Výborný výkon starších žáků v Týništi znamená celkový triumf v Agro cupu

SŽ - 5. kolo AGRO CS POHÁR KFS - skupina C - úterý, 22.6.21 17:30, hřiště Olšina - Týniště n./O.

SK Týniště n./O. - FK Jaroměř 1:3 (0:1) 

Branky: 77. Špryňar - 29. Korityák, 58. Škoda J., 70. Mrkos

FK Jaroměř: Dufek - Mrkos, Libich, Bělohlávek, Bedlek - Hrobský, Lebedinský, Hemelík, Baudyš, Korityák  - Kadlec

Průběžně střídali: Hofman, Škoda J., Vojtíšek, Olexa

Vrcholem letošního Agro cupu byla pro starší žáky předehrávka posledního 5. kola, ke které jsme v souboji prvního s druhým zajížděli do Týniště, kde se odehrála příma bitva o celkové prvenství. Nám stačil bod, na který jsme však neměli v úmyslu hrát.

Zápas začal ve velmi vysokém tempu. Na obou mužstvem bylo vidět velké odhodlání uspět. Po prvních minutách, kdy se hrálo doslova nahoru-dolu a bylo k vidění hodně soubojů, jsme se usadili na soupeřově polovině a velmi kvalitní kombinací především ve středu hřiště jsme ho začali přehrávat. Tento tlak znamenal také spoustu našich standardních situací, které jsme však dlouho nedokázali přetavit v branku. Soupeř hrozil z protiútoků a naše obrana byla také v pernamenci. Zasloužený gol přišel deset minut před koncem poločasu, kdy Libich přenesl hru dlouhým míčem na pravou stranu, kde se uvolnil aktivní Korityák a křižnou střelou otevřel skore zápasu - 0:1. Tento stav již vydržel do poločasového hvizdu.

Do druhého poločasu se na nás Týniště pokusilo vlétnout. Naše obrana však hrála velmi dobře a zodpovědně a nebála se také zakládat naše útoky. Drželi jsme se i nadále kvalitní kombinace, přičemž především Hemelik s Lebedinským přiváděli svou hrou soupeřovy hráče do nedbalek. V 58. minutě dostal Hemelík míč doleva k úplně volnému Kubovi Škodovi, který ho poslal svou premiérovou trefou za starší žáky podél golmana s přehledem k pravé tyče - 0:2. Soupeře tato branka dorazila. Začal být podrážděný a spousta jeho zákroků byla za hranou tvrdé hry. Ještě hůř pro Týniště bylo v 70. minutě, kdy z levého beka vyvezl míč na střed Mrkos a krásnou střelou překonal domácího brankáře - 0:3. Domácí již jen korigovali v 77.minutě, kdy se před Dufkem zjevil sám Špryňar - 1:3. Více už se nestalo a tak jsme slavili zaslouženou výhru v zápase i poháru.

Martin Čenovský, Dušan Petráček - trenéři FK Jaroměř: Za dnešní utkání pro celý tým obrovská pochvala. Utkání mělo z našeho pohledu vysokou úroveň z obou stran, tempo a nasazení. My jsme velice silného soupeře překombinovali a přehráli fotbalovostí. Také vzadu jsme předvedli vysoce kvalitní a organizovaný výkon. Děkujeme všem klukům za celý pohár. Těší nás, že každý zápas bylo vidět zlepšení a posun v jednotlivých herních činnostech, což bylo jednoznačně díky dobré treninkové morálce.

Teď nás bude čekat rozloučení se sezonou a prázdninová pauza, po které se ročník 2006 přesune do mladšího dorostu, kde všem klukům přejeme mnoho zdaru a pokračování v kvalitní práci a další herní posuny. Naopak se k nám připojí ročník 2008 a věříme, že i další sezona bude pro starší žáky úspěšná.

Rozhodčí: Horský Leonard

ŽK: 2:1 

Diváků: 50

FOTO

Foto: Jiří Lebedinský

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.