třemešné.

    V Chlumci nad Cidlinou nás čekal zápas s favorizovaným B-mužstvem. Již od prvních minut se nám dařilo domácí hráče přehrávat. Ve 14. minutě Miloš Exnar z těžkého úhlu prostřelil domácího brankáře, ale to nebylo vše. V 25. a 41. minutě Votrubec a opět Miloš Exnar po nádherných kombinačních akcích zvýšili na rozdíl tří branek. V 52. minutě jsme nedali vyloženou šanci a to se mohlo stát osudným. Domácí hráči přidali na tempu a v 75. a 82. minutě snížili na rozdíl jednoho gólu. V infarktovém závěru se nám však výsledek 2:3 podařilo ubránit a odvézt si tak velice cenné tři body. V 8. kole jsme přivítali nového lídra tabulky Spartak Rychnov nad Kněžnou. Hosté jako jediní dosud neprohráli a skóre 18:4 nahánělo strach. Protože se souběžně hrálo první mistrovské hokejové utkání a přijela pouť, ohlásil moderátor Josef Dušek návštěvu pouhých 140 diváků. Bylo se však na co dívat. V 26. minutě potrestal Gorol soupeřův faul přesně zahraným trestným kopem a poslal nás do vedení. Drtivá většina času druhé poloviny se odehrála na polovině hostujícího celku, který však poctivě bránil a do šancí nás nepouštěl. Ojedinělé, ale nebezpečné protiútoky dokázal brankář Červenka likvidovat, a když v 86. minutě Votrubec přesnou střelou zvýšil na 2:0, bylo o porážce soupeře rozhodnuto. První říjnový den jsme zavítali do Červeného Kostelce. Začátek nám vyšel skvěle, když ve 4. minutě Matěj Exnar a v 10. minutě jeho bratr Miloš byli před brankou důrazní a zajistili dvougólové vedení. Domácí ve 14. minutě snížili, ale stále se nám dařilo dobře kombinovat. Mezi 20. a 45. minutou jsme třikrát běželi sami na brankáře, bohužel neúspěšně. Když ve 48. minutě přidal Rind další gól, nepochopitelně se nám přestalo herně dařit. Nedokázali jsme udržet míč ani několik vteřin a proto hrál jenom soupeř. Naštěstí měl špatnou mušku a tak až v nastavené 92. minutě snížil na konečných 2:3, což však naši radost z výhry nezkazilo.

Jakub Bajer, foto: Václav Mlejnek Na snímku z utkání s Červeným Kostelcem jedna z letošních posil týmu, obránce Jakub Bajer (červený dres v popředí).

    V 10. kole k nám zavítal druhý celek tabulky z Police nad Metují. Mužstvo, které má na tuto soutěž až neobvyklé množství cizinců, se ujalo vedení v 26. minutě po zbytečné penaltě. V nastavení první části však Votrubec pohotově hlavou vyrovnal. Hosté se opět v 55. minutě ujali vedení, ale v 82. minutě Miloš Exnar opět stav zápasu srovnal. Čtyři minuty před koncem však jinak skvěle chytající Červenka neudržel roztočený míč a tak velice atraktivní duel skončil v poměru 2:3. Je však třeba uznat, že herní projev soupeře měl divizní úroveň. V 11. kole jsme zajížděli do exdivizního Dvora Králové. Ve 22. minutě se před brankou domácích nejlépe zorientoval Votrubec a dostal nás do vedení. Ve druhé minutě nastaveného času prvního poločasu jsme přežili dvě šance soupeře a tak odcházeli do kabin spokojeni. Ve 48. minutě po české uličce Gorola přidal Častvaj druhý gól a vypadalo to na tři body. Domácí hráči však přidali na bojovnosti a byli stále nebezpečnější. Nejdříve v 64. minutě snížili a potom z jasného offside v 80. minutě vyrovnali. V 90. minutě byl ještě vyloučen Pohořálek, ale na stavu 2:2 se již nic nezměnilo. Ve 12. kole k nám přijel celek Hořic, kterému se letos vůbec nedaří. Hosté však hráli bez respektu a první poločas byli vyrovnaným soupeřem, když na gól Matěje Exnara v 19. minutě dokázali odpovědět v 40. minutě z penalty. Druhý poločas se nám dařilo soupeře kombinačně přehrávat. Po nezaviněném zranění dobře chytajícího hostujícího brankáře dostal příležitost náhradník, který si však musel připadat jako rybář. Třikrát lovil míč ze sítě v 59., 82. a 85. minutě po čistém hattricku Votrubce, a v poslední minutě zakončil kanonádu na výsledek 5:1 Kocourek. Diváci uvítali na několik posledních minut Daniela Valáška, který se vrátil po delším zranění.

Jan Bano, foto: Václav Mlejnek K osmifinále Poháru hejtmana cestovala Jaroměř do Hořic, které porazila 0:1. Postupujícího do jarních kol určil ve 45. minutě gólem do šatny Jan Bano (na snímku v utkání s FK Náchod).

    V Lázních Bělohrad se už ve 13. minutě po hezké akci z levého křídla prosadil důrazný Votrubec. Domácí se dostávali před naší branku ojediněle, ale vždy to bylo nebezpečné. Obě nabídnuté šance v 24. a 39. minutě proměnili a získali vedení. V 69. minutě se však Častvaj otočkou uvolnil a vyrovnal. Posledních dvacet minut se naše převaha stupňovala, vytvořili jsme si několik vyložených příležitostí, které se však nepodařilo proměnit a tak s výsledkem 2:2 byli určitě více spokojeni lázenští hráči. Na domácí derby s Českou Skalicí přišlo 204 platících diváků, kteří viděli již v 5. minutě další ze série zbytečných faulů hráčů Jaroměře v trestném území. Hosté se gólem z penalty uklidnili a do poločasu poctivě bránili náskok. V druhé části již šance domácích tolik nepřibývaly a hosté z bleskových útoků ukázali, že mají střelecký den. Územní převaha domácích k ničemu nevedla, a tak si soupeř góly v 58., 68. a 87. minutě zapsal přesvědčivou výhru 0:4. Je však třeba smeknout před mimořádným nasazením a skvělým taktickým výkonem hostujícího celku! V posledním utkání jsme zavítali do Týniště nad Orlicí. Domácí se ujali v 38. minutě vedení, ale když se nám podařilo v první minutě po přestávce vyrovnat, mohli jsme po další vyložené šanci otočit výsledek. To se však nezdařilo a domácí nás tvrdě ztrestali mezi 81. a 88. minutou, kdy třikrát udeřili a vyhráli 4:1. Konec podzimní sezóny se vůbec nevydařil, snad to bude v jarní části lepší.

tým mužů, foto: Václav Mlejnek Týmová fotka ze srpna 2023.

    Na závěr statistika: 8. místo, zisk 22 bodů ( 6-4-5), skóre 26:27. Z toho doma 14 bodů (4-2-2), skóre 14:10, venku 8 bodů (2-2-3), skóre 12:17. Střelci branek: Votrubec 10, Gorol a Miloš Exnar 4, Častvaj a Matěj Exnar 2, Valášek, Rezek, Rind a Kocourek 1.

    S umístěním trenér Miloš Exnar jistě spokojen nebude, střed tabulky je málo. Navíc nás v jarní části čeká náročný program, protože se nám daří postupovat v poháru. Ještě je třeba dodat, že nově složené B-mužstvo dospělých obsadilo v okresním přeboru velice pěkné 2. místo se ziskem 27 bodů, když na vedoucí Provodov (který v Jaroměři prohrál 4:1) ztrácí pět bodů. Trenéři Jiří Poděbradský s Martinem Michálkem však nepatří k těm, co by se s tímto umístěním spokojili a tak se můžeme těšit na zajímavé jaro. Všem příznivcům FK Jaroměř je třeba poděkovat za podporu a jaroměřským mužstvům popřát hodně bodů v rozhodující jarní části krajského i okresního přeboru!

Miroslav Martinovský V Jaroměři 12.11.2023

Flashback jara 2023 očima pana Martinovského.

Dlouholetý podporovatel klubu Miroslav Martinovský shrnul pro městský Zpravodaj jarní fotbalové dění v Růžové ulici.

Fotbalisté - jarní část 2023

    Fotbalisté FK Jaroměř zahájili jarní část krajského přeboru dospělých v neděli 12.3.2023 v Rychnově nad Kněžnou. Hrálo se na umělé trávě a druhý celek tabulky jsme zaskočili dvěma rychlými góly za sebou ve 24. a 26. minutě, kdy se trefili Matěj Exnar a Bano. Domácí hráči však během minuty snížili, a i když se do přestávky nic nezměnilo, čekal nás těžký druhý poločas. Územní převaha soupeře přinesla v 52. minutě vyrovnání na 2:2, ale protože jsme pozorně bránili, rozhodly o vítězi až penalty, ve kterých jsme byli úspěšnější. V Chlumci nad Cidlinou bylo domácí B-mužstvo v první půli jasně lepší a mimo vstřeleného gólu nás ještě třikrát zachránila tyč branky. Druhý poločas jsme byli odvážnější. V 68. minutě Michálek z penalty vyrovnal na 1:1 a pět minut před koncem utkání mohlo dojít při dvou šancích k otočení výsledku. V penaltovém rozstřelu byli tentokrát přesnější domácí hráči a připsali si bod navíc. V Libčanech se hrálo na terénu, kde nebylo jednoduché kombinovat. Vývoj v divizi nasvědčoval tomu, že z krajského přeboru mohou sestupovat tři celky, a tak domácí hráči potřebovali každý bod. Dalo by se říct, že v tomto utkání každý chvilku tahal pilku. Určité naděje na vstřelení gólu byly na obou stranách, ale jediného úspěšného střelce měli v 57. minutě hostitelé, a tak po výhře 1:0 bodoval soupeř.

Pohár Hronov, 19.4.2023, foto: Václav Mlejnek Muži úspěšně prošli pohárovým podzimem a 19. dubna 23 ve čtvrtfinále Poháru hejtmana vyřadili tým AFK Hronov 1:5 (0:4)

    V dalším kole jsme si na hřišti lídra tabulky ze Solnice mohli vybrat, zda budeme hrát fotbal, nebo vodní pólo. Na silně zavodněném terénu chytil brankář Červenka vyloženou šanci již po první minutě hry, a to byl jeden ze tří rozhodujících momentů utkání. Druhý moment nastal v 16. minutě, kdy jsme poprvé ohrozili branku domácích a kdy v nepřehledné situaci prostřelil Podolník hradbu těl, čímž nás dostal do vedení. Vyloučení domácího hráče v 33. minutě po hrubém faulu bylo třetím důležitým momentem. I v deseti lidech měli hostitelé převahu, ale protože nám skvěle fungovala obrana, zůstal senzační výsledek 0:1 pro Jaroměř nezměněn. V domácím utkání s Policí nad Metují přišla slušná návštěva 241 platících diváků a v okresním derby se bylo na co dívat. Oba celky předváděly dobrou hru, dokázaly si vytvořit několik gólových příležitostí, ale brankáři (za Jaroměř dostal tentokrát šanci Prochyra) měli svůj den, a k tomu i pořebnou dávku štěstí. Po výsledku 0:0 rozhodoval penaltový rozstřel, ve kterém už hosté sahali po bodu navíc, ale poslední krok bývá vždy nejtěžší a tak nakonec zůstaly dva body doma. V Týništi nad Orlicí jsme se v 15. minutě dopustili faulu z kategorie nepochopitelných a domácí se štěstím penaltu proměnili. Z první šance soupeře po přestávce jsme ve 49. minutě lovili míč ze sítě podruhé a vypadalo to na hladkou záležitost pro domácí. Závěrečná půlhodina však byla zcela v režii hráčů Jaroměře, z čehož vyplynulo snížení Milošem Exnarem v 81. minutě na 2:1. Ani drtivá převaha však výsledek nezměnila a tak jsme odjížděli s pocitem zbytečně ztracených bodů.

Pohár Libčany, 10.5.2023, foto: Václav Mlejnek Domácí semifinále Poháru hejtmana proti týmu SK Libčany, které se hrálo 10. května, vyhrála Jaroměř 3:2 a postoupila do finále.

    V 26. kole k nám přijelo Vrchlabí, které dosud získalo na předposledním 15. místě pouhých deset bodů. Hosté se snažili, ale v obraně byli příliš naivní. Na nevídaném brankostroji, kdy do přestávky padlo pět a po přestávce šest gólů, se podíleli: 2x Horák a Kocourek, 1x Rind, Poděbradský, Gorol, Beran, Miloš Exnar, Pohořálek (výstavní gól!) a Michálek. Výsledek 11:0 se zřejmě nepodaří překonat několik let! V odloženém utkání 18. kola jsme hostili poslední Kostelec nad Orlicí. Hosté poctivě bránili a tak se brankové hody tentokrát nekonaly. Prosadili jsme se až během druhého poločasu, kdy se v 47. minutě trefil Miloš Exnar a v 81. minutě Gorol. Některé další šance zůstaly nevyužity a proto se výsledek 2:0 již nezměnil. Stručně řečeno – není každý den posvícení! Na Slavii Hradec Králové jsme byli čtvrt hodiny lepší, ale po gólu domácích v 17. minutě existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo. Většinu gólů nám dával soupeř po hezkých, rychlých akcích. Občas jsme pomohli kličkováním na hranici našeho trestného území, či špatným rozehráním od branky (proč jednoduše nevykopnout na půlku soupeře?). Naším jediným střelcem byl Beran v 74. minutě, ale to bylo už v době, kdy domácí rozvlnili naši síť šestkrát. Konečný výsledek 7:1 svědčí o tom, že nám soupeř dával lekci moderního fotbalu.

Předávání poháru za druhé místo, 31.5.23 foto: Petr Reichl S desetidenním rozestupem absolvovala Jaroměř druhý zápas se Slávií Hradec Králové, tentokrát ve finále Poháru hejtmana na neutrální půdě v Třebechovicích pod Orebem. Výsledek byl ale podobný jako v mistrovském utkání. Slavia vyhrála 5:1 (2:0) a Jaroměř se musela spokojit s pohárem za druhé místo. Z rukou starosty Třebechovic Romana Drašnara ho převzal kapitán týmu Matěj Exnar. Foto: Petr Reichl

    V odloženém utkání 22. kola k nám zavítala Vysoká nad Labem a bylo to hodně divoké utkání. V první části jsme nevyužili dvě vyložené šance, po kterých převzali taktovku hosté a zaslouženě se ujali vedení. Během druhého poločasu se nám třikrát podařilo dotáhnout náskok soupeře góly Horáka v 51. minutě a dvakrát Gorola v 79. a 90. minutě, ale v nastaveném čase jsme otevřeli obranu dokořán a tak si po výsledku 3:4 odvezl všechny body soupeř. Domácí utkání s Hořicemi charakterizovalo velké množství promarněných šancí a skvělý výkon brankáře Červenky. V 22. a 24. minutě se prosadili Kocourek s Valáškem, a když po přestávce přidal Gorol v 62. minutě třetí gól, vypadalo vše růžově. Bojovní hosté však nesložili zbraně a v 65. a 76. minutě (z penalty) svým nejlepším hráčem Drozdem snížili na rozdíl jediného gólu. Závěrečné drama už ale výsledek 3:2 nezměnilo. V 29. kole jsme přivítali na jaře dobře hrající Jičín. Mužstvo Jaroměře nastoupilo oslabené o pět hráčů základní sestavy (Červenka, Poděbradský, Podolník, Kocourek a Horák). Přesto si náš celek kompaktním výkonem dokázal vytvářet šance, z nichž dvě proměnili v 25. minutě Miloš Exnar a v 66. minutě Rind. Během druhého poločasu nastoupili v dresu domácích tři nadějní hráči (Hepnar, Beran, Rezek). V oboustranně útočně hraném závěru utkání docházelo k zahazování brankových příležitostí a tak byl zapsán výsledek 2:0.

A tým, Pohár hejtmana Třebechovice, 31.5.2023, foto: Lubomír Douděra Tým mužů na finále Poháru hejtmana, Třebechovice pod Orebem, 31.5.2023. Foto: Lubomír Douděra.

    V odloženém utkání 20. kola k nám zavítalo mužstvo Třebše. V zápase jsme třikrát dotáhli náskok soupeře góly v 30. minutě Pohořálka, v 59. minutě Miloše Exnara a v 77. minutě Horáka, ale na přesnou střelu hostů v 84. minutě už žádná odpověď nepřišla. Ve velice atraktivním střetnutí nebyli hráči Jaroměře horším celkem, ale dvakrát netrefili opuštěnou branku, což se s hrubou chybou před obdrženým třetím gólem ukázalo jako rozhodující pro konečný výsledek 3:4. Až neuvěřitelná podoba s porážkou z 22. kola! Za pouhé dva dny jsme sehráli utkání 30. kola v Dobrušce. Již v 9. minutě nás dostal Kocourek do vedení, což však vydrželo jen několik desítek vteřin. Na hráčích Jaroměře byla znát únava, protože během týdne hráli třetí utkání. Domácí měli prostorovou převahu s více gólovými šancemi, ale čas ubíhal a vše směřovalo k penaltovému rozstřelu. V nastavení však z přísně nařízené penalty, která byla proměněna po 94 minutách a 28 vteřinách hry, rozhodli hráči Dobrušky o výhře 2:1. V posledním, odloženém utkání 16. kola, k nám zavítal celek Červeného Kostelce. Soupeř se do nás pustil jako by hrál o život, což korunoval góly v 6. a 8. minutě. Brankou Rinda v 11. minutě jsme sice snížili, ale do přestávky přidali hosté v 37. minutě třetí gól. Na začátku druhého poločasu našel Bano přesnou přihrávkou rozběhnutého Rinda, který v 52. minutě potvrdil střelecký den. Mužstvo ožilo a v 87. minutě Valášek vyrovnal na 3:3. Náš historicky nejhorší penaltový rozstřel však znamenal zisk pouhého bodu.

kanonýři 2023, foto: Václav Mlejnek Na valné hromadě klubu předal Miroslav Martinovský zlaté sošky nejlepším střelcům jara. Zleva Radek Gorol, Miloš Exnar, Zdeněk Kocourek. Všichni dali po 9 brankách (10 branek u Miloše Exnara ve statistikách FAČR zahrnuje chybně gól z posledního utkání s Červeným Kostelcem, který ve skutečnosti vsítil Daniel Valášek).
Foto 4x: Václav Mlejnek

    Na závěr statistika: celkové 6. místo se ziskem 51 bodů (14-3-3-10), skóre 72:51. Z toho podzim 30 bodů, skóre 38:23, jaro 21 bodů, skóre 34:28. Doma zisk 29 bodů, skóre 40:25, venku 22 bodů, skóre 32:26. Střelci branek: Gorol, Miloš Exnar, Kocourek 9, Votrubec 8, Pohořálek 6, Horák 5, Matěj Exnar, Valášek a Rind 4, Michálek a Beran 3, Kořínek, Bano a vlastní 2, Podolník a Poděbradský 1.

   Trenér Miloš Exnar s umístěním jistě spokojen nebude. Atraktivních utkání, i když často se špatným koncem, však bylo sehráno dost. Příležitost dostávali mladí hráči, kteří získané zkušenosti v dalších letech určitě zúročí. Vítězem krajského přeboru se stalo mužstvo Solnice, které jsme dokázali dvakrát porazit. Činnost v A-mužstvu ukončil Martin Michálek, mnoho let spolehlivý hráč a kapitán mužstva. Úspěšnost v proměňování pokutových kopů by mohl Martinovi závidět i legendární Lionel Messi.

Legendy odcházejí, 23.6.2023, foto: Václav Mlejnek Legendy odcházejí. V kádru Áčka budou příští sezónu scházet Martin Michálek a Jiří Poděbradský. Budeme je ale vídat v jiných rolích. Památeční dres s přezdívkami předal sekretář klubu Ondřej Častvaj.

    Protože příští sezónu budou hrát krajský přebor celky Náchoda a Dvora Králové, kterým se v divizi vůbec nedařilo, čeká nás hodně zajímavých, prestižních duelů. Hráči potřebují větší diváckou podporu a jistě se odmění dobrým výkonem. Proto s návštěvou utkání v podzimní části neváhejte!

    Na úplný závěr: starším dorostencům FK Jaroměř se podařilo vyhrát finálovou skupinu krajského přeboru Premier Steel KP SD U19 – gratulujeme!

Pro jaroměřský Zpravodaj připravil Miroslav Martinovský
V Jaroměři 18.6.2023

Finále U19, 20230617, foto: Zdenek Hrobský Starší dorost vybojoval první místo v krajském přeboru U-19. S některými hráči se budeme v příští sezóně pravidelně potkávat i v dospělé kategorii. Foto: Zdenek Hrobský

V posledním domácím zápase si připsala Jaroměř prohru na pokutové kopy s Červeným Kostelcem

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

16. kolo M-GROUP KP mužů - sobota 17.6.2023 od 17:00 hřiště Jaroměř.

FK Jaroměř - SK Červený Kostelec 3:4PK (1:3)

Branky: 11. Rind, 52. Rind, 87. Valášek - 6. Vejman, 8. Malina, 37. Škoda

FK Jaroměř: Červenka - Valášek, Poděbradský (K), Podolník (46. Skalický), Kudrnáč (70. Souček) - Rind, Bano, Beran, Častvaj (80. Kašpar A.), Horák - Exnar Mi.

SK Červený Kostelec: Macek - Wajsar (46. Čejchan), Bárta, Hála, Malina (46. Vencl) - Hlava, Petrů, Jirousek (80. Jasanský), Srkal (88. Lauterbach) - Vejman (75. Prokop), Škoda (K)

Od začátku se hrálo v Růžové ulici bezstarostné utkání ve kretém fanoušci viděli spoustu gólů, ale i dalších neproměněných šancí. Následné pokutové kopy domácím vůbec nevyšly, a tak si hosté odvezli z Růžové ulice bod navíc.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Poslední zápas sezóny je vždy důležitý, protože už není možnost opravy. Prvních 8. minut bylo jako ze zlého snu. Chválím tým za touhu a sílu neprohrát. Poděkování celému realizačnímu týmu, hráčům a fanouškům za jaro, které jsem ještě nezažil.

Petr Garček, trenér hostů: Vyšel nám start do utkání a s poločasovým výsledkem jsme byli spokojení. V druhé půlce byli domácí lepší a v závěru asi spravedlivě vyrovnali. Bonus za penalty, ale vezeme domů a můžeme poctivě ukončit sezónu. Konečné umístění je odměnou za nezdolnou vůli, kdy se nám nedařilo a v tabulce se pohybovali pod čarou.

ŽK: 0 - 0

Rozhodčí: Hlaváč, Martínek, Stieber

DS: Štěpař

Diváků: 115

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.



Gólový sestřih:



Áčko padlo v Dobrušce gólem z penalty v 93. minutě!

30. kolo M-GROUP KP mužů - pátek 9.6.2023 od 18:00 hřiště Dobruška.

SK Dobruška - FK Jaroměř 2:1 (1:1)

Branky: 10. Bílek, 90+3. Doucek (p.k.) - 9. Kocourek

SK Dobruška: Effenberk - Eimann (78. Zrzavý), Moník, Brožek (46. Jirásek), Štětina (46. Prostředník) - Krahulec (K), Feichtinger, Doucek, Bílek - Čančara, Pago

FK Jaroměř: Červenka - Valáček, Exnar Ma. (K), Kudrnáč, Pohořálek (46. Beran) - Rind, Bano, Gorol, Skalický, Exnar Mi. - Kocourek

Milan Petřík, trenér Dobrušky:  Již ve 3. minutě spálil tutovku Krahulec a jakoby předurčil, že v tom nebude sám. Vytvořili jsme si dost šancí na to, abychom zápas dostali do klidu. Nestalo se a hosté začali zlobit. Ve 2. poločase bylo hodně šancí na obou stranách, ale závěr patřil nám. Nejprve břevno, pak ligový zákrok Červenky a přece jen přišla v nastavení branka. I když hosté nebyli kompletní a my to splácali z marodů, bylo to zajímavé a dramatické utkání až do konce. Hráčům děkuji.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Odehrát tři těžká utkání během jednoho týdne se ukázalo jako velmi složitým. Domácí mohli rozhodnout o svém vítězství již v první půli, kdy měli silnou pasáž mezi 10. a 30. minutou. My jsme s vypětím všech sil dovedli zápas až do nastavení. Penalta odpískaná v 94. minutě přinese vždy emoce.

ŽK: 58. Pago, 88. Prostředník - 23. Exnar Ma., 86. Skalický, 90. Exnar Mi., 90+3 Rind

Rozhodčí: Šiling, Nývlt, Žerovnický

Diváků: 150

Gólová přestřelka v dohrávce s Třebší se šťastnějším koncem pro hosty

20. kolo M-GROUP KP mužů - středa 7.6.2023 od 18:00 hřiště Jaroměř.

FK Jaroměř - TJ Sokol Třebeš ,,A" 3:4 (1:1)

Branky: 30. Pohořálek, 59. Exnar Mi., 77. Horák - 19 Kosyak, 48. Palma, 60. Fridrich, 84. Schober

FK Jaroměř: Červenka - Kudrnáč (80. Beran), Michálek (K), Horák, Valášek - Pohořálek, Gorol, Častvaj (65. Exnar Ma.), Bano, Rind (65. Skalický) - Exnar Mi.

TJ Sokol Třebeš: Heřman - Téra (46. Eliáš), Hendrich (80. Jursík), Kudrna, Rederer (73. Hruška) - Palma (65. Havrda), Kosyak (73. Lorenc), Fridrich, Schober - Krykorka (K), Neugebauer

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Odehráli jsme divácky atraktivní zápas, který měl atmosféru a náboj. Obě mužstva chtěla hrát fotbal, my jsme však celé utkání pouze dotahovali a počtvrté už jsme vyrovnat nedokázali.

Vl. Krykorka, vedoucí TJ Sokol Třebeš: Kvalitní zápas byl pro nezainteresovaného diváka pěknou dramatickou podívanou. Pro nás na lavičce to bylo horší. V prvním poločase jsme měli i trochu štěstí. Ve druhém jsme si první vítězství na půdě Jaroměře ale poctivě vybojovali.

ŽK: 90. Michálek - 47. Hendrych, 84. Fridrich, 86. Neugebauer, 87. Krykorka

Rozhodčí: Beránek, Žerovnický, Kafka

DS: Vojtěch

Diváků: 100

KP mužů FK Jaroměř - Sokol Třebeš, 7.6.2023, foto: Václav Mlejnek Kapitán Martin Michálek (nahoře třetí zleva) před svým posledním zápasem za jaroměřské Áčko. Foto: Václav Mlejnek. Fotogalerie k zápasu zde.

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.



Gólový sestřih:



Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free wordpress themes - All rights reserved.