Závěrečná utkání mladších žáků pro sezonu 2018/2019

10. MÚ mladší žáci - 16.6.2019 - finálová skupina - hřiště Rychnov n./K.

V neděli, 16.6.2019, se mladší žáci Jaroměře představili v tomto ročníku naposledy. Zajížděli jsme do dalekého Rychnova n./K., kde nás čekali těžcí soupeři. Domácí Rychnov a FK Černilov. Pro kluky ročníku 2006, to byly poslední dva zápasy v této věkové kategorii, a tak jsme chtěli, aby se s ní rozloučili kvalitně a zápasy si nejen oni především užili. Také jsme chtěli navázat na zlepšující se výkony z posledních týdnů a proti silným soupeřům se vytáhnout.

FK Jaroměř - FK Černilov 5:4 (4:1)

Branky: Libich 2x, Hemelík, Karel, Hofman

První utkání a derby s Černilovem. Tohoto soupeře, kterému se letos velmi daří a patří mu třetí příčka v tabulce, jsme chtěli moc porazit. Věděli jsme o jejich fyzické i fotbalové síle. Důležité bylo chytit začátek a vyrovnat se jim v agresivitě, což se nám velmi dobře povedlo. Od úvodu jsme byli lepším týmem, dařila se nám kombinace, a také souboje 1:1. Po našem rychlém golu sice Černilov brzy vyrovnal, avšak my jsme pokračovali v aktivní hře, soupeře přehrávali a dostavovaly se i pěkné branky po rychlých akcích. Do druhé půle jsme šli s cílem hlavně rychle neinkasovat a držet se dál aktivní hry. To se nám bohužel nepovedlo a z první akce soupeř snížil a dostal se na koně. Poté jsme čelili několika jejich nebezpečným útokům a byli jsme pod tlakem. Naštěstí chvíli před koncem udeřil krásnou střelou Marťas Hofman a zvýšil tím na 5:3. Branka soupeře v posledních sekundách již nezměnila nic na naší těsné, ale zasloužené výhře! Penalty skončili smírně 4:4.

FC Rychnov n./K. - FK Jaroměř 5:1 (3:0)

Branky: Libich

Do druhého utkání jsme vstupovali poměrně unaveni z náročného zápasu proti Černilovu. Nechytli jsme začátek a odpočatý a nutno říci možná nejfotbalovější tým soutěže šel brzy a zaslouženě do dvoubrankového vedení. Až poté se hra vyrovnala a šance jsme si vytvářeli také my, avšak žádná z nich nebyla proměněna. Domácí zvýšili minutu před koncem poločasu po diskutabilní situaci, kdy rozhodčí přehlížel našeho zraněného hráče a nechal soupeře udeřil do naší v tu chvíli nekoncentrované obrany. Druhý poločas jsme se soupeři vyrovnali a často je v jejich obraném pásmu přehrávali. Bohužel z toho byl pouze jeden gol z kopačky neúnavného Matyáše a tak jsme tento zápas vysoko prohráli, avšak se zdviženou hlavou! Penalty jsme tentokrát vyhráli 5:4.

Sestava FK Jaroměř: Lebedinský - Bělohlávek, Mrkos, Hemelík, Poděbradský, Libich, Dítě, Pospíšil, Karel, Hanák, Hofman

Martin Čenovský - trenér FK Jaroměř: Dnes se opět ukázalo, že dva zápasy hranné po sobě, jsou pro kluky těchto ročníků strašné náročné a to pro všechny týmy. Dnes jsem však s výkonem kluků znovu velmi spokojen. První utkání jsme si přáli moc vyhrát a až na deset minut v druhé půli, kdy jsme se nechali zatlačil a soupeř díky tomu zápas zdramatizoval, jsme toto utkání zvládli skvěle jak fotbalově, tak v přístupu. Druhé utkání již bylo náročné a soupeř měl více sil a zaslouženě vyhrál. Klukům bych chtěl nejen za sebe, ale i za Jirku Lebedinského, kterému přejeme brzké uzdravení a který s námi byl po telefonu i na dálku, strašně moc poděkovat za celou sezonu. Vytvořila se skvělá parta a kluci se po většinu sezony fotbalem bavili a často bylo na co koukat. Škoda třech nepovedených turnajů v polovině finálové skupiny, možná jsme mohli pokukovat po vyšších příčkách než je 5. místo, ale i tak je to skvělý výsledek. Konec sezony jsme odehráli velmi dobře a s chutí a za to jsem rád hlavně kvůli klukům "06", kteří se letos loučí s kategorií mladších žáků. Za týden nás čeká turnaj v Černilově a následná rozlučka, po které se s touto sezonou definitivně rozloučíme, odpočineme si a budeme se těšit na tu další...

Díky patří také rodičům za dopravu a hlavně podporu v hledišti, dnes Vás bylo slyšet!

Rozhodčí: Jedlička

Diváků: 80

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.