Problém béčka byl na jaře
 hlavně v jeho tréninkové morálce

Poslední zápas jaroměřské rezervy rozhodl o všem. Pokud by zvítězila, skupinu by vyhrála, v případě porážky by padala do Okresního přeboru. Bohužel přišla ta druhá varianta. Předseda klubu Jiří Lebedinský poskytl rozhovor Náchodskému deníku:

Nedoplatilo trochu letos béčko na ambice áčka? Tím mám hlavně na mysli poslední kolo, v němž béčko hrálo o přežití v I. B třídě, zatímco áčku šlo v podstatě už jen o prestiž?
To si rozhodně nemyslím. Ambice áčka nebyly rozhodně takové, aby na tom bylo bito béčko. Myslím si, že béčko se posilovalo hráči A-týmu v dostatečném počtu jak na podzim, tak na jaře. Bohužel ke konci sezóny se sešlo dohromady tolik zranění a vykartovaných hráčů jak v A-týmu, tak v B-týmu, že nebylo de facto kým výrazně posílit béčko v posledním zápase. Když se podíváme na sestavu áčka v zápase proti Olympii ve které „o nic nešlo", tak zde bylo k dispozici pouze 11 hráčů, z toho dva byli pod prášky a nebylo vůbec jasné, zdali zápas vydrží, a tři mladší dorostenci, kteří měli svůj předchozí zápas v nohách. Nešlo riskovat zranění některého z nich, aby A-tým hrál proti Olympii v deseti lidech. I přesto jsem přesvědčen, že B-tým měl natolik kvalitní kádr v tomto posledním utkání, že ho měl bez problémů vyhrát. Bohužel vinou špatného výkonu týmu a nedisciplinovanosti některých jednotlivců se to nepovedlo. Věřte, že z toho nemá radost nikdo a rozhodně to nebyl žádný úmysl vedení B-tým potopit, neboť bychom byli sami proti sobě. Další věcí je fakt, že kdyby se v zápase zvítězilo, tak B-tým skončí první a navíc obdrží dotaci pět tisíc korun, která by pro náš oddíl byla rovněž zajímavá a potřebná.

muži B FK Jaroměř B - Lokomotiva Borohrádek 13.6.2015, foto: Václav Mlejnek Vlastní gól v zápase s Borohrádkem symbolicky zakončil účinkování týmu B v krajské 1.B třídě. Foto z videa: Václav Mlejnek.

Rezervní tým si pobyl v I. B třídě pouze jednu sezónu, budete se snažit o brzký návrat, nebo necháte béčko v okrese?
Ano máte pravdu, působení to bylo bohužel velmi krátké. Momentálně řešíme intenzivně v jaké formě, a zdali vůbec B-tým bude dál fungovat. Pokud to bude v okresním přeboru, tak určitě bude jeho cílem brzký návrat do B-třídy.

Z komentářů a hodnocení se mi zdálo, že souznění áčka s béčkem nebylo zcela ideální. Jak jste to vnímal vy?
Nevím, jaké komentáře máte na mysli, ale propojení áčka a béčka bylo vždy velmi veliké a rozsáhlé. Proto si nemyslím, že souznění nefungovalo. Jedna věc je, že když se B-třída vykopala, tak chodili pomáhat hráči áčka, a to se některým béčkařům nelíbilo, že nehrají. Tady měli možnost hrát, ale někteří dali přednost jiným činnostem a koníčkům. Bohužel problém béčka byl na jaře hlavně v jejich tréninkové morálce, neboť se nebyli schopni sejít za celé jaro více jak dvakrát na trénink ve více jak osmi lidech. To se pak fotbal (B-třída) hraje těžko.

 

Michal Rojšl, Náchodský deník, 26.6.2015

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.