Účasti v divizní soutěži určitě nelitujeme.

Předseda Fotbalového klubu Jaroměř Jiří Lebedinský poskytl v těchto dnech Náchodskému deníku krátký rozhovor.



Vloni touto dobou jste byli plni elánu a očekávání, co divize přinese. Jak jste na tom po roce?

Tak samozřejmě, že sestup není příjemný nikdy. Nese to určitá rizika s tím spojená, se kterými jsme však i počítali. Realita je taková, že rozdíl mezi krajským přeborem a divizí je obrovský. Rozhodně toho však nelitujeme, neboť pro náš mladý a nezkušený kádr to byly ohromné zkušenosti, které si musí hráči odehrát na hřišti, neboť je v žádném obchodě ,,nekoupí“.


Je to všechno strašně čerstvé, ale přesto mi zkuste odpovědět. Kdybyste se za rok dostali znovu do situace, že si opět vybojujete postup do divize, šli byste do toho?

Postup do vyšší soutěže se neodmítá, a tak bychom divizi určitě neodmítli ani v tomto případě, ale spousta věcí by se musela dělat jinak. Ať už se týkají kvality (šíře) kádru, tak i fungování týmu jako takového, či pevných pravidel v něm.


Máte nějakou zpětnou vazbu na tuto sezónu od fanoušků?

Fanoušci hodnotí celou sezónu víceméně kladně, i když se spadlo. Spíše je jim všem líto, že se nepodařilo soutěž udržet a nebudou se moci chodit dívat na divizní soutěž do Růžovky i nadále.


Před jarem jste kádr vyztužili několika posilami, přesto to nepřineslo kýžený efekt. Čím si to vysvětlujete?

Kádr jsme sice posílily kvalitními hráči (Hrabík, Knap, Matějka, Štajer), ale oproti podzimu přišly i odchody a ztráty (Exnar – studijní pobyt v zahraničí / Kašajík – přešel do ,,B“ týmu / Ruml – celé jaro zdravotní problémy / Michek – ztráta motivace). Jako naprosto klíčovou ztrátu v boji o udržení však já osobně považuji zranění Martina Kilevníka v generálce na jarní část sezóny v Náchodě týden před soutěží, díky kterému nebyl k dispozici na celé jaro.


Navážu na předchozí otázku. Kdo z v zimě příchozích hráčů v Jaroměři zůstává?

To je v tuto chvíli ještě předčasné říci, neboť jednání se všemi hráči momentálně intenzivně probíhají. Víceméně je v tuto chvíli jisté jen to, že zde v další sezóně již nebude pokračovat Petr Hrabík a Pavel Ruml, a touto cestou bych jim chtěl touto poděkovat za odvedené služby zde v Jaroměři. U týmu rovněž končí po 3 letech i trenér p. Miloš Exnar, a po ročním divizním působení i p. Pavel Matějka. Oběma bych chtěl rovněž touto cestou poděkovat za odvedené služby pro jaroměřský fotbal.


Dotknou se nějak výrazně Jaroměře přestupové změny narýsované vedením FAČRu?

Myslím si, že budu mluvit za všechny oddíly, a to v tom smyslu, že se s novým přestupním řádem FAČR budeme všichni ještě nějaký čas seznamovat a uvidíme, co nám přinese. Osobně si však v tuto chvíli myslím, že bude spíše ,,nahrávat“ těm oddílům, které mají peníze a většinou se věnují pouze ,,A“ týmu. Oproti tomu pro týmy, které staví na vlastních odchovancích a pracují s mládeží, může být tento systém nevýhodný. Co se týče ,,volného přestupu“ hráčů ,,bez souhlasu“ oddílu, tak tento krok vůči nám neuplatnil žádný oddíl, ani žádný hráč.


Kdy začne Jaroměři letní příprava a půjdou do ní oba dospělé týmy společně?

Příprava ,,A“ týmu začne již 8.7.2016 a cca týden až 14 dní bude kvůli dovoleným probíhat společně. Poté se již přípravy obou týmů rozdělí a dojde k uzavření a zúžení kádru ,,A“ týmu.


Michal Rojšl, Náchodský deník
Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.