Rozhovor trenéra Miloše Exnara v Náchodském deníku

Náchodský deník položil našemu trenérovi ,,A" týmu p. Miloši Exnarovi 4 otázky ke zhodnocení podzimní části sezóny. Jak na ně trenér odpověděl? To si můžete přečíst níže:

Máte za sebou další fantastický podzim, který jste si ale v závěru třemi porážkami z posledních čtyř zápasů trochu pokazili. Mrzí vás to, nebo to prostě berete jako daň náročné soutěži?

Krajský přebor je soutěž, kde zejména v podzimní části si nemůže být jist výsledkem žádný z týmů. To, že jsme prohráli tři zápasy v řadě nás určitě netěší. Porážky k fotbalu patří, byť prohrát nechce nikdy nikdo. Důležité je, že jsme tuto sérii přerušili a v posledním zápase podzimu zvítězili. Je vždy dobré zakončit jakékoliv soutěžní období výhrou. Motivace do další práce je pak zákonitě vyšší.

V porovnání skóre máte téměř vyrovnanou bilanci vstřelených a obdržených branek. V čem tedy byla Jaroměř na podzim silnější – v útoku či v obraně?

Obdržené a vstřelené góly jsou výsledkem vždy celého týmu. My jsme šli do podzimní části s cílem inkasovat méně gólů než tomu bylo v loňské sezóně, kdy například ani čtyři vstřelené góly v soupeřově síti neznamenaly naše vítězství. Z tohoto pohledu jsem tedy spokojen.

Přestože je Martin Škoda opět nejvýraznějším jaroměřským podzimním střelcem, už to není pouze na něm. Jak sami v Jaroměři vnímáte tuto skutečnost, že se o branky hráči poměrně spravedlivě dělí?

Mít více střelců v týmů je vždy pozitivní. Na druhou stranu každý kvalitní tým má ve svém středu typického zakončovatele. U nás má tuto roli jmenovaný Martin Škoda. Martinovi v druhé polovině soutěže bohužel střelecký prach zvlhl. A je jen dobře, že jej dokázali nahradit jiní.

Na vedoucí Olympii ztrácíte před jarem pět bodů. Myslíte, že je ve vašich silách ji zlikvidovat?

Vše bude záviset na tom, jak hráči přistoupí k zimní přípravě. Vloni nám zimní příprava nevyšla, proto letos chystám změny. V tříbodovém systému není pětibodové manko žádná tragédie. Velmi důležitý bude vstup do jarní části. Tým, který je v Jaroměři, může dokázat mnoho. Mám velkou víru ve své svěřence.

Jaroměř

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.