Rozhovor s brankářem Michalem Ondráčkem

Podzimní část sezóny 2013/2014 Krajského přeboru KHK je u konce a přichází čas na bilancování. V průběhu listopadu umístíme na náš web několik rozhovorů s hráči a trenéry jaroměřských mužstev. Zde máme první z nich.


Rozhodli jsme se vyzpovídat brankáře Michala Ondráčka, který přišel do našeho ,,A“ týmu na poslední chvíli na hostování z Nového Hradce a zažil zde fantastickou sérii: sedm zápasů - šest výher a jednu remízu. Co vše nám tedy Michal prozradil?

Tvůj příchod do Jaroměře mnohé naše fanoušky překvapil. Jak se vše seběhlo?
Vše bylo hodně rychlé. Po zápase Jaroměře v Týništi mě oslovil Miloš Exnar, jestli chci na hostování do Jaroměře do konce podzimu. Vzhledem k tomu, že na Novém Hradci za mě mají kvalitní náhradu, mě uvolnili, a další zápas v 9. kole jsem nastoupil v Lázních Bělohrad za Jaroměř. Byla to pro mě i výzva si po roce znovu zahrát krajský přebor.

Představ se prosím v krátkosti našim fanouškům.
Je mi 27 let. Jsem z Hradce Králové a pracuji jako obchodník na finančních trzích pro ČSOB. Fotbal jsem začal hrát na hradecké Slavii. V dorostu jsem prošel ligovými Pardubicemi a extraligovým Jabloncem. Za Pardubice a Holice jsem posbíral i divizní zkušenosti. Kromě fotbalu mám rád jízdu na kole, in-line, v zimě lyže a běžky a rád zajdu i do posilovny.

Jaké byly Tvé první dojmy z nového týmu?
Na první pohled mě překvapila kvalita mladých hráčů v našem týmu. Líbí se mi, že máme kvalitní hráče na každém postu a nikdo si nedovolí vůči týmu v průběhu zápasu cokoliv vypustit. Také tréninky jsou díky trenérovi Miloši Exnarovi a klukům ve velkém tempu a kvalitě.

Je něco, co Tě za tu krátkou dobu mile, nebo i nemile překvapilo?
Jsem překvapený, jak se v Jaroměři o fotbal zajímá hodně lidí, jaké tu jsou návštěvy na domácí utkání a také jakou jsem tady za tu chvíli získal podporu od diváků, vedení a spoluhráčů. Líbí se mi i podmínky a areál hřiště. Kvalitně se tu pracuje i s mládeží a odtud by se mohli učit i v ostatních oddílech. Také děkuji spoluhráčům, za to jak mě přijali do kabiny, i když jsem asi svým příchodem do Jaroměře způsobil trochu rozruchu. Je tu výborná parta, která chce něco dokázat a hrát pěkný fotbal i pro diváky.

Na jaké umístění podle Tebe má současný tým na konci sezóny krajského přeboru?
Podle mě můžeme hrát o nejvyšší pozice. Důležité bude vydržet hrát to, co umíme, celých 90 minut, a ne se chvílemi přizpůsobit slabším týmům v nakopávání a bojování s nimi. Uvidíme, na jaký výsledek to bude na konci stačit, ale 3. příčka je výborná výchozí pozice na atakování postupových pozic.

V jakém zápase jsi se nejvíc zapotil?
Asi ve všech kromě Chlumce, tam to za mě odehráli kluci v poli  :)  Jsem hrozně rád, že jsme od mého příchodu neprohráli a že jsem u téhle série mohl být.

Dokážeš si představit prodloužení svého působení v FK Jaroměř?
Spíš si nechci představit to, že bych v Jaroměři nepokračoval. Ale tohle nechám na domluvě klubů a doufám, že v zimě začnu v Jaroměři.

Děkuji za rozhovor.

Michal Ondráček

Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free drupal themes - All rights reserved.