ban_20240420_Hejtmnkovice ban_20240420_Hejtmnkovice_plus_dorost

Novinky

Lebedinský: Budeme i nadále stavět na odchovancích

Kategorie: Novinky
Předseda FK Jaroměř Jiří Lebedinský poskytl začátkem roku rozhovor Náchodskému deníku.


Áčko začalo po sestupu z divize výborně a do šestého kola se drželo v popředí tabulky, jenže pak přišel sešup a výsledkem je desáté místo po podzimu. Od jaroměřského béčka se po suverénním postupu do I. B třídy čekalo rovněž trochu více, jenže ani rezerva nenaplnila předsezonní cíle. „Od druhé poloviny již béčko hrálo velmi dobře, ale mělo obrovskou smůlu v koncovce," říká předseda jaroměřského oddílu Jiří Lebedinský.

Když pomineme umístění a zisk bodů, jste spokojen s tím, jak se oba dospělé týmy v podzimní části herně prezentovaly?
Co se týče „A" týmu, tak zde můžeme být spokojeni pouze s první polovinou soutěže. V té druhé to již byla křeč a hra bez nápadu a myšlenky, hlavně směrem dopředu. U „B" týmu nám nevyšel začátek soutěže, naopak od druhé poloviny již béčko hrálo velmi dobře, ale mělo obrovskou smůlu v koncovce, kdy prohrálo řadu zápasů zbytečně a hodně smolně.

první trénink sezóny, 12.7.2016, foto: Václav Mlejnek

Foto: Václav Mlejnek

Pojďme podrobněji po stopách podzimu. Jak už jste zmínil, áčko začalo dobře, ale postupně mu docházel dech, kdežto béčko určitě nenavázalo na loňskou suverenitu v okresním přeboru. Tušíte, proč došlo k poklesu formy áčka a nenaplnění ambicí rezervy?
Je to jednoduché. Do sezony jsme vstupovali po sestupu z divize s užším kádrem u obou týmů. Začátek soutěže chodilo áčko trénovat třikrát týdně de facto v plném počtu (12-13 lidí). Po výborném úvodu a vedení v soutěži se najednou cosi zlomilo a hráči přestali chodit trénovat, k tomu se přidala zranění a výsledek se zákonitě dostavil. U „B" týmu je příčina rovněž jednoduchá. Čtyři klíčoví hráči z postupové sezony byli přeřazení do „A" týmu, tudíž „B" tým měl teď na podzim de facto slabší kádr v „B" třídě, než v postupové sezoně okresního přeboru.

U A-týmu došlo po sestupu z divize k poměrně razantní obměně kádru, promítla se tato skutečnost do podzimních výkonů, a jak tato proměna áčka ovlivnila podzim rezervního týmu?
Ano máte pravdu. Po sestupu z divize odešlo z kádru áčka šest lidí. Tuto sezonu hrajeme pouze se svými odchovanci (s výjimkou brankáře Ondráčka – pozn. autora). Osobně si myslím, že kádr před sezonou byl srovnatelný s tím divizním, ale bohužel výsledky tomu neodpovídají. Jak se tato proměna promítla do výkonů rezervy jsem již víceméně odpověděl v předchozí otázce.

Už téměř rok laboruje se zraněním Martin Kilevník, kterého nemůžete využívat tak, jak byste potřebovali. Vyprofiloval se v týmu někdo, kdo by jej mohl plnohodnotně nahradit?
I to je jeden z klíčových faktorů špatných výsledků „A" týmu. Martin, i přesto, že není nejmladší, stále patří k výborným fotbalistům, který by nám v krajském přeboru jistě hodně pomohl. V únoru to bude již opravdu rok, co laboruje se zlomeninou zánártních kůstek a stále se nedaří toto zranění vyléčit. Sám Martin je z toho velmi smutný a zklamaný, ale věříme, že na jarní část bude na 100% připraven. Jestli je někdo schopen ho plnohodnotně nahradit? To nevím, momentálně tam nikoho typově podobného nevidím.

Navážu na předchozí otázku. Zajímalo by mě, jak je to s vůdčími osobnostmi a tahouny v rezervě?
Vůdčí osobnost v „B" týmu lze hledat velmi těžce. Tým je složen z hráčů, kteří hodně směnují, a tak i sestava byla v každém zápase hodně rozličná. Osobně si myslím, že vůdčím typem na konci sezony byl jednoznačně Jirka Kučera, který týmu velmi pomohl a prospěl. Věřím, že to vydrží ještě alespoň na jaře… Rovněž věřím, že se do jarní záchranářské půl-sezony zapojí i Standa Kašajík.

Plánujete během zimy zasáhnout do kádrů áčka či béčka, nebo budete stavět na těch hráčích, kteří jsou momentálně k dispozici?
Vzhledem ke zkušenosti z podzimu plánujeme a potřebujeme jednoznačně posílit a hlavně rozšířit kádry obou týmů. Hodně nám v „A" týmu chybí klasický útočník, neboť Martin Škoda byl na podzim ve Dvoře Králové a uvidíme, jak to s ním bude na jarní část. Jinak budeme i nadále stavět na odchovancích a dáme příležitost mladým hráčům z dorostu, kteří budou mít zájem.

Autor: Michal Rojšl
Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free drupal themes - All rights reserved.