Áčko sehrálo zajímavé derby utkání se šťastným koncem

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

28. kolo VOTROK KP - hřiště Jaroměř - 3.6.2018 od 17:00.

FK Jaroměř - TJ Červený Kostelec 2:0 (0:0)

Branky: 47. Michálek (p.k.), 90+1. Jirásek

FK Jaroměř: Červenka - Horák, Michálek (K), Holub, Knap - Müller (89. Exnar), Čenovský, Bano (90. Emlar), Valášek (46. Jirásek), Častvaj (60. Škoda) - Kilevník

TJ Červený Kostelec: Středa - Nývlt, Bárta (K), Liška, Štelzig - Poláček, Škoda, Srkal, Barták - Hlava, Tipelt

Derby utkání začalo velmi opatrně a vlažně z obou stran. Jako první zahrozila Jaroměř, když centroval v 15. minutě z levé strany Knap, našel Kilevníka, ale jeho hlavičku hostující gólman vyrazil vedle. Ve 32. minutě měli velikou šanci hosté, když Hlava prokličkoval domácí obranou, ale Holub na poslední chvíli jeho střelu zblokoval. Ve 35. minutě měla naopak největší šanci prvního poločasu domácí Jaroměř, když Bano vysunu do samostatného úniku Valáška, ale ten svůj nájezd neproměnil. Ve 39. minutě ještě střílel nebezpečně Bano, ale hostující gólman jeho střelu k tyči chytil.

muži A FK Jaroměř - TJ Červený Kostelec, 3.6.2018, foto z videa: Alex Bano Obrana Jaroměře odvrací čtrnáct minut před koncem poločasu únik Davida Hlavy. Foto: Václav Mlejnek

Druhý poločas začal oproti tomu prvnímu pěkně zostra a hned ve 46. minutě se měnilo skóre. Ve vápně hostů byl faulován loktem v obličeji Častvaj a kopala se penalta, kterou proměnil tradičně s přehledem domácí kapitán Michálek - 1:0. Hosty tento okamžik nakopl a domácí tým zatlačili. Vyústěním této špatné pětiminutovky ze strany Jaroměře byl faul ve vápně domácích na hostujícího Tipelta a kopala se penalta i na druhé straně, tu ovšem hostující Barták poslal vysoko nad domácí branku. Po neproměněné penaltě se hra vyrovnala a hrálo se nahorů-dolů. V 59. minutě centroval z pravé strany Kilevník, ale Jiráskova hlavička jen těsně minula hostující branku. V 85. minutě utekl na pravé straně domácí Müller, ale centr do vyložené šance se mu v dobré pozici nepovedl. V 87. minutě přišla hrubka v rozehrávce Jaroměře a hosté se řítili ve dvou na jediného hráče domácích Michálka, který však situaci zkušeně vyřešil. V 91. minutě sehrála naopak rychlý brejk Jaroměř, a to o poznání lépe. Na pravé straně utekl Exnar a předložil ideálně před branku Jiráskovi, který se stěstím rozhodl o definitivní výhře Jaroměře - 2:0.

muži A FK Jaroměř - TJ Červený Kostelec, 3.6.2018, foto z videa: Alex Bano Milan Jirásek skóroval v poslední minutě ve skluzu a vlastním břichem. Foto z videa: Alex Bano

Začátek zápasu a zvláště první poločas moc pohledného a záživného fotbalu nenabídl. Druhý poločas se naopak divákům musel líbit a přinesl řadu zajímavých momentů před oběma brankami. Jaroměř měla po celé utkání územní převahu i více šancí, a tak je její vítězství zasloužené.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Jsem velmi rád, že jsme navázali na dvě vítězství z venku i třemi body před domácími fanoušky. Paradoxně nejhorší pasáž v celém utkání jsme měli po vstřeleném gólu, která vyvrcholila pokutovým kopem pro hosty. Dnes jsme kvalitu nahradili bojovností a obětavostí, za což chválím celý tým.

Petr Liška, trenér hostů: Na to, v jaké sestavě jsme nastoupili, tak jsme žádnou ostudu neudělali a všem hráčům musím poděkovat. Utkání dosti poškodil HR nepřesnými výroky na obě strany, které byly úplně zbytečné v jinak poklidně hraném utkání. Domácím blahopřejeme ke třem bodům.

Rozhodčí: Junek, Kubišta, Šedivý

DS: Šob

ŽK: 40. Častvaj, 49. Holub, 67. Horák - 47. Bárta, 73. Hlava, 76. Štelzig, 89. Barták

Diváků: 298

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.



Zkrácený sestřih zápasu:



Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.