Áčko v nepříliš pohledném utkání udolalo Libčany nejtěsnějším možným rozdílem a přispalo si důležitou výhru

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

20. kolo MIACOM KP mužů - neděle 3.4.2022 - od 16:30 - hřiště Jaroměř.

FK Jaroměř - SK Libčany 1:0 (0:0)

Branky: 80. Kocourek

FK Jaroměř: Červenka - Horák, Častvaj (85. Toman), Poděbradský (K) - Valášek, Gorol Exnar Ma., Bano (70. Petráček), Votrubec (88. Musil) - Kocourek, Exnar Mi.

SK Libčany: Tošovský - Čihák, Rompotl, Mařas, Havrda Fi. - Peš, Hůlka, Jiřík (K), Novotný - Mokrý (70. Firedl), Havrda Ma. (43. Libřický)

Jaroměř vstoupila do utkání aktivně a ve 3. minutě vystřelil tvrdou ranou Votrubec, ale jeho dělovku vyrazil Tošovský na břevno. V 10. minutě podnikli hosté rychlý brejk na jeho konci byl Filip Havrda, ale jeho zakončení bylo slabé. Jaroměř měla územní převahu, ale narážela na obranný val hostů. Ve 32. minutě vyslal tvrduou střelu z pravé strany hostující Mokrý. Ve 40. minutě přišla skrumáž ve vápně hostů po akcích Votrubce a Miloše Exnara, brankář Tošovský byl však na místě.

Do druhého poločasu vstoupili domácí ještě aktivněji a od začátku tlačili hosty na jejich polovině. Ve 47. minutě se dostal do dobré šance Votrubec, ale branku hostů v dobré šanci minul. Ve 49. minutě prošel obranou hostů Bano a po jeho akci střílel Gorol vedle hostující branky. Tlak Jaroměře pokračoval a hosté se pouze bránili. V 60. minutě přišel odražený míč před hostující brankou, ale Gorol střílel nad. V 62. minutě Jaroměř skórovala, ale proti byl praporek lajnového rozhodčího. V 65. minutě zahrozili hosté, ale v mlýnici ve vápně neproměnili. V 78. minutě pronikl do hostujícího vápna agilní Petráček, přihrál pod sebe, ale tam nebyl nikdo. V 80. minutě zahrávali domácí rohový kop na který si naskočil Kocourek a se štěstím skóroval 1:0. Hosté se poté snažili vyrovnat a v 86. a 90. minutě k tomu byla blízko, ale brankář Červenka gól za svá záda nepustil. 

KP mužů FK Jaroměř - SK Libčany, 3.4.2022, foto: Václav Mlejnek Po přesném rohovém kopu Radka Gorola přišla hlavička Zdeňka Kocourka (uprostřed v modrém dresu). Hostující brankář Matěj Tošovský míč zkusil vyrazit, ale ten se odrazil od břevna těsně za brankovou čáru. Foto: Václav Mlejnek

Vítězství Jaroměře je zasloužené, neboť byla po celý zápas lepším týmem. Zvláště pak druhý poločas se hrál téměř na jednu branku, a tak si domácí připsali po dvou porážkách za sebou důležitou výhru.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Drtivou většinu zápasu jsme dobývali branku hostí, kteří zodpovědně bránili a spoléhali na standardní situace a brejky. Z tohoto pohledu jsou naše tři body zasloužené, herně jsme dnes byli jednoznačně lepším týmem. Chválím své svěřence za trpělivost a přístup k dnešnímu zápasu, kdy jsme už potřebovali naplno bodovat, což se podařilo.

Jiří Suchomel, trenér SK Libčany: Jaroměř je ohromně silná v držení míče a v rotaci hráčů na středu hřiště. Proto jsme chtěli praktikovat stejný recept jako v podzimním pohárového utkání. Tedy z bloku a rychle protiútoky. To se nám dařilo a především v prvním poločase jsme dokázali být i stejně nebezpeční jako soupeř.. Šance jsme měli i ve druhém poločase a dokonce jsme v poslední minutě vyrovnali. Vzhledem k postavení hráčů to být ofsajd nemohl, takže i přes jasnou územní převahu domácích, utkání nakonec rozhodl muž v černém.

ŽK: 49. Horák - 29. Jiřík, 90+3 Tošovský

Rozhodčí: Martínek, Ježek, Kuric

Diváků: 97

 


Gólový sestřih zápasu:



Tuesday the 23rd.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.