U12 reprezentovali OFS Náchod v republikovém finále

Republikové finále OFS - 15.6.2018 - hřiště SK Motorlet Praha

Výběr U12 OFS Náchod je druhý nejlepší v republice

Tři jaroměřští mladší žáci Roman Kašpar, Jiří Karel a Matyáš Libich byli zařazeni do výběr hráčů U12 Okresního fotbalového svazu (OFS) Náchod, který ve dnech 14. - 15.6.18 odehrál v Praze na hřištích SK Motorlet Praha republikové finále Memoriálu Vladimíra Betky výběrů U12 okresních fotbalových svazů.

Už samotná účast ve finále, do kterého se probojovaly tři nejlepší týmy z Čech a tři nejlepší družsta z Moravy, byla pro výběr OFS Náchod úspěchem. Družstvo vedené trenéry Petrem Havlíkem a Tomášem Baluchou ukázalo, že v republikovém finále startovalo právem, když se domů vrátilo se stříbrnými medailemi za druhé místo. Navíc byl nejlepším střelcem turnaje vyhlášen Jonáš Panchartek z OFS Náchod.

Hrálo se systémem každý s každým podle pravidel fotbalu pro věkovou kategorii U12, tzn. v rozestavení 7 + 1. Hrací doba jednoho zápasu byla upravena na 2 x 20 minut. Kvůli vydatným dešťům v týdnu před turnajem se všechny zápasy odehrály na umělé trávě.

V posledním utkání si OFS Náchod zahrál o celkové prvenství s OFS Žďár nad Sázavou. Pokud by Náchod vyhrál, stal by se celkovým vítězem, soupeři stačila remíza. Do prvního poločasu s důrazným, kombinujícím a velice aktivním soupeřem nešťastně vstoupil rozhodčí, který po výkřiku z tribuny ruka pískl nesmyslnou penaltu. Tu soupeř proměnil a poločas vyhrál 0:1. O přestávce se trenérům podařilo zdravě nabudit hráče, kteří do druhého poločasu nastoupili s neuvěřitelným odhodláním uspět. Jejich týmový, kompaktní výkon byl neuvěřitelný, a přinesl odměnu v podobě vyrovnání na 1:1. Výběr Náchoda soupeře přehrával a fotbalově školil, ale po smolném břevnu a pak samostatném úniku, který zakončil místo do odkryté branky na tribunu, skončilo utkání remízou a tedy druhým místem pro OFS Náchod.

Výsledky a střelci OFS Náchod: OFS NA – OFS Praha 6:2 (0:0) (Hovorka 2x, Kašpar A., Krátký, Netík, Matouš), OFS NA – OFS Klatovy 4:2 (1:2) (Kuřátko, Karel, Matouš, Panchartek), OFS NA – OFS Beroun 4:2 (2:1) (Panchartek 3x, Hovorka), OFS NA – OFS Olomouc 4:5 (2:4) (Panchartek 2x, Kuřátko, Lácha), OFS NA – OFS Žďár 1:1 (0:1) (Hovorka).

Konečné pořadí: 1. OFS Žďár nad Sázavou 13 b., 2. OFS Náchod 10 b., 3. OFS Klatovy 9 b., 4. OFS Praha 4 b., 5. OFS Olomouc 4 b., 6. OFS Beroun 2 b.

Kompletní článek a fotogalerii naleznete zde na fotbal.cz.
Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.