Těsná domácí prohra starších žáků v dalším zápase 1. Krajské ligy

SŽ - 1. kolo DAHASL 1. Krajská liga žáků U 15 - skupina A - úterý, 1.9.20 17:00, hřiště Jaroměř - Růžovka

FK Jaroměř - TJ Lánov/TJ Tatran Hostinné 1:2 (0:1) 

Branky: 73. Libich - 21. Van Beek Edwin, 43. Van Beek Edwin

 

FK Jaroměř: Dufek - Mrkos. Libich (C), Hofman, Bělohlávek - Vojtíšek, Hemelík, Lebedinský, Dítě - Kadlec, Olexa. Průběžně střídali: Bedlek, Baudyš


V krátkém sledu jsme hned v úterý, 1.9.2020 od 17:00, odehráli další domácí zápas, tentokrát k nám přijel nepříjemný soupeř TJ Lánov/TJ Tatran Hostinné. Oba týmy by měli být na rozhraní postupovu do jarní finálové skupiny, tudíž nás měl čekat a také čekal, velmi náročný zápas.

Úvod zápase jsme bohužel nezachytili, prvním deset minut se hrálo převážně na naší polovině,  fyzicky velmi vyspělý soupeř vyhrával souboje a především po krajích se dokázal dostávat za naši obranu do nebezpečných situací a zakončení. Spoustu z nich skvěle zneškodnil Dufíno v bráně. Poté jsem se trochu otrkali a pár náznaků bylo i před brankou soupeře. Těsně za polovinou poločasu však předvedl soupeř rychlý protiútok přes krajní prostor a dostal míč do vána, kde jsme bohužel nebyli dostatečně důslední v dostoupení všech hráčů a důrazní a skore tedy otevřel nikým nehlídaný Van Beek - 0:1. Do konce poločasu byla hra víceméně vyrovnaná, a tak se odcházel do kabin za jednobrankového vedení hostů.

SŽ FK Jaroměř - TJ Lánov/TJ Tatran Hostinné 1.9.2020, foto: Víclav Mlejnek

Ve druhé půli jsme bohužel nezvládli začátek a po soupeřově rohu jsme po pár minutách inkasovali, při čemž hrál hlavní roli opět náš nedůraz v našem vápně ...znovu Van Beek - 0:2. Tento moment se později ukázal jako klíčový vzhledem ke konečnému výsledku utkání. Po tomto golu byl soupeř ještě dalších 5-10 minut aktivnější, ale další branku již nepřidal. Poté se obrázek hry změnil, byli jsme více na balonu, dokázali jsme se dostávat do předfinální fáze, ale k velkým šancím jsme se nedostávali. Soupeř byl trochu opařený a ještě více pak v 73.minutě, kdy  naší standartní situaci cca z 23 metrů od brány zahrál Libich prudkou ranou do horní poloviny soupeřovy svatyně - 1:2. Zbývalo necelých deset minut do konce, ve kterých jsme tento závěrečný úsek zápasu všichni odjezdili a byla vidět touha všech se zápasem ještě něco udělat. Překonávali jsme soupeřovu záložní řadu, vzadu to risknuli pouze se třemi obránci, avšak na tu finálovou fázi nám již chybělo více sil a víc klidu. V tomto zápase rozhodla hlavně urostlost a fyzické proporce soupeře, avšak dalšími takovými zápasy se těmto "horalům" jistě vyrovnáme a více předvedeme naše přednosti, Objektivně však měl soupeř více šancí a z tohoto pohledu zaslouženě zvítězil.

Martin Čenovský, Dušan Petráček - trenéři FK Jaroměř: Dnešní zápas byl pro kluky fyzicky strašně náročný. Přijel k nám soupeř, který byl urostlý, silný v soubojích a ve spoustě situací nás doslova přetlačil. Přesně takové zápasy ale potřebujeme, aby si kluci zvykly na tento náročný styl hry. Až se toto naučíme, můžeme být spchopni i takovéto týmy přehrávat. Velkým problémem se dnes ukázal malý počet hráčů na střídání. Po zranění Martina Hofmana hned ze začátku zápasu jsme střidali pouze s jedním hráčem, což nám chybělo v posledních dvaceti mimutách, kdy jsme již soupeře o něco přehrávali a nakonec se tlačili za vyrovnáním, avšak k zakončení nám již chyběly síly. Toto je prohra s hlavou nahoře a chtěli bychom za dnešek klukům poděkovat. Za dva dny od posledního zápasu byly místy znát určité drobné pokroky vpřed a věříme, že se takto budeme zvedat každým dalším zápasem. Trénujeme a hrajeme dál, spousta práce před námi.

Děkuji dnes také Péťovi Libichovi v pozici vedoucího týmu, vše bylo připraveno na výbornou a také Davidu Hofmanovi za odmávání na lajně a všem, co nás přišli podpořit. V něděli zajíždíme na další zápas do Hořic. Začátek zápasu bude ve 13:45. Pojeďte fandit, autobusem budeme odjíždet ve 12:15 z Růžovky.

Rozhodčí: Chleborád

ŽK, ČK: 0:0

Diváků: 60:


SŽ FK Jaroměř - TJ Lánov/TJ Tatran Hostinné 1.9.2020, foto: Víclav Mlejnek SŽ FK Jaroměř - TJ Lánov/TJ Tatran Hostinné 1.9.2020, foto: Víclav Mlejnek SŽ FK Jaroměř - TJ Lánov/TJ Tatran Hostinné 1.9.2020, foto: Víclav Mlejnek SŽ FK Jaroměř - TJ Lánov/TJ Tatran Hostinné 1.9.2020, foto: Víclav Mlejnek
   Foto 5x: Václav Mlejnek
Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free drupal themes - All rights reserved.