Starší dorost udolal ve výborném zápase silný tým Jičína a upevnil si první místo ve finálové skupině!

6. kolo Premier Steel KP SD U19 - finálová skupina - neděle 21.5.2023 od 17:00 - hřiště Jaroměř.

FK Jaroměř - SK Jičín 1:0 (0:0)

Branky: 50. Kašpar Adam

Sestava FK Jaroměř: Maurits - Lebedinský, Sekyra, Hrobský - Korityák, Skalický (K), Rezek, Hemelík, Hepnar - Libich, Kašpar A. (88. Kordina)

Od začátku zápasu se hrál v Růžové ulici velmi kvalitní dorostenecký zápas, kde se střetly dva týmy, které chtějí hrát fotbal. Šance se přelévaly ze strany na stranu a bylo jasné, že kdo dá první gól, bude mít velikou výhodu. To se podařilo nakonec domácím, kteří využili v 50. minutě rychlou akci na jejímž konci skóroval Adam Kašpar - 1:0. Hosté nesložili zbraně nastřelili břevno a tyč, domácí měli rovněž své veliké šance, ale skóre se již nezměnilo. Za zmínku stojí určitě i velmi férové chování obou týmů během zápasu, ale i po něm, včetně laviček - tak by to mělo vypadat. Do kvality zápasu zapadl i velmi dobrý výkon hlavního rozhodčího.

Dušan Petráček, Jiří Rezek - trenéři FK Jaroměř:  S Jičínem dnes přijela do Růžovky ohromná kvalita, které jsme se dokázali víc než vyrovnat, a tak byl k vidění zápas nadstandardní úrovně KP, kde mohly vyhrát oba týmy. Těší nás týmový výkon s nulou vzadu a snad už Adamův návrat z Marsu. Poděkování soupeři za férový zápas, mladšímu dorostu za výpomoc a divákům za podporu.

Martin Franěk, trenér SK Jičín: Druhou polovinu nadstavby Krajského poháru staršího dorostu jsme zahájili na hřišti vedoucího celku soutěže. Utkání bylo svým průběhem a za přispění obou mužstev ozdobou dorostenecké kopané. Vítězství nakonec slaví domácí mužstvo, které se ziskem tří bodů pevně usadilo ve vedení nadstavbové části Krajského poháru. Takováto prohra se nám nehodnotí dobře. Mužstvo nechalo v Jaroměři výborný dojem, vysloužilo si potlesk od diváků a uznání od domácích trenérů a funkcionářů. Všichni se vydali na hranici svých sil. Mužstvo Jaroměře odskočilo v tabulce a zřejmě kráčí za výhrou v krajské soutěži. Nutno říci, že zaslouženě. Domácí předvádějí atraktivní fotbal, těží hlavně z brejkových a standartních situací. Ale ještě je o co hrát. Několik mužstev se bude prát o druhé místo. Pokud dokážeme zopakovat kvalitní výkon z Jaroměře ve zbývajících zápasech, tak do toho souboje určitě promluvíme.

ŽK: 14. Korityák, 75. Lebedinský - 16. Kosejk, 56. Nálevka, 77. Čech

Rozhodčí: Bogdan

Diváků: 55

KP SD U19 finále jaro FK Jaroměř - SK Jičín, 21.5.2023, foto: Václav Mlejnek Tři minuty před koncem se do šance dostal Tomáš Hepnar (číslo 8). Foto: Václav Mlejnek

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.