ban_20240420_Hejtmnkovice ban_20240420_Hejtmnkovice_plus_dorost

Novinky

Rozhovor s předsedou Tomášem Čekalem

Kategorie: Novinky

Před ostrým startem soutěží poskytl našemu web krátký rozhovor předseda klubu Tomáš Čekal.


Jaroměřský klub má v současnosti sedm družstev fotbalistů různých věkových kategorií, jejichž hráči mohou vnímat trochu nefér, že sestup mužů do nižší soutěže tak trochu zastínil úspěchy ostatních týmů. Jak bude na loňskou sezónu vzpomínat předseda, který reprezentuje všech zhruba 250 členů?
   Pravda, fotbal v FK Jaroměr není jenom o mužích. Ze všech mládežnických družstev, které v sezoně 18/19 hrála soutěžní utkání, mám dobrý pocit a radost. Všichni, kdo se kolem mládeže pohybují, trenéři, vedoucí družstev, to dělají, myslím si, skvěle, a od toho se odvíjí i výsledky. Všechna družstva se v tabulkách KP pohybovala na vrchních pozicích, a to svědčí o určité kvalitě. Za mě ovšem musím vyzvednout úspěch staršího dorostu, který v poháru postoupil až do finále, ve kterém po prohře získal krásné druhé místo.


 Tomáš Čekal (* 1971)


Do tehdejší Jiskry Jaroěř přišel v roce 2005 ze Slavoje Josefov

Po trenérské misi od přípravek přes dorost se věnoval správě stadionu. Na jaře 2018 získal první cenu v celostátní soutěži neprofesionálních klubů o nejlepší hrací fotbalovou plochu. V srpnu 2018 byl zvolen výkonným výborem klubu jeho předsedou.

Vraťme se ještě k mužům. Před začátkem i v průběhu sezony 18/19 odložilo jaroměřský dres více zkušených hráčů, než bývalo obvyklé v minulých letech. S odstupem několika měsíců, dalo se tomuto exodu zabránit, nebo ho alespoň zpomalit?
   Ano, před sezonou dres Jaroměře opustilo dost kvalitních a zkušených hráčů. Podle mě, když tady hráč z nějakých důvodů nechce hrát, tak nemá cenu ho v Jaroměři držet a bránit mu v odchodu. Ale za standartních podmínek a neutíkat ve volném okně přestupu zadarmo. Někteří hráči stále tvdili, jací jsou srdcaři, Jaroměřáci, a jako první z týmu zmizeli.

Důvěru ke svedení bitvy o návrat do krajského přeboru dostal trenér Miloš Exnar. Byla to pro výbor jediná volba?
   Miloš Exnar byl jediný kandidát na post trenéra

Mladší a starší dorost bude i v této sezóně, především kvůli počtu hráčů, soutěžit ve společném týmu U-19. Zvažovalo vedení klubu pro tuto dorosteneckou sezónu i jiné varianty?
   Ano, v KP máme opět pouze dorost U19. Chtěli jsme ve spolupráci s SK Úpice udělat souklubí, kde bychom mohli postavit oba dorosty U-17 i U-19, ale po určitých jednáních nedošlo k domluvě, a proto bude pouze jeden dorost.

Žáci i přípravky mají hráčů tak akorát, nebo s malou rezervou. Jsou letos v plánu nějaké konkrétní náborové akce, např. na školách?
   Ano, výbor FK Jaroměř chce v letošním roce oslovit děti ze škol a školek v Jaroměři, i v blízkém okolí, a uspořádat v areálu FK Jaroměř nábor. Na tomto projektu se pracuje, a uvidíme, jaký bude mít úspěch.

Starší dorost v utkání s Novým Hradcem Králové. Foto: Václav Mlejnek

Vedení klubu se nezabývá jen fotbalem, ale třeba také správou stadionu. Mohou se návštěvníci nebo hráči těšit během nadcházející sezony na nějaké novinky nebo investice v zázemí areálu?
   Areál v Růžové ulici by určitě potřeboval postupně zvelebovat, ovšem vše je o penězích. Uvidíme, zda se podaří nějaké prostředky sehnat a bude možno určité investice podniknout. Průběžná údržba v zázemí ale probíhá stále, přes zimní přestávku jsme stihli sanaci hráčských sprch.

Na závěr obligátní dotaz na očekávání. Jak by z pohledu předsedy měla právě začínající sezóna dopadnout, aby mohl na jejím konci spokojeně říct: Zadařilo se?
   Návrat mužů do krajského přeboru, to by bylo určitě super. Ale bude to těžký úkol. Hlavně ať se daří všem mládežnickým družstvům FK Jaroměř.


Nejbližší zápasy mužů

  • pátek 12.7. 18.30 zahájení přípravy
  • sobota 20.7. 10:30 FK Kostelec n. O. - FKJ (příprava)
  • středa 24.7. 18:00 FC České Meziříčí - FKJ (příprava)
  • sobota 27.7. 10:15 TJ Sokol Bílá Třemešná - FKJ (předkolo Poháru hejtmana)
  • středa 31.7. 18:00 FKJ - FK Chlumec n. C. (příprava)
  • víkend 3.-4.8. 17:30 termín rezervován pro případ postupu do 1. kola Poháru
  • sobota 10.8. 17:00 TJ Sokol Nepolisy - FKJ (první kolo 1.A)
Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free wordpress themes - All rights reserved.