Hodnocení nedohraného podzimu z pera Miroslava Martinovského

O měsíc dřív než vloni přinášíme přehledný souhrn podzimu od pana Miroslava Martinovského. Rozhodnutím Výkonného výboru FAČR byl soutěžní ročník 2020/2021 ohledně mistrovských a pohárových soutěží přerušen do 31.12.2020. Do přerušení stihli muži odehrát v 1.A třídě necelé dvě třetiny plánovaných zápasů.

Je třeba věřit, že se tento ročník dohraje

Po koronavirové pandemii, kdy nebyl dohrán minulý ročník, a výsledky byly anulovány, se s velkým očekáváním rozběhla 16. srpna 2020 nová fotbalová sezóna.

V předehrávaném 15. kole 1.A třídy jsme hostili Solnici. Kdo očekával, že se bude opakovat průběh z minulého roku, byl hodně překvapen. Téměř vyměněný hostující celek se představil 312 platícím divákům jako dobře kombinující tým. Vypadalo to, jako by se hrálo na hřišti soupeře, který měl po většinu utkání prostorovou převahu a naši hráči přecházeli do protiútoků. Nakonec o těsné výhře 2:1 rozhodli Gorol s Kořínkem, od kterých příznivci Jaroměře góly očekávají. V 1. kole jsme byli hosty Broumova, odkud vozíme body málokdy. Byli jsme od začátku lepším mužstvem, a když byl domácím vyloučen hráč, nastala nevídaná exhibice. Soupeřovu síť jsme rozvlnili během dvanácti minut čtyřikrát, a pokud bychom proti rozsypanému celku domácích proměnili všechny příležitosti, tak by výsledek odpovídal více házené, než fotbalu. Mimo prvních minut druhého poločasu jsme stále ovládali hru, ale góly už nepadaly. V síti neskončila ani střela Jiřího Poděbradského, která se mohla stát gólem roku, a tak výsledek 0:4 z prvního poločasu zůstal nezměněn. V dalším kole přijelo do Jaroměře mužstvo Sobotky, druhé v pořadí minulé sezóny. Opět slušná návštěva 328 diváků viděla zajímavý fotbal. Po třech zahozených vyložených šancích se nám podařilo konečně skórovat. Bohužel, po zbytečné penaltě srovnal soupeř krok. Do druhé části jsme však vlétli jako uragán, a během deseti minut rozhodli o výsledku 3:1. Hattrickem se blýskl Jiří Kořínek.


TJ Slovan Broumov - FK Jaroměř, 23.8.2020, foto: Václav Mlejnek Magnetem na diváky se stal zkušený Radek Gorol, který přestoupil z TJ Živanice. V Broumově dal gól ve 26. minutě.

V Lázních Bělohrad jsme nastoupili jako lídr tabulky. Domácí hráči měli evidentní respekt, naopak náš celek hýřil sebevědomím. Snad mimo deseti minut po jediném vstřeleném gólu domácích měla Jaroměř zápas pod kontrolou. O kvalitní hře celého týmu svědčí fakt, že na výsledku 1:5 se střelecky podílelo pět hráčů. Po odloženém utkání s Českou Skalicí jsme zavítali do Provodova, kde hraje Náchod B. Od prvních minut bylo jasné, že budeme mít herně navrch. V 17. minutě se Miloš Exnar prodral do pokutového území jako tank a s přehledem zavěsil. V 51. minutě proměnil na správném místě stojící Kořínek hlavou přesný centr Gorola a i když jsme si vytvořili několik dalších nadějných šancí, výsledek 0:2 se nezměnil. Za zmínku stojí to, že ze 150 přihlížejících diváků byla nejméně polovina z Jaroměře.


TJ L. Bělohrad - FK Jaroměř, 6.9.2020, foto: Václav Mlejnek Jiří Kořínek přišel z Dobrušky už na jaře během nedohrané sezóny 2019/2020. S devíti vstřelenými góly přezimuje na prvním místě klubové tabulky střelců. .

V domácím derby s Novým Městem nám role favorita zřejmě svazovala nohy. Na obou stranách padlo po jednom gólu z kategorie laciných, a tak nás po přestávce čekal těžký boj. Svým druhým gólem povrdil střelecký den Jakub Emlar, ale obavy o výsledek zažehnala až proměněná penalta Michálka. Výsledek 3:1 byl tentokrát hodně vydřený. V odloženém utkání jsme ve všední den přivítali Českou Skalici, která má v sestavě několik bývalých jaroměřských hráčů. V průběhu prvního poločasu se nám chvílemi dařilo předvádět fotbal snů. Soupeř ze středu tabulky nestačil čelit našim kombinacím a do přestávky lovil míč ze sítě třikrát. Druhá část už byla odehrána s mírnou převahou hostů, kteří změnili rozestavení hráčů. Neproměnili však pokutový kop, a po výstavním gólu Radka Gorola byl zapsán výsledek 4:0.


FK Jaroměř - MFK N. Mesto n.M., 27.09.2020, foto: Václav Mlejnek Před utkáním s Novým Městem byl obdarován pamětními suvenýry Karel Binar, nejstarší jaroměřský fotbalový fanoušek, který v Růžovce poprvé fandil v roce 1947. .

V Třebechovicích už ve třetí minutě pustil domácí brankář kuriózní gól, když podcenil odskok míče po dopadu, a ten ho přeskočil. Poslední celek tabulky však bojoval ze všech sil a nedal nic zadarmo. Na jaroměřských hráčích se chvílemi projevila únava ze tří odehraných utkání za týden, ale výsledek 0:3 ukazuje, že měli zápas pod kontrolou. V domácím utkání s Kunčicemi se kvůli sílící pandemii hrálo bez diváků, ale vše bylo možné sledovat u počítače. V první čtvrthodině se nám nepodařilo využít několik příležitostí, a tak začal zlobit soupeř. Po bezbrankové první části jsme se na začátku druhého poločasu ujali vedení. Houževnatý protivník však po rohovém kopu dotlačil míč do branky a zaslouženě vyrovnal. Po výsledku 1:1 se nám v penaltovém rozstřelu zásluhou dvou chycených střel brankářem Červenkou podařilo získat bod navíc.


SK Trebechovice - FK Jaroměř, 04.10.2020, foto: Václav Mlejnek Další posilou je Jakub Emlar, který si v Třebechovicích připsal čtvrtý gól do tabulky střelců.

Utkání s Kunčicemi však bylo v podzimní sezóně posledním. Dne 27.10.2020 FAČR rozhodl, že od 3. ligy níže se v letošním roce dohrávat soutěže nebudou. Co bude dál, zřejmě neví nikdo. Shrnutí podzimu vypadá takto: FK Jaroměř po odehraných devíti utkáních na 1. místě se ziskem 26 bodů, skóre 27:5. Z toho vyplývá ztráta jediného bodu a to je vynikající výsledek! Střelci branek: Kořínek 9, Gorol 5, Emlar Jakub 4, Exnar Miloš 3, Michálek a Horák 2, Exnar Matěj 1, vlastní 1.


FK Jaroměř - SK Česká Skalice, 01.10.2020, foto: Václav Mlejnek V zápase s Českou Skalicí si odbyly úspěšnou premiéru nové světlemodré dresy Jaroměře. .

Co k nedohrané podzimní části dodat? Vzhledem k výborné formě jaroměřských hráčů je přerušení soutěže nepříjemné. Je však třeba dodat, že v popředí tabulky jsou čtyři výborně hrající celky. Mimo Jaroměře to jsou ještě Týniště nad Orlicí, Roudnice a Solnice. Pokud se bude soutěž dohrávat (a je třeba věřit, že se dohrávat bude), tak o dvě postupová místa bude sveden ještě velký boj.

Trenér Miloš Exnar po dlouhé době bojuje s mužstvem o postup do krajského přeboru a to je pro příznivce jaroměřského fotbalu dobrá zpráva. Podstatně důležitější je však to, abychom ve zdraví přečkali pandemii. Všechno zlé je k něčemu dobré. Po překonání současného těžkého období si opět s pokorou budeme vážit nejen zdraví, ale každé maličkosti, každého pěkného dne.

Miroslav Martinovský
V Jaroměři 28.10.2020


tým mužů, 2020, foto: Václav Mlejnek Foto 6x: Václav Mlejnek .

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.