Ročníku 2007 se podařilo prolomit smůlu na domácím turnaji

FOTTUR JAROMĚŘ 22.11.2015 v hale ASVAJ

Na první domácí turnaj jsme přijeli lehce s obavami, jelikož nám na posledních turnajích v Jaroměři nepřálo štěstí a skončili jsme těsně pod bednou. Turnaj byl velmi kvalitně obsazen a do poslední zápasu nebyly první čtyři místa jistá. 

 

FK Jaroměř : FC Nový Hradec Králové  1:1

Branky: Mrkos

 

Hned první zápas nás čekal velmi silný soupeř z Hradce Králové. Od začátku utkání se hrál velmi pěkný fotbal z naší strany byla vidět bojovnost a chtíč po úspěchu. Ovšem jsme dostali gól. Nás však obdržená branka nepoložila na kolena a neustálou bojovností jsme se dočkali v posledních vteřinách díky úniku Mrkyho po přihrávce od Štěpy vyrovnávací branky a vybojovali jsme alespoň remízu. 

 

FK Kolín : FK Jaroměř  0:2

Branky: Mrkos, Ponikelský

 

Hned druhý soupeř byl FK Kolín, se kterým jsme čekali opět vyrovnaný zápas. Kolín na nás hned od první minuty naběhl a držel nás skoro celý zápas u naší branky. Díky povedeným zákrokům Baudyho a bojovností jsme nedostali žádnou branku a dokonce jsme využili zaváhání týmu z Kolína a Mrky proměnil brejk v branku. Po rozehrávce pokračoval opět tlak Kolína. Ovšem Štěpa využil druhé zaváhání a proměnil druhý brejk. Podobný scénář následoval v posledních minutách utkání a do třetice bohužel Štěpa neproměnil další samostatný nájezd a tak výsledek zůstal 2:0.

 

FK Jaroměř : TJ Velké Poříčí  3:1

Branky: Mrkos, Bedlek, Machač

 

Třetí zápas nás čekal s opět nelehkým soupeřem z Poříčí. Kvůli výborně sehrané dvojici útočníků soupeře, jsme provedli změny ve čtyřkách a díky tomu se nám podařilo tuto hrozbu vymazat. Vsítili jsme celkem 3 branky a zápas jsme v klidu dohrávali, ovšem ke konci po chybě v obraně soupeř upravil skore na konečných 3:1.

 

TJ Slovan Broumov : FK Jaroměř  2:1

Branky: Pospíšil, Ponikelský

 

S Broumovem jsme očekávali výhru a bohužel jsme k zápasu přistoupili trochu laksně. Nepodařilo se nám na začátku utkání vstřelit branku a trápili jsme se v koncovkách. Soupeř párkrát zahrozil po našem zaváhání, ale naštěstí neproměnil šanci. Nakonec jsme se zasloužené branky dočkali v podobě střely Pospy a následně Štěpy. Konec zápasu soupeř zdramatizoval utkání a vstřelil kontaktní branku na 2:1. Posledních pár minut jsme naštěstí zvládli a udrželi tenké vedení. 

 

FK Jaroměř : FK Pardubice  3:5

Branky: Ponikelský 2x, Pospíšil (pen)

 

Jednalo se o předposlední naše utkání a zároveň takové malé finále. Na prvních místech to bylo vyrovnané a po klopýtnutí FK Pardubic s Kolínem jsme v případě výhry mohli pomýšlet na 1. místo. Avšak než jsme se stačili rozhlédnout, soupeř po úvodní rozehrávce a úniku po křídle vstřelil během pár vteřin branku. Zápas byl vyhecovaný z obou stran a došlo k nemalému počtu faulů na obou stranách. Po rychle obdržené brance jsme se naštěstí vzpamatovali a začali jsme bojovat což vyústilo v únik Štěpy po lajně, který dal vyrovnávací branku. Po rozehrání zkusili Pardubice opět bleskovou akci avšak na poslední chvíli zachytili naši obránci přihrávku mířící na hráče před bránou. Na minutu se hrál opět vyrovnaný souboj. Bohužel po nešťastné souhře Baudyho a Štěpy se k míči dostal soupeřův útočník, který obešel přes Machyho a vstřelil 2 branku. Druhá branka nás rozhodila a po chvíli soupeř kopal roh a než jsme se stačili rozestavět, Baudy sbíral z brány míč znovu. Snažili jsme se bojovat, ale lepšímu soupeři jsme nestačili. Další branka následovala po chybě Tomíka a skore začalo vypadat děsivě. Ovšem Štěpy se protáhl mezi obránci a střelou snížil na 2:4. Napětí houstlo jak na tribunách tak na hřišti a celé to skončilo žlutou kartou pro hráče Pardubic a výhodu 1 minuty přesilové hry pro nás. Bohužel nešťastnou náhodou, kdy soupeř střílel skoro z lajny, chtěl Tomík blokovat střelu, ale srazil míč do brány.  Na konci utkání po faulu jsme kopali penaltu a Pospa snížil na závěrečných 3:5. Až na chyby, ze kterých jsme dovolili soupeři dát branky, jsme podali více než 100% výkon a všichni si zaslouží pochvalu. 

 

MFK Nové Město N/M : FK Jaroměř  0:6

Branky: Ponikelský 4x, Poděbradský, Bedlek

 

Poslední zápas byl rozhodující. I po druhém zaváhání FK Pardubic jsme nemohli pomýšlet na 1. místo a skupina byla tak vyrovaná, že na 2-4 místě jsme byli společně s týmy FK Kolín a FC Nový Hradec Králové a abychom mohli pomýšlet na druhé místo museli jsme doufat v alespoň remízu nebo výhru Kolína nad Hradcem Králové, což v předposledním zápase turnaje vyhrál tým z Kolína a my měli šanci na druhou příčku, ale také v případě porážky s týmem z Nového města na 4. místo. Tak jsme nastoupili s velkým nadšením a poprali jsme se o 2 místo. Už od začátku jsme byli jasně lepším týmem, což bylo potvrzeno čtyřmi góly Štěpy, krásnou střelou Tomíka a dorážkou Bedly. Poslední zápas jsme vyhrálil 6:0 a tak jsme se umístili nakonec díky vzájemnému lepšímu zápasu na druhém místě. 

 

Sestava FK Jaroměř: Baudyš - Machač, Pitor, Poděbradský, Pospíšil - Ponikelský, Mrkos, Bedlek, Záklasníková

 

Celkové pořadí turnaje:


1.  FK Pardubice

2.  FK Jaroměř

3.  FK Kolín

4. FC Nový Hradec Králové

5. TJ Velké Poříčí

6. TJ Slovan Broumov

7. MFK Nové Město N/M

 

!Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Štěpán Ponikelský!

 

Děkujeme všem klukům za předvedené výkony a také samozřejmě rodičům za fandění.

 

Štěpán Ponikelský FOTTUR 22.11.2015, foto: Václav MlejnekŠtěpán Ponikelský, nejužitečnější hráč turnaje. Foto: Václav Mlejnek. Fotogalerie k vyhlašování výsledků zde.

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.