Hodnocení podzimu očima trenérů dorostu

V seriálu hodnocení všech jaroměřských týmů očima jejich trenérů pokračujeme kategorií dorostu. Na hodnocení starších dorostenců (ročníky 1999 - 2000) jsme se zeptali trenéra Matěje Exnara a jeho asistenta Petra Kollera.


Skončila podzimní část sezóny 2017/18, jak byste ji zhodnotili?


Pro kompletní statistiku staršího dorostu klikněte na obrázek.
Z hlediska postavení týmu v soutěži panují smíšené pocity. Držíme se na dosah špice tabulky, ale naším cílem je skončit na prvním místě. Velká spokojenost však panuje z dosavadního přístupu hráčů jak k tréninkům, tak i zápasům.


Který ze zápasů hodnotíte jako nejpovedenější a naopak?
Nejcennějšími jsou pro mě jednoznačně výhry s Chlumcem a Vrchlabím, kdy jsme o vítězstvích díky charakteru mužstva rozhodli v posledních minutách zápasu. Naopak nejvíce mě mrzí domácí prohra s Novým Městem, které jsme vzhledem k průběhu zápasu měli porazit.


Co máte s Vaším týmem nyní v plánu do dalších měsíců?
Bude následovat minimálně měsíční odpočinek, aby hráči nabrali sílu a chuť do druhé poloviny sezóny.


Cíl Vašeho týmu pro jarní část?
Naším cílem stále zůstává celou soutěž vyhrát, ovšem ne na úkor způsobu hry, kterým se chceme prezentovat. Dalším cílem, a také pro mě mnohem důležitějším, je příprava hráčů na přechod k mužské kategorii.


odchod do kabin, foto: Václav Mlejnek Emoce před bránou Nového Města nad Metují (17.9.2017). Foto: Václav Mlejnek.



Mladší dorost (ročníky 2001 - 2002) trénuje Tomáš Paleček a Jiří Červenka. Funkci vedoucího mužstva vykonává Andrej Diheneščik.


Skončila podzimní část sezóny 2017/18, jak byste ji zhodnotili?
Jsme zatím na půli cesty, kde konečné účtování přijde v červnu 2018. Každopádně vedení v soutěži, bez prohry v základní hrací době, s nejvíce nastřílenými, s nejméně obdrženými brankami, je určitě odrazem snahy a přístupu celého týmu. A vlastně vcelku zaslouženě. Musíme přiznat, že s nevelkým kádrem se nám vyhýbala zranění a nemoci a případné doplnění mladšími hráči bylo adekvátní alternativou.



Pro kompletní statistiku mladšího dorostu klikněte na obrázek.

Který ze zápasů hodnotíte jako nejpovedenější a naopak?
Jsou soupeři a soupeři – přínosem je určitě už jenom samotný dotyk s míčem a každá odehraná minuta. Každopádně zápasy s týmy Chrudimi a Jičína byly opravdovým přínosem a prohlubováním zkušeností, kde se hra zakládala na konstruktivní, kombinační hře. Hlavně takováto utkání, s takovými soupeři, nás mohou opravdu posouvat dopředu.


Co máte s Vaším týmem nyní v plánu do dalších měsíců?
Nyní přijde období odpočinku, zhojení šrámů a bolístek a v polovině ledna začneme s přípravou protkanou jak přátelskými a pohárovými venkovními zápasy, tak i halovými turnaji. Určitě bychom se chtěli utkat s kvalitními týmy a určitě se pokusit o konfrontaci s týmy z vyšší soutěže.


Cíl Vašeho týmu pro jarní část?
Nejdůležitější a hlavní cíl je, aby pro kluky fotbal byl zábava. Následně určitě bude jednodušší cesta k jejich rozvoji, k podpoře snahy na sobě pracovat a pokračovat a zdokonalovat se v pohledném, útočném, kombinačním, oku diváka lahodícímu fotbalu. Samozřejmě po podzimu máme přichystanou cestu k metě nejvyšší, kterou je vyhrát soutěž, a v doplňkové soutěži, kterou je pohár, se pokusit dojít do finále a dosáhnout tak případně na double.


odchod do kabin, foto: Václav Mlejnek Z utkání s FC Nový Hradec Králové (8.10.2017). Foto: Václav Mlejnek.

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.