Hodnocení mladšího dorostu - podzim 2021

Tým mladšího dorostu postoupil do finálové skupiny pro jarní část sezóny 2021/2022. Tento tým vede dvojice zkušených trenérů, a to Dušan Petráček a Jiří Rezek. Vyzpovídali jsme tak jednoho z nich, tentokrát Jiřího Rezka.

Jaké je Tvé hodnocení podzimní části soutěže?
   Už před sezónou, když jsme skládali tým mladšího dorostu a realizační tým, tak jsme s Dušanem měli nějaký cíl, a ten se nám podařilo splnit. Podzimní část tedy musím hodnotit kladně a nezbývá, než poděkovat klukům, že přistoupili k zápasům a tréninkům po celou podzimní část zodpovědně. Poděkování si jistě zaslouží i vedoucí týmu Jirka Skalický, který zajištoval všechny věci okolo týmu a my se mohli věnovat fotbalu. Ted ale máme před sebou tu těžší část, a na tu se musíme poctivě připravit, abychom uspěli.

Trenéři mladšího dorostu Jiří Rezek (vpravo) a Dušan Petráček (vlevo v červené čepici), 5.9.21, foto: Václav Mlejnek Trenéři mladšího dorostu Jiří Rezek (vpravo) a Dušan Petráček (vlevo v červené čepici). Foto 4x: Václav Mlejnek.

Který zápas hodnotíš jako nejméně povedený a naopak?
   Tak jednoznačně bez velkého váhání to byl zápas s Hořicemi u nich doma. Nevím, zda kluci zápas podcenili (domácí zápas 5:1), hráli jako když se v Hořicích vidí poprvé. Ale i takové zápasy jsou asi potřeba, aby se kluci vrátili zpět na zem a začali znovu makat. Naopak bych vyzdvihl dva domácí zápasy, s Pardubičkami a Cidlinou. Tyto zápasy už snesly přísnější měřítka. Hrálo se ve velkém tempu, kluci dobře kombinovali, a i když jsme vždy po prvním poločase prohrávali, tak nakonec díky své bojovnosti oba zápasy vyhráli.

Váš tým postoupil do finálové skupiny pro jarní část. Byl postup hlavní cíl?
   Ano, tento cíl jsme si s Dušanem stanovili už před sezónou. V průběhu soutěže jsme se jen utvrdili, že se jednoznačně musíme dostat do finálové čtyřky, a šli jsme zápas od zápasu za naším cílem.

FK Jaroměř - Nová Paka/Jičín, 5.9.21, foto: Václav Mlejnek Nejlepší skóre vystřílel mladší dorost 5.9.21 proti soutýmí Nová Paka/Jičín 13:0 (6:0)

Co očekáváš od finálové skupiny? Bude to pro naše hráče přínos?
   Pro kluky bude jednoznačně lepší měřit síly s těmi nejlepšími týmy v kraji. Budou hrát víc těžších zápasů a doufejme, že i oni se budou postupně zlepšovat. Také budou muset na sobě přes zimní přestávku hodně pracovat. Kluci přes vánoce dostali domů vypracované tréninkové plány a bylo na nich, jak je plnili. Trénovat jsme začali už 10. ledna. Kluci mají domluvené přátelská utkání, která by měla prověřit, jak přes zimu trénovali.

Nešlo si nevšimnout, že tým mladšího dorostu měl poměrně úzký kádr, i když před sezónou tomu tak nebylo, čemu to připisuješ?
   Ano, musím souhlasit. Před sezónou jsme měli cca 18 kluků, poté se dva rozhodli odejít hrát do Kuksu za chlapy, Tomáš Vojtíšek se rozhodl skončit a Martin Hofman se rozhodl přerušit kvůli bolestem nohou. Díky dobře nastavené spolupráci se starším dorostem jsme to početně zvládli. Na jarní část musíme posílit kádr o nějaké hráče.

Na co kladete největší důraz při trénincích a zápasech?
   Na trénincích klademe důraz na hru jeden na jednoho. Vše se snažíme dělat v rychlosti. Klukům říkáme a ukazujeme, co je důležité dělat při bránění, ale bohužel tato herní činnost se nám při zápasech moc nedaří.

team MD, 5.9.21, foto: Václav Mlejnek Tým mladšího dorostu 5. září 2021: horní řada zleva: Jiří Skalický (vedoucí týmu), Jiří Rezek st. (asistent trenéra), Matyáš Libich, Tadeáš Potoček, Filip Hrobský, Matěj Lebedinský, Lukáš Radil, Michal Kočica, Dušan Petráček (trenér), , dolní řada zleva: František Hemelik, Matěj Bělohlávek, Vojtěch Korityák, Lukáš Skalický, Jiří Rezek ml., ležící: Oleksandr-Petro Maurits, Michal Dufek

S ročníkem 2005 jsi spjat velmi dlouho, navíc v něm hraje Tvůj syn Jirka. Vidíš v týmu někoho, kdo by mohl být do budoucna oporou ,,A“ týmu FKJ?
   Určitě máme v našem týmu šikovné hráče, kteří by si v budoucnu mohli zahrát v A týmu Jaroměře, ale raději bych je nejmenoval. Bude jenom na nich, jak budou na sobě dále pracovat a zlepšovat se.

FK Jaroměř - TJ Jiskra Hořice/TJ Sokol Dohalice, 15.8.21, foto: Václav Mlejnek Jiří Rezek mladší (vpravo) vede po podzimu s 19 brankami tabulku střelců krajského přeboru mladšího dorostu. Na snímku v souboji s Filipem Urbanem z TJ Sokol Dohalice.

Jak hodnotíš výkony svého syna Jirky? V posledních zápasech hrál spíše vzadu, co na to říkáš?
   Myslím, že Jirka hrál podle očekávání. Většinou hrál v útoku, kde dával góly, ale i vytvářel šance pro ostatní kluky. Když bylo potřeba, tak jsme Jirku stáhli i na předstopera, kde nehrál taky vůbec špatně. Tak uvidíme, kde Jirka bude na jaře hrát.

Mladší dorost statistika Tablo a statistiky hráčů mladšího dorostu

Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.