Remíza starších žáků v Hořicích

SŽ - 3. kolo DAHASL 1. Krajská liga žáků U 15 - skupina A - neděle, 6.9.20 13:45, hřiště v Hořicích

TJ Jiskra Hořice - FK Jaroměř 2:2 (1:0) (pen. 4:2)

Branky: 11. Honegr, 46. Frýda - 57. Hemelík, 78. Baudyš

FK Jaroměř: Dufek - Olexa, Mrkos, Bělohlávek - Libich (C), Hemelík, Lebedinský, Dítě, Hrobský - Kadlec, Baudyš. Průběžně střídali: Bano, Pospíšil

 

V neděli, 6.9. 2020, jsme zajížděli do Hořic, kde jsme proti domácím odehráli na dobře připraveném hřišti další zápas Krajské ligy. Našim hlavním cíle bylo opět o něco posunout náš herní projev a jednotlivé činnosti v zápase, ať už týmové nebo individuální.

Začátek zápasu se nám bohužel, prakticky jako v každém zápase, nepovedl. Soupeř byl živější a hned v 11.minutě utíkal po podklouznutí našeho stopera sám na bránu domácí Honegr, zachoval klid a s přehledem přehodil na půl cesty vylezlého Míšu Dufka, 1:0. Od té doby jsme měli územní převazu, vyslali spoustu střel, které však byly často z nepřipravených pozic. Dařilo se nám dostávat také do domácího vápna po několika kombinacích, avšak naše zakončení, byla vemi slabá, a tak se odcházelo do kabin za jednobrankového vedení domácích.

Druhá půle a znovu se opakujicí písnička. 46.minuta, hrubá chyba krajního obránce, krátká nahrávka brankáři, který se musel vrhnout domácímu útočníkovi pod nohy a byla z toho penalta. Tu s přehledem proměnil Frýda, 2:0. Vypadalo to s ními již velmi zle. Ale od té doby jsme opět byli jasně lepším týmem, prakticky se hrálo jen na polovině domácích. Velmi dobře nám začala fungovat středová trojka Libich - Hemelík - Lebedinský, která hřiště doslova ovládala a z toho plynul náš tlak. V útoku se nám podařilo konečně podržet spoustu míčů, ale i přes velké šance jsme se nemohli golově prosadit. Až v 57. minutě pronikl do vápna po chytré nahrávce od Lebedinského Hemelík a podél golmana nám dal naději, 2:1. Náše převaha nadále trvala, avšak spousta z našich dalších šancí se neujala. Až v 78. minutě, po dobře zahraném rohu Lebedinským, se na malém vápně zjevil úplně sám Baudyš, a pohodlně skoroval, 2:2. Obrat jsme chtěli dovršit vítěznou brankou, na kterou již bohužel nezbýval čas. V penaltové loterii byli štastnější domácí, kteří tak získali bonusový bod na svou stranu.

Martin Čenovský, Dušan Petráček - trenéři FK Jaroměř: Program je pro kluky velmi náročný. Hrají se 3 zápasy týdně a tím, že na připravu před sezonou bylo straně málo času, tak není jednoduché tuto zátěž, na kterou kluci nejsou zvyklý, zvládnout. Avšak musíme říct, že vidíme posuny kluků každým zápasem. Snažíme se kluky učit novému hernímu stylu co se týče rozestavení, posouvání atd. Je v tom zatím spousta nedostatků, ale některé návyky začínají být velmi dobré, což nás těší. Důležitým faktorem byla součinnost středové řady především ve druhém poločase, od toho se pak odvíjí následná herní převaha. K tomu se přidali někteří hráči, kteří mile překvapili. Celkově chceme kluky pochválit, většinu zápasu jsme byli lepším týmem a srazili nás pouze indiviuální chyby, za které nás soupeř trestat. To však k fotbalu patří. Tým ukázal charakter a dokázal zvrátit dvougolový náskok soupeře ještě 20 minut před koncem.

Děkuji také Davidovi Čenovskému, který zvládl s přehledem pozici pomezního rozhodčího a rodičům za podporu klukům. Další zápas hrajeme hned v úterý, 8.9. od 17:00, doma proti TJ Slavoj Předměřice/TJ Sokol Hořiněves.

Rozhodčí: Michal Šnajdr

ŽK: 1:0 ČK: 0:0

Diváků: 50

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.