Infarktový závěr zápasu s Jičínem přinesl áčku nakonec zasloužené 2 body !

7. kolo VOTROK KP - hřiště Jaroměř - 24.9.2017 od 16:30.

FK Jaroměř - SK Jičín 2:2 (1:1) (PK 5:3)

Branky: 39. Kilevník, 90+2 Škoda - 35. Mészáros, 90. Ulvr (p.k.)

Sestava FK Jaroměř: Ondráček - Horák, Heidler, Holub, Ponikelský - Častvaj, Čenovský (K) (75. Jirásek), Bano (56. Petráček), Valášek, Kilevník - Vondrouš (56. Škoda)

SK Jičín: Puš - Bucek, Ulvr (K), Jeník, Šaroun (46. Odvárko) - Veg (46. Krykorka), Mészáros, Voldán (67. Chramovský), Mika, Kocourek - Havel (74. Klaban)

Úvod zápasu přinesl svižný fotbal z obou stran a byli to překvapivě hosté, kdo byl aktivnější, ovšem do žádné vyložené šance je jaroměřské obrana nepustila. Hosté byli dále herně lepší a Jaroměř se pouze bránila. Udeřit však mohlo na druhé straně, to když centr Bana z levé strany propadl na zadní tyči k úplně volnému Častvajovi, který však ve velké šanci bombou trefil pouze brankáře Puše. Ve 29. minutě podnikli hosté rychlý a nebezpečný brejk, ovšem Kocourek s Mézsárosem ho nevyřešili dobře. Ve 30. minutě kopala Jaroměř během minuty dva nebezpečné rohy a na konci druhého byla hlavička Vondroušek, kterou však Puš dokázal zázračně vyrazit mimo tyče své branky. Ve 35. minutě přišla rychlá gólová akce hostů. Puš rychle vykopl balón, ten propadl přes domácí obranu až k úplně volnému Mézsárosovi, který prudkou střelou na zadní tyč prostřelil Ondráčka - 0:1. Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 39. minutě přihrál Čenovský do uličky na Kilevníka, který elegantně přehodil hostujícího Puše a bylo vyrovnáno - 1:1.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Jaroměř a byla aktivnějším týmem a hned ve 47. minutě střílel Valášek jen těsně nad. V 60. minutě aktivní Kocourek nevyužil rychlý brejk svého týmu a akci tak zbrzdil. V 67. minutě střílel prudce Škoda, ale pouze vedle. V 70. minutě opět rychlý odkop Puše málem využil ke skórování po individuální akci hostující Havel, ale Heidler ho dokázal na poslední chvíli zablokovat. V 81. minutě kopala Jaroměř TK z hranice vápna, ale Škoda z dobré pozice branku přestřelil. Závěr se hrál již za velké převahy domácích, když se hosté již pouze bránili a vyráželi do nebezpečných brejků. Z jednoho takového brejku pak nakonec v 90. minutě udeřilo, když byl faulován Ondráčkem hostující Kocourek a kopala se penalta, kterou Ulvr s přehledem proměnil - 1:2. Jaroměř tento stav nepoložil a vrhla všechny své síly do útoku. To se jí nakonec vyplatilo, když ve 92. minutě nastavení vyrovnal tečovanou střelou ve skrumáži domácí kanonýr Škoda - 2:2.

Jaroměři dnes nevyšel začátek zápasu a hosté byli lepším týmem. Domácí však hru postupem času vyrovnali a rovněž rychle vyrovnali i do poločasu skóre. Ve druhém poločase již byla Jaroměř lepším týmem, ale žádnou ze svých šancí nedokázala proměnit. V infarktovém závěru pak dokázala Jaroměř vybojovat defakto z bezvýchodné situace dva body.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Dnes jsme byli velmi blízko premiérové prohry v letošní soutěži. Mužstvo však ukázalo charakter a bojovalo až do závěrečných vteřin, což se vyplatilo. V penaltách jsme pak byli zákonitě mentálně silnější, než soupeř a získali tak hodně důležitý plusový bod navíc.

Miroslav Jeník, trenér SK Jičín: Přes značné problémy se sestavou před i během zápasu (velká marodka) jsme sehráli vyrovnané utkání a jen vlastními chybami v útočné fázi i v defenzivě jsme se připravili o lepší výsledek a větší příjem bodů. Závěr nám zhořkl úplně, nejdříve vyrovnávací branka v 92. a následná prohra na penalty.

Rozhodčí: Miškař, Dujsík, Škoda

DS: Vít Petr

ŽK: 71. Čatvaj, 85. Ponikelský, 90. Ondráček - 81. Jeník

Diváků: 174

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.


Ohlasy v tisku:

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.