Rozhovor s brankářem Karlem Kořenem

Kategorie: HOME

Po pauze se vrací k fotbalu brankář Karel Kořen. Jaroměřáci ho mohou pamatovat jako brankáře týmu B. Co se kolem něj dělo v poslední době nám poodkryje v tomto rozhovoru.



Přibližně před třemi lety jsi přerušil svou fotbalovou kariéru. Potřeboval sis od fotbalu odpočinout psychicky?
Přerušil jsem ji, protože jsem se přestěhoval do Jablonce nad Nisou a měl časově náročnou práci, takže jsem se fotbalu nemohl věnovat naplno. Občas jsem stihl trénink v TJ Jiskra Mšeno, ale šlo jen o trénování.


 Karel Kořen (* 1993)

S fotbalem začal ve Slavoji Josefov a v Rasoškách v roce 2001. Zakotvil v Jaroměři, hostoval ve Dvoře Králové a poté přestoupil do Velké Jesenice.

Můžeme prozradit, že jsi několik měsíců pracovně působil ve Skotsku. Měl jsi možnost poznat tamní fotbal nebo fandy?
To, že jsem byl ve Skotsku, není žádné tajemství. Vyjeli jsme s přítelkyní za prací a získat nové zkušenosti. Žili jsme ve městě Aberdeen, kde se hraje Scottish Premiership (nejvyšší skotská soutěž), takže jsem na pár zápasů vyrazil. Musím říct, že v den zápasu žije fotbalem celé město, atmosféra je neskutečná.
Já osobně jsem chodil trénovat jednou týdně s místním menším klubem a musím přiznat, že tréninky byly velice intenzivní. Hodně hry a cvičení s míčem, ale vše na sto procent. Hráči si nedovolili cokoli vypustit, i když to byl pouze trénink.

Co Tě přimělo k návratu? Můžeš naznačit své motivace k fotbalovému restartu právě v Jaroměři?
Po návratu zpět do ČR jsem začal trénovat ve Velké Jesenici, abych se vrátil do nějakého pravidelného režimu. Na mém návratu do Jaroměře jsme se domluvili s trenérem Exnarem. Mojí hlavní motivací je dostat se zpět do formy, v jaké jsem byl poslední sezónu v béčku, abych mohl být zase pro tým užitečný. Ale čeká mě ještě spousta práce.

V Jaroměři jsi působil několik let jako dorostenec. Klubů jsi ale prošel víc. Které ze svých angažmá bys hodnotil jako nejzajímavější, nebo na které rád vzpomínáš?
To je pravda, prošel jsem si už pár týmy, ale je velmi těžké určit ten nejzajímavější. V každém z těchto angažmá jsem získal nové zkušenosti a naučil se něco nového. Zajímavé bylo určitě hostování ve Dvoře Králové, kde jsem byl společně s Martinem Čenovským a Adamem Horákem, ale nejradši vzpomínám na poslední rok ve starším dorostu v Jaroměři a na postupovou sezónu s jaroměřským béčkem.

V postupové sezóně 2015/16 vychytal Karel Kořen jaroměřskému béčku třikrát nulu. Foto: Václav Mlejnek

Jak vidíš svou fotbalovou budoucnost. Zůstane fotbal součástí Tvého života?
O mé fotbalové budoucnosti se neodvažuji teď mluvit. Určitě bych chtěl pomoci Jaroměři, aby se co nejdříve postoupilo zpět do Krajského přeboru. A uvidíme, jestli se naskytnou ještě další angažmá a nové výzvy. Každopádně fotbal vždy byl součástí mého života a myslím, že ještě dlouho bude, ať už aktivně nebo pasivně (jako trenér bych se taky neztratil, ale na to je ještě času dost).




Friday the 19th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.