Libčany potvrdily roli favorita soutěže - Áčko se vrací bez bodů

28. kolo VOTROK KP - hřiště Libčany - 3.6.2017 od 17:00.

SK Libčany - FK Jaroměř 3:0 (2:0)

Branky: 10. Chromek, 21. Rompotl, 77. Polyakov

SK Libčany: Tošovský - Černý-K, Polyakov (78. Mokrý), Chromek, Rompotl, Jiřík, Freidl (82. Mádlo), Ježek (87. Linder), Kabeláč, Hůlka

FK Jaroměř: Ondráček - Horák, Holub (78. Balcirák), Ponikelský, Knap - Michálek-K, Kilevník (61. Korenčík), Müller (64. Heidler), Čenovský, Bano, Vondrouš (46. Petráček)

Libčany začaly zápas útočně. V 6. minutě se po dobré rozehrávce podařilo odhlavičkovat míč z malého vápna. V 9. minutě šli domácí do vedení. Po špatné domluvě Holuba s Ondráčkem o převzetí míče se míče chopil Chromek a nekompromisně zakončil - 1:0. V probíhající 21. minutě proběhl libčanský hráč mezi třemi jaroměřskými hráči, ale Holub ho před hranicí velkého vápna zastavil. Bohužel tento zákrok posoudil rozhodčí jako faul a tak se kopal přímý kop. K němu se postavil Chromek, který orazítkoval břevno Ondráčkovy branky. Následně se balón od břevna odrazil k Rompotlovi, kterému jaroměřští hráči nekladli žádný odpor a on jednoduše zakončil - 2:0. Další velký závar před naší brankou proběhl v 41. miuntě. Centr letěl k brance, ale Čenovský ho špičkou kopačky ve skoku odrazil na roh.

Jaroměř měla ve druhém poločase hodně šancí na vyrovnání. V 52. minutě vyslal Müller Petráčka po lajně, ten dal přízemní centr na Kilevníka, který ve veliké šanci hodně přestřelil branku. Mezi 50. a 60. minutou začala hra Jaroměře mírně ožívat. V 63. minutě opět obrovská šance ne vstřelení branky, když hlavou zakončoval k tyči Korenčík. Brankář Libčan však byl na svém místě. V 77. minutě přidaly Libčany další branku. Po chybě ve zpracování na útočné půlce Jaroměře šel Polyakov do brejku z boku sám na Ondráčka. Na pomoc mu přispěchali ještě jeho 3 spoluhráči, rozhodl se ale zakončit sám a střela nakonec propadla až do branky - 3:0. Naši se při této šanci, končící brakou, nestačili vrátit. Snížení skóre mohlo být v 83. minutě, kdyby asistent rozhodčího neposoudil neposoudil Petráčkovo postavení jako ofsajdové. V 88. minutě Petráčekovu střelu zneškodnily nohy domácího gólmana. V samém závěru 90. minuty šel Balcirák rovněž sám na brankáře, ale střela šal opět do noh brankáře.

Soupeř disponoval rychlostí, sehraností, dobrým zpracováním těžkých balónů a sehrávání standardních situací. To Jaroměři bohužel dnes chybělo.

Jan Schejbal, předseda SK Libčany: Tentokrát jsme žádnou velkou fotbalovou kvalitu neviděli. Na rozdíl od soupeře jsme byli v koncovce produktivní a to rozhodlo o konečném výsledku. Doufáme, že se hráči šetřili na středeční finále krajského poháru na které se velmi těšíme.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: V první půli se nám nedařilo téměř nic a domácí z minima šancí vytězili maximum. Po změně stran a přeskupení rozestavení se náš výkon zlepšil, vytvořili jsme si i gólové příležitosti, ale soupeř si už výhru zkušeně pohlídal.

Rozhodčí: Mucha, Ježek, Bečvář

Delegát: Šob

ŽK: 47. Polyakov - 47. Ponikelský

Diváků: 150

KP Libčany - FKJ, 3.6.2017, foto: Jan Ruprich Foto: Jan Ruprich

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free drupal themes - All rights reserved.