Že by byl teď zájem o naše hráče, tak o tom nevím

Fotbalisté Jaroměře mají za sebou famózní sezónu. Skončili druzí v krajském přeboru a navíc jako jediní dokázali suveréna soutěže, hradeckou Olympii, porazit hned dvakrát. Možná i díky tomu se nakonec v Jaroměři rozhodli, že v příštím ročníku přihlásí Divizi. Po sestupu Náchoda tak bude mít region jiného divizního účastníka.

Před definitivním rozhodnutím o postupu týmu A do divize poskytl předseda klubu Jiří Lebedinský rozhovor Náchodskému deníku:

Sezónu jste zakončili vítězstvím nad suverénní hradeckou Olympií. Co vám tato výhra napověděla směrem k další sezóně a případným ambicím?
Hlavně nás těší celkově druhé místo a zisk rekordních 67 bodů za sezónu, což se zde v Jaroměři nepovedlo několik desítek let dozadu. Zde bych chtěl vyzdvihnout výbornou práci, kterou odvádí trenér Miloš Exnar, který se nebojí dát příležitost mladým hráčům a dokáže to skloubit s těmi staršími. To, že jsme porazili největšího favorita Krajského přeboru Olympii HK hned dvakrát, nás samozřejmě těší rovněž hodně. O ambicích nám to napovědělo to, že proti dobrým soupeřům se nám hraje lépe a že můžeme mít případné ambice do budoucna.

Jiří Lebedinský před zápasek s týmem Úpicem 27.5.2015, foto: Václav Mlejnek Předseda klubu FK Jaroměř Jiří Lebedinský. Foto: Václav Mlejnek.

Jaroměř má za sebou skvělou sezónu, kterou korunovala druhým místem. Přesto. Cesta určitě nebyla vždy úplně hladká. Vzpomenete si na nějaký krizový moment z letošního ročníku?
Cesta hladká určitě nebyla. Krizový moment? Asi pasáž čtyř zápasů na podzim, když jsme vedli Krajský přebor, ale o toto vedení jsme v těchto zápasech přišli. Více bych to raději nechtěl rozebírat…

Úspěch s sebou vždy přináší zájem klubů z vyšších soutěží. Máte už nějaké signály, že by někteří hráči měli chuť z Jaroměře odejít?
Zatím takové signály naštěstí nemáme. Někteří, především starší hráči samozřejmě zvažují své další působení v týmu, ale že by byl teď momentálně nějaký konkrétní zájem o naše hráče, tak o tom nevím. Co však není, může být.

V průběhu jara dostal vysoký distanc Martin Škoda, jaký to mělo vliv na tým?
Faktem je, že nám Martin chyběl hodně. I přesto, že se mu v jeho posledních zápasech nedařilo tak, jak by i on sám očekával, tak jeho přínos pro tým je z dlouhodobého hlediska veliký. Tým to však dle mého názoru i částečně semklo.

Letos to bylo druhé místo, pošilhává Jaroměř v nejbližší době po divizi?
Vzhledem k tomu, že loni to bylo páté místo, letos druhé, tak se o této možnosti určitě v oddíle bavíme. Přeci jen taková šance se nemusí opakovat dalších X let. Navíc, když si to kluci vybojovali, tak proč to nezkusit. Takže ano, pošilháváme po divizi.


Michal Rojšl, Náchodský deník, 24.6.2015


Jiří Lebedinský před zápasek s týmem Úpicem 27.5.2015, foto: Václav Mlejnek Rozcvičení týmu A před zápasem se Spartou Úpice, 17.5.15. Foto: Václav Mlejnek.

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.