Rozhovor s posilou ,,A" týmu Filipem Korenčíkem

Sezóna 2016/2017 se nezadržitelně blíží a my Vám postupně přineseme rozhovory se všemi posilami našeho ,,A" týmu. Nyní přinášíme první z nich, kterým je Filip Korenčík (ročník 1991).

Filipe, popiš prosím krátce našim fanouškům svou fotbalovou kariéru.

Odpověď bude jednoduchá. Svůj fotbalový život jsem strávil pouze v rodných Smiřicích, kde jsem prošel všemi věkovými kategoriemi až po jaro letošního roku. 

Řekni nám, jak se Tvůj příchod do Jaroměře uskutečnil?

Už v průběhu jarních částí soutěží mě kontaktoval Jirka Lebedinský, že sledují mé působení ve Smiřicích a zda bych se nechtěl stát součástí týmu pro další sezónu. Domluvili jsme se, že zkusím letní přípravu a uvidíme. Jsem rád, že jsem šanci dostal a pokusím se nezklamat.

Byl jsi s týmem již v zimní přestávce a přípravě, proč jsi přišel do týmu až nyní?

Určitě musím přiznat, že skok z B. třídy do divize je obrovský, což určitě viděl i trenér Exnar, který tým vedl. Po domluvě s ním jsme usoudili, že bude lepší vrátit se na jaro zpět do Smiřic s tím, že pokud se mi bude dařit, můžu se v létě vrátit.

Pomohla Ti tato zmíněná zimní příprava v Jaroměři ve Tvém fotbalovém růstu?

To bezpochyby ano. Fyzická příprava byla o dost náročnější než ve Smiřicích, navíc zahrát si v přípravě proti týmům jako je Převýšov, Union nebo FC HK U19, to byla pro mě další cenná zkušenost. Výkonnostní rozdíl je opravdu velký.

Jaké byly Tvé první dojmy ze svého nového týmu a jak bys ho popsal?

Zatím určitě jen pozitivní. Hodně kluků jsem poznal už v zimní přípravě, takže jsem úplný nováček nebyl. Atmosféra v týmu je dobrá, navíc přišel nový trenér, tak je to vlastně změna trochu pro všechny. Tým je kvalitní, složený převážně z mladých hráčů, které doplňují ti starší či zkušenější.

Jak bys popsal dosavadní přípravu, fungování týmu a jeho výsledky?

Příprava probíhá vcelku dobře, až na poslední zápas v Kostelci, který nám hrubě nevyšel. Zápas se rozhodl už v prvním poločase, kde jsme měli několik slibných šancí a pokutový kop, bohužel skóre bylo 3:0. Sám jsem dvě šance neproměnil, takže je vina i trochu u mě. První utkání s hradeckým dorostem nám výsledkově nevyšlo, po bojovném výkonu nás bohužel herně předčili.

Jinak zápasy s Kratonohami a Černilovem už byly herně i výsledkově o dost lepší. Od prvního zápasu zkoušíme nový herní systém, který si snad postupem zápasů sedne víc a víc.

Na co se ve svém novém působišti těšíš nejvíc?

Celkově asi na všechno. Na spolupráci s hráči, s trenéry a vůbec na jiné fotbalové prostředí. Těším se také hlavně na kvalitu vyšší soutěže, než jsem doposud hrával.

Je něco, co Tě za tu krátkou dobu mile, nebo i nemile překvapilo?

Nic mě momentálně nenapadá.

Na jakém postu na hřišti se cítíš nejlépe?

Ve Smiřicích jsem pravidelně nastupoval na pozici středního záložníka, i když moje role nebyla o moc jiná než teď. V Jaroměři nastupuji v pozici útočníka, která mi asi sedne o dost více, jelikož mě to vždy víc táhlo do zakončení, což kluci ve Smiřicích určitě potvrdí.

Kdo je podle Tebe největším favoritem příští sezóny KP?

Krajský přebor skoro vůbec neznám, ale podle mého názoru se o první příčky porve RMSK Cidlina, Vysoká n.L., Červený Kostelec a samozřejmě Jaroměř.

Na jaké umístění podle Tebe má současný tým na konci této sezóny?

Myslím si, že tým má na to, aby se bojovalo o přední příčky až do posledního kola. Jaká bude realita, nám ukáže začátek sezóny.

Co bys chtěl vzkázat závěrem jaroměřským fanouškům?

Chtěl bych říct, že i když se A týmu nepodařilo udržet divizní soutěž a spadlo zpět do Krajského přeboru doufám, že lidé neztratí chuť a budou i nadále v hojném počtu chodit na zápasy a podporovat nás. Navíc B týmu se podařilo postoupit do B. třídy, což snad také přitáhne větší počet fanoušků. Budeme se snažit předvádět co nejlepší výkony.

Díky za rozhovor

Korenčík

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.