Áčko podalo v Rychnově velmi dobrý výkon a zaslouženě vyhrálo, i když ,,pouze" po penaltách

24. kolo VOTROK KP - hřiště Rychnov - 7.5.2017 od 17:00.

FC Spartak Rychnov - FK Jaroměř 1:2P (1:1)

Branky: 34. Počtýnský - 39. Müller

FC Spartak Rychnov n.K.: Holoubek - Mňuk, Brandejs, Bárnet-K, Pups - Šrefl (78. Drašnar), Pohl, Stieber (58. Nosek), Reichl (80. Tichý) - Kráčmer (66. Oliveira), Počtýnský (71. Zajíček)

FK Jaroměř: Ondráček - Horák, Michálek-(50. Korenčík (90+1 Vladeka)), Holub, Knap - Častvaj, Müller, Čenovský, Heidler, Petráček - Kilevník

Jaroměř začala utkání v Rychnově velmi dobře a aktivně a od začátku zápasu byla lepším týmem. Několik pěkných a začínajících akcí však většinou zastavil (někdy i dost sporně) praporek rozhodčího. První opravdu velikou šanci tak měl ve 30. minutě po standardní situaci hostující Holub, ale nedokázal na zadní tyči skórovat. Prokázalo se tak pro Jaroměř kruté přísloví, nedáš – dostaneš. Ve 34. minutě se přetažený centr z pravé strany dostal po několika odrazech v jaroměřském vápně až k Počtýnskému, a ten bombou pod břevno otevřel skóre – 1:0. Jaroměř však tento gól nepoložil a vzápětí vyrovnala. Ve 39. minutě přihrál Čenovský do druhé vlny na rozběhnutého Müllera a ten střelou na zadní tyč s přehledem vyrovnal – 1:1.

SD FK Jaroměř - RMSK Cidlina, 29.4.2017, foto: Václav Mlejnek Foto: P. Reichl

Fotogalerie k zápasu na fotbalfoto.cz

Do 2. Poločasu vstoupila obě mužstva trochu opatrněji než do toho prvního a na první velikou šanci se tak čekalo delší dobu. I tak byla lepší a nebezpečnější Jaroměř. V 70. minutě prošel na levé straně do domácího vápna Petráček, ale domácí gólman ho ve vyložené šanci vychytal. V 74. Minutě zahrozili domácí, když Horák hasil pořár skluzem na poslední chvíli. Jaroměř se i nadále tlačila do útoku a chtěla toto utkání vyhrát. Obrovskou šanci měla v 84. Minutě, když však Kilevník z otočky trefil pouze nohy domácího gólmana. Jaroměř mohly neproměněné šance mrzet, neboť domácí trefili v 88. minutě po odraženém míči po rohu břevno jaroměřské branky. Podruhé za sebou tak šla Jaroměř do penalt, ale na rozdíl od minulého kola s Bydžovem ji tentokrát penalty vyšly.

Jaroměř dnes podala velmi dobrý týmový a obětavý výkon ve všech řadách. Po celé utkání byla lepším týmem a měla i více gólových šancí, které však bohužel nedokázala proměnit. Zasloužený bod navíc pak získala alespoň v penaltovém rozstřelu.

Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov: Škoda, v utkání jsme odvedli dobrý výkon. Tempo hry gradovalo a v závěru oba týmy hrály na vítězství. Pro diváky super zápas. Remíza je asi spravedlivá, i když bych chtěl o něco více, tak musím uznat kvality soupeře a pogratulovat ke štěstí v penaltové loterii.. Je dobře, že před sebou máme vizi a spoustu práce pokud chceme být ještě lepší. Závěr jara bude ještě hodně náročný.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Dnes chválím celý tým za odolnost v osobních soubojích, odpovídající nasazení po celých devadesát minut a zejména za týmový výkon ve všech řadách. Proti soupeři jsme zvolili náročný způsob hry, odměnou jsou pro nás pak dva body.

Rozhodčí: Trejbal, Miškař, Kubišta

DS: Vancl

ŽK: 20. Bárnet, 50. Mňuk, 81. Tichý, 86. Nosek – 45. Ondráček, 67. Čenovský

Diváků: 100

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.


Tuesday the 23rd.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.