Změny v kádru mužů na jaře 2023

Aktualizováno.

V neděli 12. března zajíždí "A" tým mužů FK Jaroměř k prvnímu jarnímu mistrovskému utkání M-GROUP CZ krajského přeboru na umělý trávník Spartaku Rychnova nad Kněžnou. Rychnovští, kteří přezimovali na druhém místě tabulky, získali novou posilu Machara Macaberidze, který přišel ze čtvrté gruzínské ligy z týmu FC Margveti 2006 Zestafoni. Na druhou stranu oslabili na postu záloh, když do divizního Letohradu odešli Jiří Počtýnský (s 12 brankami průběžně druhý nejlepší střelec krajského přeboru) a Dominik Veselý. V Rychnově nicméně zůstává šestý střelec kraje, Roman Zajíček, který v přípravě nasázel do sítě soupeřů 12 gólů.

Kádr Jaroměře rozšíří Josef Hykš a Matěj Petráček, oba po návratu z hostování v TJ Velichovky. Do divizního Dvora Králové nad Labem odchází Daniel Votrubec, který s osmi góly přes zimu okupoval desátou příčku v kraji. Kromě něj se musí Áčko obejít bez dvou studentů na zahraničních pobytech, Ondřeje Častvaje a Miloše Exnara mladšího.

Trenéři Miloš Exnar a Jiří Souček, 6.8.2022, foto: Václav Mlejnek Trenéři Miloš Exnar a Jiří Souček. Foto: Václav Mlejnek.

Několik otázek na předsedu klubu Miloše Exnara před mistrovským výkopem:

1) Jak probíhala zimní příprava jaroměřských týmů?

Zimní příprava probíhala letos netradičně, protože žádná z kategorií nevyužívala velkou UMT. Naopak v plné permanenci byla malá UMT v Růžovce a na ASVAJi. Muži a starší dorostenci pak naplno využívali služeb fitness trenéra Jirky Součka.

2) Jaké jsou cíle týmu mužů pro jarní část KP?

Chceme se nadále pohybovat v popředí tabulky a bavit své fanoušky pohledným fotbalem. Vzhledem k absencím některých hráčů se náš kádr zúžil, a tak do mistrovských zápasů zasáhnou s velkou pravděpodobností i dorostenci.

3) Obejde se Áčko bez nejlepšího střelce Votrubce?

Bude to velmi těžké, jeho góly, ale i góly Miloše Exnara, určitě budou chybět. Pevně věřím, že Dana v jaroměřském dresu zase brzy uvidíme a jeho mise ve Dvoře Králové bude mít jen krátkodobý charakter.

4) Někteří naši trenéři se zapojili do odborného vzdělávání a přes zimu absolovovali kurz FAČR licence C...

Těší mě nová trenérská jména v jaroměřském fotbalu – Jirka Podolník a Zdeněk Rada určitě přispějí ke zvýšení fotbalové kvality jaroměřské mládeže, stejně tak Radek Kratochvíl. Mám velkou radost, pokud se naše trenérská jaroměřská parta bude rozrůstat o další jména. Trenérů, zejména u malých forem fotbalu, není nikdy dost…

Příchody 

   
Matěj Petráček
útočník
TJ Velichovky
Josef Hykš
záložník
TJ Velichovky


Odchody 

   Daniel Votrubec – přestup do TJ Dvůr Králové nad Labem
   Miloš Exnar – studium v zahraničí
   Ondřej Častvaj – studium v zahraničí

 

Soupiska 

Kádr mužů pro jaro 2023 je tedy k dnešnímu dni následující:

Brankáři:

 

Obránci:

 

Záložníci:

Radek Gorol  (84), Matěj Exnar  (93), Jan Bano  (98), Josef Hykš  (01), Šimon Rind  (03),

 

Útočníci:



Realizační tým:

trenér: Miloš Exnar st. / hrající asistenti: Jiří Poděbradský, Radek Gorol / vedoucí mužstva: Evžen Zvolánek / zdravotnice:  Michaela Zvolánková

 

Přehled přípravných zápasů:

TJ Dvůr Kr. A - FKJ 3:3 (1:1) 5. Valášek, 67. Rind, 90. Bano
MFK N. Město n.M. - FKJ3:6 (3:0)
49. Kocourek, 53. Michálek (pk),
58. Kocourek, 59. Podolník,
68. a 83. Horák
FK Horní Ředice - FKJ1:0 (0:0) -
SK Č. Skalice - FKJ3:1 (1:0) 60. Exnar Ma.
MFK Trutnov B - FKJ1:2 (0:1)20. Skalický, 55. Kocourek

 


Aktualizace 11.3.2022 14:30 h.:

Doplněn krátký rozhovor s trenérem Milošem Exnarem a upřesněna informace k přestupu bránkáře Oleha Prochyry

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.