Důležité tři body starších žáků po výborném týmovém výkonu

SŽ - 7. kolo DAHASL KP - skupina B - neděle, 12.9.21, 13:00 - stadion Jaroměř - Růžová ulice

FK Jaroměř/TJ Velichovky - SK Jičín 5:1 (3:0) 

Branky: 12. Bedlec, 19. Dítě, 28. Kadlec, 44. Dítě, 72. Hochsteiger - 42. Kozma

FK Jaroměř: Olexa - Bedlek(C), Hanák, Dohnal, Nguen - Dítě, Hrobský, Kadlec, Hochsteiger, Svoboda - Pleskač

Průběžně střídali: Libich Š.

Do dalšího soutěžního zápasu nastoupili starší žáci v neděli, 12.9.2021, když od 13:00 přivítali na domácím hřišti kvalitní Jičín. Opět se nám nevyhnuly problémy se sestavou. Velichovky, které hrály své zápasy ve stejný den dopoledne nemohly vypomoci a hlavně se nám zranili/onemocněli tři klíčoví hráči. Naštěstí nám znovu pomohli mladší žáci, kteří se ve trojici objevili v naší sestavě. I přes tyto trable jsme se potřebovali chytit dobrým výkonem a také přetavit kvalitně odtrénovaný týden v bodový zisk, který by byl pro sebevědomí hráčů velmi důležitý.

Jaroměři se podařilo velmi aktivně do zápasu vstoupit a vytvořit si úvodní tlak, který soupeře doslova opařil. Z naší aktivity se rychle zrodily velké šance. Jednu z nich jsme neproměnili, když jsme selhali v zakončení z malého vápna. Chvíli poté ve 12. minutě využil kapitán Bedlek špatné rozehrávky brankaře, před vápnem si míč posunul do střelecké pozice a prázdnou bránu neminul, 1:0. Pár minut poté byl na správném místě ve vápně aktivní Dítě, který po standartní situaci zvýšil hlavou na 2:0. Náš herní projev byl i nadále slušný a soupeře jsme přehrávali. Výbornou půl hodinu korunoval ve 28. minutě Kadlec, který na dvakrát vystřelil z hranice velkého vápna přesně k tyči a bránkáři hostí nedal šanci, 3:0. Až poté se začal směrem dopředu prosazovat také soupeř, který však svůj tlak, vyznačený velkým počtem rohů a jedné velké šance, chycené skvěle Olexou, nedokázal přetavit v branku. Poločasový výsledek - 3:0

Druhý poločas jsme chtěli pokračovat v aktivní a zodpovědné hře, abychom nedovolili soupeři zdramatizovat celé utkání. Ten na nás však po velké bouři v kabině vlétl a podařilo se mu udeřit hned ve 42. minutě, když po průniku z levé strany do vápna zakroutil střelu na zadní tyč šikovně Kozma, 3:1. Z rychlého snížení se nám naštěstí nerozklepaly nohy a za další dvě minuty padl velmi důležitý gol na 4:1, když Dítě přešel přes dva hráče až do vápna, kde se střelou k tyči nemýlil. Velmi bojovná Jaroměř nepolevovala v nasazení. Soupeř měl v další fázi sice územní převahu, kterou však většinou zastavovala dnes výborná obranná čtveřice. Jičín nevsítil branku ani v 64. minutě. Po faulu Dohnala ve vápně mířil hostující exekutor svůj pokutový kop těsně vedle levé Olexovi tyče. Následně jsme nevyužili několik brejkových situací, kdy jsme chodili častokrát tři na dva, dva na jednoho, do otevřené soupeřovy obrany. V 72. minutě padl poslední gol po nejhezčí akci utkání. Dnes výborně hrajicí Hanák vybojoval na středovém kruhu míč, poslal ho skvěle do prostoru na rychlého Adama Dítěte, který utekl po levé straně obránci a poslal prudký přízemní míč do vápna přesně na kopačku Hochsteigera, který se z první do opuštěné svatyně hostí nemýlil - 5:1. Zápas se pak již jen dohrával a Jaroměř po posledním hvizdu rozhodčího Hofmana slavila velmi cenné a důležité vítězství.

Martin Čenovský - trenér FK Jaroměř: Dnes musím všechny kluky pochválit. Předvedli skvělý týmový i individuální výkon na hranici svých možností. Byla na nás vidět od začátku obrovská touha po prvním vítězství, které jsme potřebovali. Dokázali jsme se vypořádat i s absencí důležitých hráčů, které nahradili mladší žáci a určitě se neztratili. Škoda jen spousty nevyužitých šancí, kdy jsme špatně řešili finální situaci. Musíme pracovat dál, tréninková morálka se nám vrací.

Rozhodčí: Hofman Miloš

ŽK: 0:0

Diváků: 40

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.